Miért ül még mindig babakocsiban egy ekkora gyerek?
Kaptátok már meg másoktól ezt a kérdést (beszólást)?
Mekkora volt ekkor (kor, kb. magasság, kg)?
Hogy reagáltatok?
Egész napos programnál (állatkert, rendezvény, kirándulás) egy 3 éves gyereknél simán hasznos lehet még a kocsi. Ha elfárad, beleül, és nem kell cipelni.
Egyébként ne érdekeljen mások véleménye, úgyis találnak valami kötözködni való dolgot.
Barátnőm a 3 éves fiát babakocsiban viszi mindenhova, pedig látható teszi fogyatékossága nincsen és hallottam már én is, hogy beszólnak neki a gyökerek, akiknek gondolkodásra nem futja, csak a rosszindulatúságra, ahogy itt is sokaknak.
És barátnőm nagyon okosan kezeli ezt, nekem nem menne így, ugyanis nem fogja mindenkinek elmagyarázni, minden jöttment semmirekellőnek, hogy a fia autista és ezért kényszerül erre a megoldásra.
Ugy latszik itt ezek a begyoposodott agyuak akik nem jottek meg ki a falujukbol, nehezen fogjak fel, hogy bizony vannak nagy varosok, es ha valami ket orara van gyalog oda vissza, 5 savos autout menten, annyit ne, fog gyaloglni egy ket eves sem !
Szerintem Magyarorszàgon Budapestnél nagyobb vàrost nem tudsz mondani. De kérlek mond màr el,hogy hol van az hogy 5 sàvos út mellett kell 2 óràt gyalogolnod? Mert ebben az esetben rögtön az merült fel bennem, hogy miért ott laksz??? Plàne ha a nagyvàrosra hivatkozol. A nagyvàros lényege pont az,hogy minden a szàdba van. Pont vidéken lehetne erre hivatkozni, ahol a szomszéd falu 10 km-re van busz meg naponta kétszer megy... Ott több oka lenne az anyukàknak a főút mellett félig az àrokban sétàlva inkàbb babakocsizni. És mégsem teszik. Hm ez azért érdekes...
12-13#
Màr bocsànat, de még mindig nem ezek azok az esetek aminél kiakad az ember a babakocsin. Egy hàromévesen pedig màr làtszik,hogy (bocsànat a megfogalmazàsért) a szeme sem àll jól.
Az meg megint egyértelmű,hogy egy 15 éves nem bìr el 3 eleven gyerekkel.
2 es fel eves korig ultek babakocsiban, 3 gyerekem van.
Utcankban a 4 evest a lusta nagymamaja, aki 45 eves, babakocsiban tologatja, anyuka kulfoldon dolgozik. Ha o itthon van, nem engedi a babakocsizast.
Nálunk nemsokára két éves a gyerek, hamar megtanult menni, imád szaladgálni stb. Ha neki kedve van hozzá! Volt hogy lementünk a boltba és oda-vissza cipelhettem a a fenekét, mert nem akart sétálni, és ez egyre gyakrabban van így.
Már gondolkodtam, hogy elrakom a babakocsit, de meggondoltam magam, mert ha nem akar jönni, mit csinálok vele? Ha haladni akarok vinnem kell, ahhoz meg már nehéz, hogy kézben cipeljem a gyereket, meg a csomagokat.
Na ennek a vàlasznak hàla vilàgosodtam meg...
Azért babakocsiznak sokan,mert lustàk gyereket nevelni, egyszerűbb lekötözni a gyereket,mint megnevelni, hogyha indulunk akkor ő is jön gyalog, ha van kedve ha nincs.
És mivel pont ez a dackorszak, ìgy baromi egyszerűen ki lehet küszöbölni a földrecsüccsnős hisztiket.
Na ez a lustasàgból tologatàsnàl is szànalmasabb.
Nekem nagy növésű a fiam 58cm, 4400g volt.
Most 2.5, 16.4kg, 96cm és bizony ha messzire megyünk, egész napra, vagy sietünk visszük a kocsit. Aki szerint nagy már hozzá, az nyugodtan cipelje egyszer haza ölben, vagy nyakban a 16 kilót, plusz cuccok amiket viszünk... vagy fusson utána Bp. Forgalmas utcáink, 8 szatyorral!
Egyetlen egyszer szólt be egy nyanya, hogy minek ekkora gyereknek kocsi, de már rég nem tartok ott, hogy idegenekkel leálljak vitázni, magyarázkodni meg főleg nem fogok!
2 hét múlva kezdjük a bölcsit, a reggeli rohanásban -ugyanis a munkahelyemen elvárás sajnos az időben érkezés- biztosan nem fogunk nekiindulni sétafikálni a kb 20 perces sétaútra, úgyanis nem lesz rá + fél óránk!
De most ti ennyire pontosan látjátok egy babakocsiban ülő gyerekről, hogy hány éves, van-e mozgásfejlődési vagy egyéb problémája? Mert ám nincs a homlokukra írva!
Az én 80 centi feletti 1 évesem a hosszú loknis hajával még a hozzáértő gyerekorvosokat is megtéveszti a kinézetével! 7 hónapoasn másfélnek hitték. Most 1 évesen 2-nek.
És nem jár. Nagyon nem. És nem is fog, csak 1,5 körül, amikor majd 3-nak nézik, ha ilyen ütemben folytatja?
És "jól áll a szeme", nem folyik az ülésbe, csak enyhén hipotón 2-3 hónap a lemaradása.
Egy kicsit gondolkozni kéne ítélkezés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!