Nektek melyik praktikusabb?
A rugalmas kendőt max 6-7 kilóig lehet biztonságosan használni. Utána nyúlik a súly alatt, nem támasztja megfelelően a babát. Valamint csak 3 rétegű kötésben biztonságos amivel csak elől lehet hordozni, háton nem. De elől 6-7 kg után már nem ajánlott hordozni, mert nagyon megterheli a gátat, a medencetáji izmokat, amik később problémát okozhatnak:méhsüllyedés, inkontinencia.
Az egyetlen rugalmas, ami tovább használható, az a zsömbi. Minden másnál a 10en pluszos súlyhatár, a terhelhetőségét jelenti, az anyagnak, tehát akkora súlyig tesztelték és nem szakadt el. De ez nem jelenti azt, hogy a babát megfelelően támasztja és tartja.
Szóval, igen, add el a rugalmast. :) Vegyél helyette szövött, vagy karikás kendőt. A szövöttben sokkal több a lehetőség, lehet háton is hordozni vele. A karikás pedig a gyorsan felkapom kategória, viszont csak elől és csípőn használható, háti hordozásra nem alkalmas.
Én láttam háton rugalmas kendőt, de igen nem igazán támasztja már.
A karikásat utálom...annyira nehéz veállítani. Akad az anyag a karikában, azt csak a csípőn hordozáshoz tartom meg h ha eljön az az időszak.
Az a másik kendőt kipróbálom köszönöm :)
6-os, Te milyen magas vagy, hogy a babakocsiban magasabban van a babád, mint a mellkasodon?
Csak, mert én 156 vagyok, de szerintem nem létezik olyan babakocsi (vagy nem tudnám tolni, miközben a gyereket sem látnám benne), ami magasabb mint kb 130 cm.
Rugalmasban egy fajtában lehet háton hordozni, a zsömbiben (Je Porte Mon Bébé (JPMBB)- ez a hivatalos neve). De hordozási tanácsadók ebben is a minimum 2 rétegű kötéseket ajánlják, de inkább a 3 réteget.De ez egy jóval vastagabb anyag, mint egy hagyományos rugalmas kendő. Nyáron iszonyat meleg.
A karikáskendőben, ha felvétel előtt szépen elrendezed az anyagot, akkor nem kéne szorulnia. Hacsak nem rossz szériás Nandu a kendőd, amiben rossz karikák vannak.Azzal tényleg nem fogsz sokra menni. Egyébként kis gyakorlással, és a megfelelő videó segítségével könnyen megtanulható a karikás is.
Csípőn pedig újszülött kortól lehet benne hordozni, nem kell, hogy "eljöjjön az ideje". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!