Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Szerintetek jól választottunk...

Szerintetek jól választottunk csizmát?

Figyelt kérdés
Első cipőt készültünk venni, ami mivel tél van csizma lett. 22es, de van hely még a lábának benne, télre biztos jó lesz. Jó bundás,nagyon jól is néz ki primigi márka, és gore-tex,teljesen vízálló.drága is volt.(most kezd majd járni, még kapaszkodik közben,de pár lépés megy egyedül) Viszont most olvasom h van valami szupinált vagy milyen cipő.nem tudom h ez az e? Ill nem baj ha nem puha,hajlékony a talpa? (Gondolom akkor meleg,bélelt sem lehetne) Ill milyen jó márka van ami kicsit megfizethetőbb? Ez 20ezer volt. Volt 10ért ddstep,de az cipzáros volt nagyon nehezen ment bele a lába és a lábszárán már feszült...és nem is tetszett.

2019. dec. 3. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elefanten volt az első cipője a fiamnak de abban igazad van, hogy ami hajlékony az nem vastag. Viszont így nehezebben tud benne menni. Szerintem vegyél egy olcsóbb kategóriásat, aminek hajlékonyabb a talpa és így tudja szokni, akár bent is tudja használni,szokja egy kicsit a járást, amit még vettél jobban vigyázol, fogod a kezét ameddig meg nem szokja.
2019. dec. 3. 12:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Supinalt akkor kellene, ha a gyerek bokaja a normalisnal jobban dolne befele. A supinaltnak a sarokresze kulso oldalon lejt, igy egyenliti ki az eros befele dolest.

De eleinte teljesen nomalis elettani sajatossag a befele dolo boka, igy nem kell minden gyerekre supinalt cipo, csak akkor, ha az orvos javasolja. Ha lenne gond es kellene a gyerekednek, akkor azt mar estrevettek volna.

Markaban en a geoxot es a clarks cipoket valasztottam mindegyik gyerekeknek az elso cipoknel, de nem Mgyarorszagon elunk, nem tudom, hogy ott milyen a felhozatal.

Viszont elso ciponel (nekem) a legfontosabb szempontok egyike volt a rugalmas talp, hajlithato talp es hogy a labfejresz a leheto legkeskemyebb legyen, ne legyen szelesebb, mint amennyire a gyerek laba indokoltta teszi.

Minel rugalmasabb a cipo, annal jobban erzi benne a talajt, nem akar be a laba, konnyebben emeli es konnyebben lep, azaz kevesebbet borul.

Igy is eg es fold a kulonbseg a benti, zolnis/mezitlabas seta es a kinti cipos kozott, ahol raadasul nem is egyenletes a talaj, vagy epp betapad a cipo a jardan, stb helyeken.

Akkor vettem es adtam rajuk az elso rendes cipot, amikor mar kapaszkodas nelkul stabilan jartak bent, kinti cipo addig szerintem felesleges, mert kint ugysem nagyon tudnak kapaszkodni, kezen fogva setaltatni pedig nem ajanlott oket, amig maguktol nem jarnak rendesen.

2019. dec. 3. 12:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát, nálunk az van ha kint vagyunk,ki akar jönni a babakocsiból. A babakocsit járássegítőként tolja😯 de minimum ezerszer körbejárja,amibe csak tid kapaszkodik és megy. Ha csak a fal van akkor oldalazik 😂 nekünk így kell a kinti cipő
2019. dec. 3. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
19%
Jó lesz. Jó drága volt. Az a lényeg úgyis.
2019. dec. 3. 12:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi elefantent vettünk. Tavaly ilyenkor 10 hós volt a lányom, ügyesen ment már magától. Magas a rüsztje így csak a tépőzáras cipők jöhettek szóba. Egy 21es bélelt elefanten csizmát vettünk, egész télen jó volt rá, a talpa viszonylag hajlékony volt, szépen tudott benne sétálni. Most 2 éves, gyönyörű a járása, nem pipiskedett sose.
2019. dec. 3. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem kicsit túl tolod ezt a cipő témát...
2019. dec. 3. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!