Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Van aki nem vasalta a picinek...

Van aki nem vasalta a picinek sem a babaruhákat?

Figyelt kérdés
Nincs vasalóm, se deszkám, nem is tervezek venni. Első gyerekem, másnál azt láttam hogy mindent is vasalnak. Én 3. gyerek vagyok, anyukám elmondása szerint sose vasalt rám, mert nem volt ideje… ciki már az elsőnél se vasalni? Mi baja lehet ettől a babának?
2022. szept. 7. 08:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Csak az első hordás előtt tervezek vasalni mindent.
2022. szept. 7. 08:48
 12/30 anonim ***** válasza:
74%
Mi is akkor vettünk mikor jött a az első baba a legolcsóbbat és egy pici kis vasalódeszkát elsőnek kivasaltam még terhesen a rucikat meg a textilpelusoknak kimondottan jót tett, de én nem használok öblítőt gyerekruhához hanem vagy sanytol vagy dm es fertőtlenítőt töltök bele. Érzékeny a bőre az illatosított popsi törlőt se bírja, de ezektől nincs baja.
2022. szept. 7. 09:05
 13/30 anonim ***** válasza:
88%
Soha nem vasaltam. Ez egy régi szokás, mert a régi mosógép nem tudott mosni 60 fokon, emiatt fertötlenitettek a vasalással. Ahogy, elnézem van itt is olyan válaszoló aki leragadt a hetvenes években. Semmi szükség a vasalásra, se a védőnő, senki nem is emlitette. A mai ruhák nagy része már nem lesz gyűrött vasalás nélkül, ezért mi egyáltalán nem vasalunk. A babaruhákat csak vásárlás után mostam 60 fokon, utána már 30 fokon. Semmi baja nem lett.
2022. szept. 7. 09:08
 14/30 anonim ***** válasza:
94%
Vasaljon akinek erre van ideje. Üdv a lusta, igénytelen anyák táborában. Örültem, hogy van egy kis időm magamra, nem majd még vasalgatok. Sosem vasaltam, él a gyerekem és állítom boldogabb mint az ilyen igénytelenező mamikáknál lenne, ahol mindig sül a friss sütemény a gyerek meg üvölt a járókában. 🤷‍♀️
2022. szept. 7. 09:15
 15/30 anonim ***** válasza:
91%
Én sem vasalom sem a gyerekek, sem a mi ruháinkat. Soha nem gyűrődnek a ruhák, szépen összehajtva vannak a szekrényben. Ami kicsit gyűrődősebb anyagú, fel van akasztva.
2022. szept. 7. 09:41
 16/30 anonim ***** válasza:
89%

Plusz egy igénytelen... :D Még terhesen, lelkesen vasalgattam az első garnitúra ruhát és az összes textilpelust. Már majdnem sírvafakadtam, hogy ez már állandó lesz (utálok vasalni), aztán utánaolvasgattam és azóta sem vasalom a cuccait. :D

Ha ruhát veszek neki, akkor mindig nagyobbat, mint ami éppen kell és behajítom címkéstől a méretek közé (külön dobozban vannak a következő méretek már). Méretváltásnál előveszem a dobozt, lecímkézem, megnézem kell-e még venni valamit, egyben megy a mosógépbe, 60 fok, fertőtlenítő adalék és kész. Nyáron a szárítógépet sem indítom be soha.

Magunknak is úgy vásárolunk, hogy ne kelljen vasalni, egy-egy ruhánk van, amit kell, illetve a férjemnek ingek, de szerencsére ritkán hordja őket.

2022. szept. 7. 09:48
 17/30 anonim ***** válasza:
84%
Mikor terhes voltam, mindent átmostam, kivasaltam. Mióta megszületett, talán az első 1-2 mosás után még kivasaltam a kisruháit, textilpelusait, plédet, de aztán nem. Sőt, fokozom az igénytelenséget, férjemnek és magamnak is csak az ingeket, vagy a nagyon gyűrődős anyagú ruhákat vasalom ki. Jelentem, már fél éves a kisfiunk és semmi baja, soha nem is volt
2022. szept. 7. 10:02
 18/30 anonim ***** válasza:
87%
En sem vasalok soha,sot, tovabb megyek, van egy benti kutyank is. Tudom-tudom, ez mar az igazi igenytelenseg, de jelentem, a gyerek mar 2 eves es eddig tulelte velunk valahogy, en nem aggodom :)
2022. szept. 7. 10:20
 19/30 anonim ***** válasza:
63%
A ruháit nem vasalom. A textilpelenkákat igen. Bár már megkaptam, hogy tök fölösleges, én nem így látom. Egyrészt fertőtlenít a vasalás, másrészt meg gyűlölöm, ha gyűrött. A férjem mindig mosolyog rajtam, mert kb.fél óra után úgyis gyűrött lesz a textil pelus. De nem baj, nekem megnyugszik a lelkem, hogy szép volt, amikor elővettem. :D
2022. szept. 7. 10:32
 20/30 anonim ***** válasza:
72%

Dehogy kell fertőtlenítés miatt vasalni.

Ez baromság.

Meg minek is fertőtleníteni?

Nem a tetrába kakilnak pisilnek már.

1. Gyereknél még vasalhattam.. volt időm, meg sok olyan ruha volt.

Szoktam vasalni, amit kell.. mert gyűrődik.

Nem sok dolgot kell, mert szàrítógépem van szintén.

Szóval engedd el..

De egy vasaló azért nem árt otthon.

2022. szept. 7. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!