Itt mindenki méregdrága első cipőt vett gyermekének?
Egy 10 kilós egy éves, aki kb három hónapon át napi egy-két órát visel egy cipőt szerintem nem tudja különösebben kitaposni. Ezért aztán én szívfájdalom nélkül ráadtam a kislányaimra a használt cipőt is, mert nagyon keveset volt a lábukon. Ezeken a cipőkön kopás se látszott, hiába voltak használtak.
Mikor már többet jártak, és nap közben folyamatosan lábbelit viseltek, onnantól új cipőt/szandált kaptak. Azokon látszott is, hogy mire kinövik, asszimetrikusan kopik meg a sarokrészen a ciopőtalp.
#1-es szerintem azért lettél lepontozva, mert a kérdezőt nem az érdekelte, hogy milyen tutyit vagy benti cipőt vegyen a gyerekének, hanem elsőlépés cipőcske, ami kint hordható.
Egy lilputi bőrtutyiban nem hiszem, hogy utcára engednéd a gyereked ilyen időben, max nyáron.
Nyáron az én lányom is szinte csak mezítláb közlekedik, imádja, de ezzel a kérdező nem tud mit kezdeni, ha neki most kell az elsőlépés kiscipő.
#kérdező nekünk pont az Elefanten volt az, aminek könnyen hajlott a talprésze. Én vadászom a barefoot kiscipőket, mert ahogy fentebb is írtam lánykám imád mezítláb közlekedni. Keményebb, pl Szamos cipőben alig tud járni. (van aki meg arra esküszik)
Jók még a Richter kiscipőt, csak mocskosul drágák.
Ha nagyon szerencsés vagy, akkor kifoghatsz olyat is, hogy valaki átnőtt vagy 1 alkalommal használt cipőt árul, az olcsóbb, de mindenképp szükséges a személyes megtekintés, mert csak úgy tudsz megbizonyosodni róla, hogy tényleg új. (én pl a Richter kiscipőket árulom, ami 1x volt a lányomon, mert rájöttem hogy rossz méretet rendeltem. 1 alkalomtól még nem taposta ki, de igazából a bolti ár 3-át se kapom meg érte, szóval ha keresgélsz, akkor ilyet is találhatsz, főleg kicsi méretű cipőknél)
21, itt azt tenném fel, hogy egy ekkora gyerek miért csak napi 1-2 órát van kint?
Nálunk a kicsi a saját testvérétől nem tudja megörökölni a cipőket, mert bizony látszik a kopás a (jó ortopéd)cipőn is, s mivel a nagynak be is dől, abszolút ellenjavallt lenne. Csak a gumicsizmákat tudom félre tenni, mert azt nemhogy napi 1-2, de havi 1-2 órát se hordta.
Szia!
Amikor elindult a lányom, puhatalpú zoknicipőt kapott.
Hiszen rendes cipőt csak 1 hónap stabil járás után szabad venni!!
Onnantól,hogy tipegett 1 hónapot, akkor kapott rendes cipőt.
Mi ddstep cipőket vettünk neki 3 éves koráig csak. Olyat, amit ketté tudtam hajtani a talpánál.
Azóta 5 éves lett, már kap Adidast, Jordant, Nike-ot..
Nem spórolok a lábán, pedig jelenleg nincs is állásom. De ez nagyon fontos.
29, a jó cipő pont a civilizáció átka miatt kell. Azok a gyerekek, akiknek ma is lehetőségük van sokat egyenetlen talajon futkározni cipő nélkül, sokkal kevésbé vannak kitéve annak, hogy lábproblémái legyenek.
(Hozzáteszem, hogy sajnos a rossz láb veleszületett is lehet, amit sok pénzzel is nehéz korrigálni. Lányom hipotón izomzatú, a legjobb cipő se fogja rendbe hozni a bedőlt bokáját, csak a további dőlést lehet megállítani és rengeteg torna az ami használ valamit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!