Anyukák, otthon ráadtok foltos ruhát a gyereketekre?
Csak kíváncsiságból kérdezem 😃 Tegnap beszélgettünk környékbeli anyukákkal, és az egyik mesélte, hogy ő egyből dobja a kukába azt a ruhát, amiből nem tudja kiszedni a foltot, mert micsoda igénytelenség ilyen ruhában lenni.
Nekem ez tök fura volt, mert bár még csak féléves a babám, eszembe nem jutott ilyesmi, én simán ráadom itthon a picit foltos vagy viseltesebb - nem szakadt, max. fakóbb - ruhákat.
Jó, ennyi idősen nem sok ilyen ruhája van ugye, de kaptunk már ismerősöktől is pár olyan darabot, amin van egy-egy kihozhatatlan folt, azzal a felkiáltással, hogy játszósnal adják, ha elfogadjuk. Elfogadtuk, persze, bennem ez sosem keltett ellenérzést, itthon vagyunk, senki nem látja, miért dobnánk hát ki amúgy teljesen hordható ruhákat?
A turiban célirányosan én sem veszek meg ilyesmit, meg nyilván, ha megyünk valahova, nem a foltosat adom rá. Természetesen lenne pénzem mindenből újat és hibátlant venni, de valahogy eszembe sem jutott soha ebből ilyen presztizskérdést csinálni, magamnak is szeretek turizni.
De most látom, hogy nem mindenki így gondolja. Ti melyik táborba tartoztok?
Hozzátáplálós időszakban igen, aztán nem. Itthon is legyen csinos, meg alapból itthon nem lesznek koszosak.
A fakóság a kerti ruháknál nem zavar, vannak ilyen elnyűvésre kitalált gatyók.
Meg van 1-2 festős szett, az persze festékfoltos.
"egyből dobja a kukába azt a ruhát, amiből nem tudja kiszedni a foltot, mert micsoda igénytelenség ilyen ruhában lenni."
Egyetértek, én is ezt gondolom/csinálom.
Ràadtam foltosan is, sőt, ha nem lett tőle ronda a ruga, akkor jàtszòtèrre, sètàlni is. Sarazòs, mindenhova be/fel kúszó-màszò, aktìv gyerekem van. Ìgy sosem volt gond, ha nagyon maszatos, legfeljebb utközben àtöltöztettem, de a ruhàt nem kellett fèlteni.
Remèlem aki kudobja, az sem a kukàba hajìtja..A legszegènyebb falvakban mèg a foltos ruhàt is tudjak hasznàlni, a ruhagyűjtő kontènerekbe ha bedobjatok oda is kerülhet vagy gèprongynak.
Rá. A kicsire (2,5) és a nagyra is (6).
A nagynak eleve így "keletkeznek" az otthoni ruhái: az oviba sose adok rá foltosat, de ha onnan úgy jött haza és nem sikerült kiszedni (mert rendszeresen mosás után veszem észre és úgy többnyire kaputt), akkor az megy otthoninak. Elég sok otthoni van így. Mondjuk jellemzően kicsi foltok.
Aki otthon foltosba öltözteti a gyerekét, mert jvanazugy.. Az maga is foltos ruhában van otthon? Pont otthon, ahol a ferjeddel, gyerekeddel vagy? A legfontosabbakkal?
De ha elmész tőlük azért kirittyented magad mi? :)
Soha nem adtam rá. Ezért találták ki az eloket..itthon is szeretem fenykepezni pl, nyilván nem piszkos ruhában. Így milyen igenyesseget lát, tanul el? Hogy itthon lehetünk retkesek, de ha megyünk valahova megjatszuk magunkat? Ne attól fuggjon, hogy apolt, igenyes, tiszta - e, hogy hol van, hanem legyen rá igénye , bárhol.
Egyetértek az utolsó válaszolóval.
Ha foltos ruhában áll épp kézen váratlanul, akkor hogy fotóztam le és tegyem fel a netre? Mit fognak rólunk gondolni? Mit fog gondolni a többi csicsa-picsa? Komoly lájkoktól esünk így el. Mondjuk nekünk nincs is otthoni ruhánk, nem vagyunk putrisak, kisestélyiben vagyunk mindenhol.
18
19-es iróniàjàt félretève..
Igen, foltosban pucolom a wc-t vagy nagymelegben a pörköltet is abban főzöm..( mert a kötényt is sok viselni olyankor)
De nem a legújabb ruhámban nyírok füvet, vagy ások kertet sem..
Amikor simán vagyunk.. pihenünk, benn nem koszolósat játszunk, akkor rendes van mindenkin..
De vannak az említett tevékenységek, emiatt enyhén foltos ruhát is tartunk meg..
Nyilván mi is megteszünk mindent a foltok ellen
Van 4! Féle folttisztítóm, az ovis is kap előkét a a problémás ételekhez ( magamnak is teszek szalvétát egy bolognaihoz)
Ennek ellenére gyakori a folt.. de nekem 1 évesen is kis segítséggel, de egyedül ettek eszközzel és kézzel vàltva a
gyerekek..
(Fotót pedig soha nem teszek közösségi oldalra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!