Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért ül még mindig babakocsib...

Miért ül még mindig babakocsiban egy ekkora gyerek?

Figyelt kérdés

Kaptátok már meg másoktól ezt a kérdést (beszólást)?

Mekkora volt ekkor (kor, kb. magasság, kg)?

Hogy reagáltatok?

2016. szept. 10. 12:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
88%

Igen másfél évesen simán sétálni lehet a gyerekkel. SÉTÁLNI

De ügyeket intézni, amikor időre kell menni, esetleg több helyre is, akkor nem érsz rá sétálni. Vagy amikor reggel dolgozni kell menned, akkor sem érsz rá pl. totyogni a jégen. Vagy nyaralás alatt, városnézéskor, túrázáskor cipeled a fáradt gyereket/visszamész a szállásra/hagyod, hogy őrjöngjön mert fáradt?

2016. szept. 10. 15:22
 22/30 anonim ***** válasza:
11%
Jogosan szólnak be. Max 2 éves korig elfogadható a babakocsi, pelenka testileg és szellemileg nem fogyatékos gyereknél.
2016. szept. 10. 15:22
 23/30 piroska és a farkas ***** válasza:
86%
22- es, ne haragudj, de Te nem vagy normàlis. Ès nem, nem érdekel, hogy màr 10 gyereket felneveltél. Sokan írtunk indokokat, amik elfogadhatóvà teszik a babakocsihasznàlatot. A pelenkàról pedig ovikezdésig kell leszokni, az 3 év, nem 2.
2016. szept. 10. 15:40
 24/30 picoka92 ***** válasza:
26%
Ismerosok koreben tologatjak a 1,5-3eveseket. Azaz ismerem oket, a gyerekuket, hogy egeszsegesek, hogy milyen uton mekkora tavokat mennek... Nekem is durva. Fiam amint elindult mar el is raktuk a babakocsit. Van helyette tricikli, bicilire ules, kismotor es a gyaloglas. Aprilisban jon a kisteso akkor majd elokerul ujra a babakocsi a kicsinek.
2016. szept. 10. 16:36
 25/30 anonim ***** válasza:
96%

Június végén született a lányom, most 2 éves és tegnap ült bele először a babakocsijába úgy, hogy benne is maradt 2 percnél tovább. Hordozott baba volt, most hordozott gyerek. Mint ahogy egy korábbi hozzászólónál, nálunk is a köv. baba miatt addig lesz babakocsis, amíg belefér. A 7. terhességem lesz, 2 gyerekem van.

Akinek nem tetszik, az élje az életemet. Ja, élné is, mert jó életem van, pont azért szól be!

2016. szept. 10. 17:39
 26/30 anonim ***** válasza:
22%

Elso gyerek,13 hosan indult el es utana bele nem ult volna a babakocsiba.eleinte fogta es ugy setalt.

A masodik 11 hosan elindult,utana meg par honapig hasznaltuk de amiert a nagy setalt,hamar a kicsi is setalni akart.

Volt kismotorunk,triciklink.a tricikliben siman tud pihenni,es haladni is lehet ha epp sietsz...a notor meg,hat sokszor En futottam,hogy tudjam tartani a tempot...

A belvaros tolunk gyalog kisgyerekkel kb 40-50 perc.gyakran megtettuk mert szuleim ott laknak.szerencsere feluton csaladihazas ovezet van,aztan egy park,utana egy aranylag csendes utca regi tegla tarsashazakkal.

Egyszer sem kellett cipelnem egyiknek sem a feneket.ha elfaradtak leultunk.max 5 perc es mentunk tovabb.ha nyugosek voltak kitalatam valamit,eltereltem a figyelmet(pl. oriaslepes,piplepes,ugralas)

Igen frankon kizokkentette Oket a hisztibol.

Azzal nincs bajom ha Anyuka munkaba megy ezert a bolcsibe babakocsival viszi a picit,ez rendben van olyan 2-2,5 eves korig.azutan mar megerti a gyerek,hogy sietunk,nem allunk meg.

