Mi értelme egy újszülöttnek 30-50 ezres ruhákat venni?
500-500 az egy erős felső átlag kereset Budapesten..
Egy 2 diplomás(senior) informatikus egymaga keres 900at nettóban napi 8 óra munkával, és akkor még csak alkalmazott, senior fejlesztő, nem vállalkozó vagy nem is futott be valamivel.
Szóval nem, ez erős átlagos teteje.
Hát ahol a milliós fizetésből nem jön ki a tescos ruha sem, ott azért bajok vannak a pénz beosztásával... Arra nem tudok mit mondani, őszintén.
De én pl. undorodom attól, hogy más levetett cuccait felvegyem, használjam. Ezért a gyerekeimre sem adom rá más ruháit, hiába jönnek azzal, hogy egy baba csak fekszik egy helyben, nem koszolja, nem kopik ki. Akkor sem. Nem tudni, hogy milyen környezetbe él az előző tulajdonos, hányszor volt tiszta kaka, pisi, stb. Nem adnám rá jóérzéssel a lányomra más ruháit, ez van. Elég, ha én tudom, hogy turis. Plusz úgy gondolom, hogyha már magamnak, és a férjemnek újonnan veszek mindent, akkor a gyerekeink is megérdemlik ezt a "luxust". Ez olyan, mikor azzal próbálnak lebeszélni egy drágább babakocsiról, hogy "úgysem látja a gyerek, miben tolod", meg hogy "hidd el, egy két hónaposnak mindegy, miben van". És? Az azt jelenti, hogy a szülőknek sem számít, hogy milyen babakocsival jelennek meg az utcán?
Tudom, hogy sajnos ma Magyarországon sokak még a turiban is nézik az árakat, és elképzelhetetlen neki még a Zara árkategória is. De az már-már felháborító, hogy ez a réteg még számonkér másokat, hogy minek vesz ezt, meg azt, meg "honnan van erre pénz", vagy hasonlók.
Nekünk mielőtt elmentem szülni, kb 1 millió volt kettőnk együttes nettó bevétele. Volt, hogy 900e és volt, hogy 1,1. Azért az nem olyan sok pénz.
Jó, hogy felújítottunk belőle egy házat, de akkor is. Nem tudom, a tescoban milyem ruha van, én nem is kerestem új ruhát a babának, mert 3 ismerőstől kb összesen 10ezer forintért 2 bőröndnyi ruhát kaptunk.
De az is igaz, hogy én nem látok problémát a használt gyerekruhàval, nem kelt bennem semmi rossz érzést, sőt, örülök, hogy ezzel is kevésbé terheli a gyerekem a környezetet.
De azért két bőrönd designer ruha nem férr volna bele akkor sem, ha szerettem volna.
"A szülőknek sem számít, milyen babakocsival jelennek meg az utcán".
Hát nem számít. Úgy értem, legyen biztonságos, jó állapotú, alkalmas a terepre, és ne legyen csúnya színe.
Nekem ennyi volt fontos, nem is akartam erre időt vesztegetni, párom nézett a jófogádon, és vettünk egy megfelelőt.
Nem tudom, milyen márka, sem azt, hogy mennyi lett volna újonnan.
Ez a márka dolog van, akit nem érdekel, nincs is szeme rá, én pl annyit tudok megàllapítani más gyerek ruhàjáról, hogy vsz fiú vagy lány...
Most akkor másoknal öltöztessem, amikor napokig nem is találkozunk senkivel? Vagy ez egy fontos dolog, hogy a másik anyuka lássa, hogy menő a babakocsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!