Mi értelme egy újszülöttnek 30-50 ezres ruhákat venni?
Én most 100% pamutot vettem a pepcoban. Amúgy ezek tényleg fakulnak meg ilyesmi, de nekem most kúszik és hozzátáplálódik a gyerek, közben nő, mint a dudva.
Mindent folyton folttisztitóval bekenve kell előáztatnom. Lassan jönnek a fűfoltok is. Szóval szerintem erre tökjó a pepco.
Ha mondjuk arról lenne szó, hogy miben ül egész nap a suliban, vsz én is inkább márkásat veszek majd.
De pillanatnyilag ezeket a pepcós cuccokat is sajnálom (amúgy ott is van jobb meg szarabb, és mintában is vab borzalmasan közönséges meg aranyos àllatos is).
A pepcos ruhák xarok, én is tapasztaltam már olyat, hogy első viselésnél kiesett a patent a ruhából.
Lényegesen többet keresek, mint a szüleim, és van egy csomó téma, amivel kapcsolatban ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesznek fel nekem, csak sokkal kisebbek a különbségek, mint az 500 meg az 50.000ftos body között. Például hogy miért nem fagyasztom le a kenyeret meg a húst, amikor akciós, miért veszem meg olyankor is, mikor 20-50fttal "drágább". (Amúgy azért, mert utálom a kiolvasztott dolgok ízét, meg nincs kedvem ezzel matekozni, nem tétel, amit megspórolhatnék rajta.) Azt sem érti, minek kell 3-4 féle hordozó a gyereknek (minden szakasznak és célnak megfelelő: rugalmas, szövött hosszú és karikás, meitai, csatos, onbu). Szerinte el lehetne intézni egy babakocsival, vagy akár a szövött kendővel. Ez igaz, de nekem így sokkal kényelmesebb, és jobban tetszik, hogy változatos tud lenni a hordozás.
Ezek csak kiragadott példák, de a lényeg, hogy az ember hajlandó a kényelemért, esztétikumért többet fizetni, ha van rá.
Két okból veszik.
Az első, mert megtehetik, a második, mert ők erre nem sajnálják. Mindenki másra szeret költeni, én imádom a ruhákat, szeretem a legelőnyösebben öltöztetni magam és a gyerekem, biztos vennék dizájner holmit is, ha tökéleteset találnék.
Én ismerek olyat, aki vacak ruhákat vesz a gyerekének, de pl áttetsző extra fajta fogszabályzót vett neki, mert szerinte fontos, hogy a legkevésbé látszódjon, bezzeg a ruha, na az lehet rongyosturis.
Mindenki másra szeret költeni, én pl kajára nem sajnálom, eszembe sem jut, mennyibe kerül, ha megkívánok valamit, de szívesen nézem az árcetliket bútorok kapcsán, sőt, használt bútorokból áll a lakás nagy része. Megvehetném a drága szekrényt, de sokkal boldogítóbb a kika bolhapiacos részéből kiturkálni negyedáron, rábukkanni egy egy jó vételre.
Szóval ők ruhára szeretnek költeni, de lehet, hogy te megveszed a bio XL tojást, ők meg azt hiszik nem vagy normális, mert az csak egy tojás, a hűtőjükben a lidlis tojás áll.
Figyeld meg, mi az, amiből neked jobb van, máris megszűnik a kellemetlen érzésed.
Egyébként megnézném anyuka fejét, mikor a dior body lesz nyakig kakis:)
Azt még csendben megjegyzem, hogy dizájner kiegészítőket venni befektetés, ékszereknél, óráknál nagyon, de pl táskáknál is erősen tartja az értékét, eladhatod később
Előző 2, Nektek igazatok van. Én a ruhákhoz hülye vagyok (sajnos engem ilyen okoslánynak neveltek, tényleg nehezemre esik pénzt kiadni arra, hogy a minimumnál jobban nézzek ki), de valóban, a kertészeti boltban hamarabb elköltök 20-30000 ezer forintot, mint ahogy az uram odaér a bevásárlókocsival.
És viszont a bútoraimat én egyedileg csináltattam, nekem nagy öröm, hogy a konyhabútorhoz gyártott egyedi előszoba bútor van, és a terasz korlátnál se gondolkodom, ha az tetszik jobban, ami egy ötvenessel több.
Szóval igen, végül is így el tudom fogadni, hogy valakinek ez a dior meg a másik valami olyan többletjelentéssel bír, amit én nem értek és ezért fizetni is hajlandó.
Kérdező (és sokan mások), úgy érzem, felsorolhatunk itt mi bármennyi érvet, neked (nektek) az sem lenne elég... Más társadalmi réteg, más a fontos. Hidd el, ahol a havi bevétel hétszámjegyű összeg, ott nem nagy szám ez, nem is elképzelhetetlen. Hiszen látod, pörögnek az ilyen üzletek is, és a tervezőknek is megéri piacra dobni szezononként az újabbnál újabb szép kisruhákat.
Mi is vettünk (és veszünk is) tervezői darabokat. Nem azokkal van tele a szekrényük, de van jónéhány darab. Vagy azért, mert nagyon tetszett, vagy mert jó áron volt (hiszed, vagy sem, de gyakori a 30-50%-os akció). Vagy mert a Pepco és társaiban lehetetlen szép, letisztult, minimalista darabokat találni. Mindenhol Disney matrica, ami 2 mosás után már félig lekopott, vagy a szivárvány minden színében pompázó póló, stb.
Én azt nem értem, hogy más miért a turis ruhákat adja a gyerekére, ha már egyszer megszülte. Mégsem írok ki felháborodva kérdést, hogy úristen mennyire önzőek és milyen gáz már ez. Elfogadom, hogy valaki így, más meg úgy. Nem kattogok ezen, a saját életünkkel foglalkozom. Javaslom neked is ezt. Hidd el, rögtön boldogabb leszel, ha kiszállsz a szomszéd pénztárcájából.
De amúgy mi baj azzal, ha más a turis ruhát adja a gyerekére, Előző? Gondolod, tudja a csecsemő, hogy turis?
Meg hát a használt nem csak turit jelent, hanem ismerőstől vett, hibátlan, tiszta, rendszerezett ruhakészletet.
A használt ruha az valami illeen vagy rossz?
"Ahol a havi bevétel 7 számjegyű" Mármint a családé, mert az nem sok, még nettóban sem. Abból az èn fogalmaim szerint nem jön ki az új gyerekruha, pszichésen se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!