Miért nem értik meg a rokonok, hogy nem kérünk kölcsönbe babaruhákat?
26 hetes terhes vagyok. Az unokatestvérem szinte erőszakosan próbálja rám erőszakolni az ő babaruháikat, amit egyébként is csak kölcsönbe adna. Nekem ezzel az a problémám, hogy az összes ruhán éreztem, hogy penészes vagy dohos szaga van a helytelen tárolás következtében, illetve ahogyan láttam párat, nem olyan tartós, minőségi anyagok (pl. pepcos kinyúlt body-k és már felnőtt benne 3 gyerek alapjáraton) .
Vagy pl. múlt héten vettünk egy teljesen új babakocsit, erre megkaptam, hogy minek vettem amikor nekik ott van a tizen x éves, kölcsönadják azt is. Nagyon sokszor visszautasítottam, hogy nem kérjük, mindenből újat szeretnék, amit anyagilag meg is tehetünk szerencsére.
Többször kijelentette, hogy szerinte inkább örülni kellene, mert ők mekkora segítséget nyújtanak és mi pedig visszautasítjuk.
Nem olvastam a válaszokat.
Nem fogadtam el kölcsön ruhát, mert a gyerekek használat közben foltokat, szakadásokat hagynak; hogyan kövessem, hogy melyik és mennyi ruhadarabra kell vigyázzak, amit vissza kell majd adnom. Ezt elmonduk nekik is kertelés nélkül. Nekem nyomasztó volt, mert tudtam, hogy a felajánló család még tervez gyereket (harmadikat) és nincs helyük, így kölcsön címen addig nálunk akarják parkoltatni a ruhákat, aztán visszakérik, amikor aktuális lesz. Egyszer kérés és jelzés nélkül jelentek meg több doboz ruhával, azzal a kitétellel, hogy ami tönkremegy, azt dobjuk ki nyugodtan, de a lányuk is imádta azt a kabátot, tuti nem lesz baja. Így add rá a gyerekre nyugodtan vagy dobd ki, ha kiszakad? Eltettük bontatlanul és visszakapták, mikor jöttek érte. Tanultunk az esetből, újabb dobozt már nem engedtünk be.
És a következő helyzetben ti mit tennétek?
Idős, kedves, szűkösen elő, de nagyon jószívű kisnyugdíjas rokon idehoz egy nagy csomag olyna ruhát, cuccot amit én sose adnék a gyereknek. Pepco cumi pl. Jó szívvel adja, csak idős, nyilván nem tudja felmérni hogy milyen minőség. Cumisuveg és kész.
Hogy legyen szívem megmondani, hogy nagyon kedves, látom hogy jó szívvel adja, de egy vacak :(
Ne költse erre a kis pénzet.
Na igen, az ilyen nénikkel nehéz. 😔 Nem akarja az ember megbántani... A nagymamám hasonló, igaz, nem gyerekcuccokkal, de nála a kegyes hazugságot alkalmazom. Egyrészt persze mondogasd mindig, hogy ne költsön ilyenre, van mindenetek, de amúgy 'nem tudja, nem fáj' alapon ajándékozd tovább rászorulóknak a cuccokat, akkor nem vész kárba.
Ha meg a néni megkérdi, miért nem használjátok pl. a cumit, mondd azt, hogy azt félreraktad tartaléknak, ha a meglévő tönkremegy. Ezzel tuti le lehet szerelni, mert a kis mamikák (szintén mamámból indulok ki), mindent addig használnak, amíg szétesik, és mindenből van egy tartalék eltéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!