Van értelme utcára az ezres sportmotoroknak?
Motoros ismerősöktől tanácsolták,hogy felesleges az ilyen nagy köbcentis gép,utcára egy 6 kilósat is nehezen lehet kihasználni.
Akkor mégis miben rejlik az ezresek népszerűsége?
A nyomatékukban?abban,h nem kell annyit kapcsolgatni?a hangjukban?vagy egyszerűen csak státuszszimbólum?
Én nem vennék gyorsaságit, de ha vennék akkormár S1000RR
200 paci :)
De mennék vele pályára
Nekem még nem volt ilyen nagymotorom, de remélem egyszer majd lesz:)
Ismerősök okosságait tudom csak elmondani, mert szerintem nekem bőven elég lenne utcára is és páylára is egy 600-as... azt mondják hogy a 600-asnak alu8l nagyon nincs ereje, nyomatéka, az 1000-nek pedig van, ezért könnyebben el lehet motorozgatni vele utcán. Hát nem tudom, halkan megjegyszem, hogy szerinteme gy hatszázast is ha 1-2ezerrel magasabb fordulattartományban használsz ugyanugy gyorsabb vagy a forgalomban mint az autósok:P
A másik pedig a megalománia :P Mert szerintem nem olyan hűhadesokkal drágább egy ezres, és akkor már miért ne?:P
Egyik távoli ismerősöm robogó után vett ( apu segítségével:) ) Egy Yamaha R1-est. Utcán csak egyesbe közlekedett vele :D Kapott hozzá pályanapot ott pedig nem ment még 5 kört se mert tök totálkárosra törte :P
20 éve motorozok, 7 éve vagyok motorosrendőr. Ha az ésszerűség határait és a Kresz szabályait betartod, mindenkinek elég lenne egy 125ccm négyütemű motor:-)A viccet félretéve 1000 sportmotornak utcán nem sok értelme van, de leszögezném, szerintem egy 600ccm sportmotorral "könnyebb "elesni.Ugyanis egy 600-asnál állandóan arra vagy késztetve, hogy pörgesd minél nagyobb fordulaton, és nagyobb a kísértés(ha már elforgatom 9000 ig, akkor már elforgatom 15 000 ig...)Ez saját vélemény, lehet, hogy nem mindenki ért vele egyet.
A szolgálati motorom FJR 1300.Nem kellene kisebb egy ccm-el sem.
Saját célra (utcára) egy CBR 1100 XX-em van és egy CR 500-am.
Nekem mondjuk K1200-as BMW moci kéne, de az már csak azért mert szerelem :)
Amúgy meg képzeletbeli po"cshosszabító az, hogy 1000-es, nem 600. Ha vennék egyszer mocit, és nem lenne elég pénzem az 1.2-es BMW-re, akkor 600-asnál nagyobb nem is kéne! Bár inkább a túramotorokat szeretem amúgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!