Persze az a gyerek akit 2,5 evesen engednek eloszor setalni az akkor fog minden kavicsnal,bogarnal,levelnel,faagnal megalni.mert akkor lesz ujdonsag.de ha akkortol,hogy tud stabilan jarni engedve van(es akkor meg valoszinuleg anyuka sem dolgozik,ergo raer) akkor 2 eves korara mar le se kakalja ezeket,kiveve egy egy erdekesebb peldanyt.es mint mar mondtam a 2 eves nem hulye.erti,hogy sietni kell.

Persze egyszerubb a gyerket hulyenek nezni,meg rafogni,hogy sietek....hat indulj el fel oraval elobb....vagy hagyd valakire a gyereket.

Az egesz napos program,hat nemtudom.a pici 2 hos volt mikor elmentunk allatkertbe,a nagy akkor volt 29 hos.vegig setalta,kozben leultunk padra,nezegette a majmokat,ettunk,ittunk.ott voltunk 4 orat az allatkertben,utana meg elmetunk a varosba fagyizni es ott is setalt.

Buszozni pedig 1000szer egyszerubb babakocsi nelkul pici gyerekkel...szerintem.

2016. szept. 10. 17:51
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
A fiam másfél éves koráig ült babakocsiban, a lányom viszont 3 éves koráig. Az oka nagyon egyszerű. A lányom másfél éves korában mentem vissza dolgozni és minden reggel rohanunk az oviba, onnan a bölcsibe, ami 15-20 perc séta és utána én még a buszhoz. A babakocsizással nyertünk kb. 20-30 percet. Ennyivel tovább alhattak reggelenként.
2016. szept. 10. 17:52
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobbik fiam kb. 3 éves koráig babakocsizott. Nyilván akkor már nem állandóan, de ha hosszabb útra mentünk, akkor igen. Nekünk nem volt autónk, busszal kellett mennünk sokszor, ha dolgunk volt, és bár szeretett sétálni, 1-2 óra után már elfáradt. Ha meg sietni kellett valahová (jaj, de okos az a válaszoló, aki szerint egy egyke gyerek mellett nem kell sietni), akkor sokkal humánusabb, ha nem cibálom magam után, hanem ülhet kényelmesen a babakocsiban. Az meg pont sosem érdekelt, hogy egy számomra ismeretlen akárkicsoda szerint meddig fogadható el a babakocsi, mert semmilyen hatással nincs az életemre, hogy ő mit fogad el, és mit nem.

Lehet mondani, hogy ez vagy az a szülő kényelméről szól, bár szerintem inkább a kettőnk kényelméről, és nem is értem, hogy ez miért baj. 9 éves azóta már a fiam, és köszöni szépen, jól van, már nem ül babakocsiban :D Sőt, sportol, úszik is, és fut is, és az ég világon sehol sem számít, hogy hány éves koráig használt babakocsit :)

2016. szept. 10. 23:22
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem itt arra gondolunk amikor az esernyőkocsiban tolják a 3 évest,és az kocsiba bekötve feláll a lábára és ugy kocsival együtt probál szaladni!!!De anyuka nem veszi ki mert kényelmesebb tolni.Láttam már ilyet.

Vannak okok amikor babakocsival könyebb ez tény,de fiam aki 15 hósan tette meg az első lépéseit és nagyon lusta volt nem is akart sose sétálni, évesen eljutott arra a szintre hogy sétálva mentünk a bölcsibe,messzebbre meg futóbiciklivel vagy kismotorral.

Szoval szerintem is azért tolják sokan(ha van egyéb esetleg extrém oka az persze kivétel:)) babakocsiban a gyereket 3 évesen mert kényelmesebb nekik.

2016. szept. 22. 11:47
 30/30 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok:ha elfáradt a fiam akkor háti hordozó volt mindig a táskámban és hordoztam.És aludni is tudott a hátamon.
2016. szept. 22. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!