Miért van sokakban ekkora ellenállás a hordozókkal (kendő, csatos stb) szemben? Miért zavar másokat hogy én miben szállítom a gyerekem?
Tudom, hogy ez nem mindenkinek opció, nem is ajánlgatom senkinek. Babakocsit is használunk, tehát nyilván nem szólom meg vagy nézem le azt, aki babakocsit használ.
Aki ellenzi a hordozást és emiatt meg is szól mást, miért teszitek? Mi a bajotok vele?
önmagával a hordozó eszközökkel nekem semmi bajom.
azokkal az anyákkal van, akik 3-4 évest az istennek se tesznek le a földre, sőt még szoptatják, a hajukat rövidre nyírják, és mindenféle helyen szoptatják a gyereküket, stb...ezzel az anyatípussal van bajom, de ezzel is csak akkor, ha ő bírál engem, azért mert mondjuk én cumit adok a gyereknek, meg egy éves korától tejet, meg bele rakom a babakocsiba.
Én is hordoztam, amíg a tesóm nem lett Hollandiában gyógypedagógus. Ott mondta az egyik szenzoros integrációs th-val foglalkozó kollégája, hogy az összes gyereke hordozott. Egyre inkább úgy tűnik, szerepe van a mozgásfejlődés lassulásában, főleg a finommotorikáéban, és tanulási zavarok következményes kialakulásában.
Én otthon nem kötöttem magamra, csak ha kimozdultunk.
Ami nem tartja a hátát egészségtelen a baba gerincre(ahogy a kagylo alakú hordozók is)amelyik meg tartja a hátát, akkor is egy helyre összpontosul a baba súlya, az sem jo.de aki meg hordozo nélkül a babát a feneke alatt tartja a derékfogás helyett, az is helytelen.
De mivel a gerincferdülés már betegségnek sem számít, igy nemigen foglalkozik vele senki.
De ettől függetlenül soha nem szolok meg más anyákat, ahogy senkit, borzasztokat is látok pedig, télen viszik a gyereket sapka, kesztyű nélkül, vagy a testvérkisbabát a babakocsi kupoláján viszik, vagy nem hagyják mászni járatják...
Megtanultam már rég, hogy nekem csak a saját gyermekem egészsége, épsége legyen fontos, a világ gyermekeit ugy sem lehet megmenteni.
15-re 14
Anno mikor született az első gyermekem, olvastam valami orvosi szakdolgokat(vizsgamunkák stb)(mert a korhazban kellett még maradnunk igy minden ilyesmibe belevetettem magam ami megmaradt később is, már szinte neurologis szemmel nézem a gyermekem fejlődését....) Szóval anno olvastam, hogy attól még hogy terhesség alatt 9 hónapon át vannak magzatpózban, ez születés után már természetellenes fenntartani, legjobban sima (asszem félkemény) ágyon fekve kell altatni(ill az ideje nagyrészét töltenie, tekintve, hogy jobb esetben az az alvás..)
Anno megszállottan kerestem pl a 100 fokban fektethető babakocsikat is..de nem találtam..
Az ültetés is igye tiltott dolog mert mìg nem ül magátol, addig az azt jekenti hogy nem elég erősek mèg a gerinctarto izmok és maga a gerinc sem a fejüket megtartani.igy karon sem szabadna őket ültetni. Főleg a későbbi gerincferdülések megelőzése miatt sem.
Minden összevetve, ugy ítéltem meg hogy a statikai súlyeloszlás fekvő helyzetben a legkiegyensúlyozottab. Erre jön hogy legalább mocorogni is tud szoval a gyermeknek is kényelmesebb mint véletlen egy ponton elnyomnia magát mert nem szolnak(gyermekem pl vörösre ülte a fenekét az autosülésben egy mukkanás nélkül...)
Plusz info pl a folyamatos szoptatás miatt a gyermek nyakát és a szopizás miatt az álla alatt is masszírozni érdemes mert nekik ez hatalmas munka amugy.
(Meglep az intelligens kérdés, azt hittem lepontozást kapok nullára a gyk bol kiindulva...)
A hordozással semmi bajom, unokatesóm is hordozta mindkét gyerekét, más anyukát is ismerek. Nagyon jól elvannak ott az anyjukon, láthatóan nekik bejött. Nekem inkább azzal az anyatípussal van bajom, aki már a hordozás megszállottja lett és ő szól le engem, amiért nem hordozok. Hallottam már ilyen anyukától olyat, hogy a babakocsizás az olyan anyáknak való, akik túl kényelmesek és igazán nem is törődnek a gyerekükkel. Mert szerinte MINDEN gyereknek az a legjobb, ha hordozzák és aki ezt nem teszi, az alapvető szükségletet vesz el a gyerekétől. Nem túlzok, ezt kerek perec így kijelentette. Én sose akartam non-stop hordozni, de vettem egy hordozókendőt annak idején, hogy kipróbáljuk, néha praktikus lehet. A lányomnak nagyon nem tetszett, az elején csak próbált fészkelődni, majd sírt. Ezt többször próbáltuk, mindig ez lett a vége, úgyhogy nem is használtuk, ő a babakocsit szerette. De azért nyilván minden egyes babának a hordozásra van szüksége... Szóval csak az ilyen szemellenzős, begyöpösödött anyák készítenek ki, a hordozással semmi bajom. Nem tudom amúgy hogy tudnak így rákattanni az anyák a hordozás témára, hogy több fórumon, facebook-on véres szemmel hirdessék az igét, mert csak nekik lehet igazuk. Pedig csak egy hordozó eszközről van szó... Szóval ezt a jelenséget én nem értem.
És nyilván nem rólad szólt ez kérdező, te láthatóan normálisan gondolkodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!