Újszülöttnek rugdalózó, vagy nadrág és body a jobb, kényelmesebb?
Aki próbálta mindkettőt, melyik vált be? Talpas rugdalózó, nadrág, vagy talpatlan zoknival?
Én a talpas rugira hajlok. 50-56-62-es méretben.
Én mindent próbáltam ezek közül. Az elején praktikusnak tűntek a talpas dolgok, de aztán rájöttem, hogy talpban hamarabb kinövi őket, mint hosszra, vagy derékra. Szóval azokat már egyáltalán nem veszek, így nem valami praktikusak. Éjszakára mindig talpatlan rugdalózóban alszik, nappal pedig body-talpatlan nadrág-zokni van rajta. A zoknival is az elején voltak gondok, akkor folyton leesett a lábáról, most már nincs ilyen gondunk.
Egyébként szerintem vegyél mindenből és tapasztald ki, hogy neked és a babának melyik a legjobb verzió.
Én is talpas rugit adtam a lányonra. Nekünk az vált be. Szerettem, hogy nem csúszkált le-fel rajta.
Barátnők piszkosul szidta a talpas rugikat. Őt a világból is lehetett volna kergetni vele. Ő body+nadrág+zokni kombó mellett voksolt. Szerinte kényelmetlen volt a gyerekre adni a rugit + könnyebb volt pelenkázáskor levetkőzetetni ha csak a nadrágot kellett lehúzni róla.
Amíg tényleg újszülött, addig kb mindegy, bár a talpas rugi előnye, hogy nem csúszik le semmi, ha pl felvesszük.
A nagymozgások indulásától én a body, nadrág, zokni (akár rögzítővel) vagy body és harisnya plusz szükség szerinti póló/pulcsi elrendezést szeretem, mert nem biztos hogy pont ugyanolyan a teste, mint a rugi (pl relatíve ducibb, soványabb, kisebb/nagyobb lábú), és így lehet minden részére a mozgást nem akadályozó, jól passzoló darabot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!