Anyukák, otthon ráadtok foltos ruhát a gyereketekre?
Csak kíváncsiságból kérdezem 😃 Tegnap beszélgettünk környékbeli anyukákkal, és az egyik mesélte, hogy ő egyből dobja a kukába azt a ruhát, amiből nem tudja kiszedni a foltot, mert micsoda igénytelenség ilyen ruhában lenni.
Nekem ez tök fura volt, mert bár még csak féléves a babám, eszembe nem jutott ilyesmi, én simán ráadom itthon a picit foltos vagy viseltesebb - nem szakadt, max. fakóbb - ruhákat.
Jó, ennyi idősen nem sok ilyen ruhája van ugye, de kaptunk már ismerősöktől is pár olyan darabot, amin van egy-egy kihozhatatlan folt, azzal a felkiáltással, hogy játszósnal adják, ha elfogadjuk. Elfogadtuk, persze, bennem ez sosem keltett ellenérzést, itthon vagyunk, senki nem látja, miért dobnánk hát ki amúgy teljesen hordható ruhákat?
A turiban célirányosan én sem veszek meg ilyesmit, meg nyilván, ha megyünk valahova, nem a foltosat adom rá. Természetesen lenne pénzem mindenből újat és hibátlant venni, de valahogy eszembe sem jutott soha ebből ilyen presztizskérdést csinálni, magamnak is szeretek turizni.
De most látom, hogy nem mindenki így gondolja. Ti melyik táborba tartoztok?
Nem tom mi nem élünk rosszul, de ha ennyi új menő ruhát vasarolnank akkor hónapról hónapra (se) élnénk :/
Vagy lehet pont azért nem élünk rosszul mert nem érdekel az ilyesmi?
Na mindegy azért nem kellene úgy csinálni mintha igényességen múlna ez. Azért kőkemény anyagi vonzata is van a dolognak.
"Az maga is foltos ruhában van otthon?"
Simán. Majd biztos gálaruhában takarítok. ;)
Én nagyon mérges lennék, ha úgy kellene festékeset játszani a gyerekkel, hogy mindketten a legjobb ruhánkban vagyunk itthon. Szóval játszótérhez, takarításhoz, főzéshez NEM fogom felvenni a legszebb ruháimat, meg nem fogom kirittyenteni magam itthonra, mert nem volt soha se szokásom. A gyerek ha polcsolyázik kint, homokozik, fest, eszik, akkor teljesen jó a tiszta, de foltos ruha. Nem mindent szednek ki a folttisztítók, és undorítóan pazarló, és környezetszennyező kidobni egy ruhát csak azért mert foltos. Én ettől a mentalitástól undorodok.
Ha kimegyek az utcára akkor veszek fel szebb ruhát, de itthon jó az amiben megölelhet a gyerek festékes kézzel.
Ettől még tiszta, frissen mosott.
A férjem pedig ugyanúgy szeret pucéron, kiöltözve, topisan, bikiniben, kifestve vagy smink nélkül. Akit nem szeret így a párja, vagy szégyelli magát smink nélkül annál van némi gond.
(Megjegyzés. Nálunk a bölcsiben kérték hogy csomagoljunk régi vacak cuccokat cserének a maszatolós tevékenységekhez.)
Ha nagyon pici a folt akkor igen.
Ha lyukas lesz a mászástól vagy csinál egy nagyobb foltot amit nem tudok kiszedni akkor kidobom.
csak akkor adok rá ilyet, ha folttal járó tevékenységet végez, pl. festés vagy spagettievés :D
rengeteg a ruhája, én turiban szeretek vásárolni, ahol 1-200ft-okért már vastagabb nacikat veszek neki, kabátokért se fizettem még 500ft-nél többet. Onnan sem veszem meg soha a fakóbbat vagy foltosat. Így annyira nem sajnálom kidobni, mintha egy 3990es h@m-es nadrág lenne. Van onnan is, veszek újat is persze, ha megtetszik, de 50%ban turis a ruhatára. 30% meg pepco, na az se vág földöhöz. Ha ez kicsit foltos, vagy fakóbb lesz, megy adományba, ha nagyon foltos, esetleg lukas, akkor meg kuka
Engem is zavar a foltos ruha.
Én úgy szoktam,hogy olcsóbb(pepco)ruhákat adom rá itthon,de szépek azok is,nem foltosak.
Jobb minőségűt pedig,ha elmegyünk.
Foltosakat törlőrongynak használom.Pl,ha átjön a szomszéd vagy anyósék,tesómék engem zavar,ha koszos,foltos ruhában látják.Meg szokja csak,hogy azért mert otthon vagyunk nem kell koszosban lenni.
"Meg szokja csak,hogy azért mert otthon vagyunk nem kell koszosban lenni."
A foltos nem koszos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!