Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Téli csizma vásárlásnál...

Téli csizma vásárlásnál átugorhatunk egy méretet 2 éves gyereknél?

Figyelt kérdés
Szamos szupinált, nem rég kezdtük a 20-ast. Mire jön a hideg, addig még nő a lába. 21-est nem vennék, hanem egyből 22-est. Próbálni nem tudunk, mert nincs bolt a közelben.

2020. okt. 13. 21:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, a te gyerkőcöd lóg ki az átlagból (bár nyilván magas is lehet). A 3,5 éves lányom 26-os, a 6 éves 30-as cipőt hord.
2020. okt. 14. 04:06
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Ruhában is inkább 110es méretet hord. Mondjuk nekem is nagy lábam van, nő létemre 42es 🙈
2020. okt. 14. 04:13
 13/26 anonim ***** válasza:
70%

10-es, a tiéd. :) Az enyém meg a másik véglet. 5 évesen van 25-ös lába (116-os ruhaméret mellett). :)

Az öccse már nagyobb lábon él, neki most 1,5 évesen 23. Szerintem ez lehet a középérték.

(Lányom egyébként a pont jó Szamos bakancsban törte ki a fogát. Rossz cipő, merev.)

(3-as voltam)

2020. okt. 14. 07:27
 14/26 anonim ***** válasza:
38%
Gyereknek próba nélkül nem veszünk csizmát.
2020. okt. 14. 09:00
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

Kisgyerekkel a próba semmit sem ér. Nem tudják jelezni, hogy mennyivel nagyobb, hol nyom.

Sokkal egyszerűbb és biztosabb a pontos talphossz, szélesség és lábfej magassága alapján választani.

2020. okt. 14. 09:03
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
10-es igen. Eg kis Mini jetit 😀 de hat nem lehet mindenkinek egyforma lába 🤷🏼‍♀️
2020. okt. 14. 10:28
 17/26 A kérdező kommentje:
A bunda miatt hezitálok, hogy az vajon hogy van belekalkulálva az adott méretbe. Nekem rég volt bélelt csizmám, utoljára kamaszként 2 számmal nagyobb kellett, amit én választottam, persze lehet, hogy csak rosszul volt méretezve. A másik, hogy a rossz idő és a járvány miatt vajon hányszor lesz a gyerek lábán... A szupinált fazon marad, ezt ismerjük, próbáltuk, hordjuk. Ennél az is rossz, hogy az orrán nem tudom rendesen megnyomkodni, hogy hol a lábujja, max hátul nézni, hogy mennyi hely van. A 20-as méret egyébként kicsinek számít 2 éves fiúnál, de majd megnő.
2020. okt. 14. 13:13
 18/26 anonim ***** válasza:
62%
Járvány és hideg idején nem viszed ki minden nap, de legalább hetente párszor a friss levegőre a gyereket?
2020. okt. 14. 13:15
 19/26 anonim ***** válasza:
19%

"A bunda miatt hezitálok, hogy az vajon hogy van belekalkulálva az adott méretbe."

Jól. Nem kell miatta nagyobb, mert bele van kalkulálva. Azonos méretű félcipőnél külsőleg nagyobb, belül ugyanakkora. És vastag zoknit se kell számolni, mert elég meleg vékony zoknival is.

De egyébként nagyon vacak. 6 pár Szamos után jöttem rá, hogy van jobb szupinált.

2020. okt. 14. 13:40
 20/26 A kérdező kommentje:
Utolsó, azt megkérdezhetem, melyik márkára gondolsz? A Salus gyárt kis méretet, de azt abszolút niqncs lehetőségünk próbálni. A Ponte20 csak 22-től kezdődik, és az elvileg bő fazon.
2020. okt. 14. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!