Lehet nélkülözni a babakocsit a pici fél éves koráig? Szívem szerint inkább hordozóban magamon hordanám amég kicsi, de mivel első baba lesz, nem tudom mennyire fontos a kocsi megléte.
22-es: Nem a hordozás hibája, hogy nem vittek magukkal pokrócot, és hogy nem kerestek árnyékos helyet. Ha a babakocsiban kiteszed a babát a tűző napra, azt sem fogja élvezni... Amúgy én leterítettem volna a kendőt, és arra fektettem volna a babát, ha már nem vittem pokrócot. Ja, és kerestem volna egy árnyékos helyet. (Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.) :)
25-ös, ez szerintem babafüggő. Lehet, hogy babakocsival sem tudtak volna sétálni, csak akkor, amikor alszik a gyerek. Én a nagyobbal is tettem több órás sétákat, pedig hordoztam, és a kicsi is remekül elvan a kendőben, ha nem alszik, akkor nézelődik. Van olyan ismerősöm, akinek a gyereke nem maradt meg a babakocsiban, a hordozást viszont imádja. Olyan barátnőm is van, aki hordoz is, meg a babakocsit is használja, mert neki ez a praktikus. Egy esetből kiindulva nem lehet azt mondani, hogy csak ez, vagy csak az a megoldás a jó, mivel minden baba, és minden helyzet egyedi. Ja, olyan barátnőm is van, aki azután döntött a hordozás mellett, hogy már elmúlt másfél éves a gyereke, mert a kicsi a babakocsit már unta, sétálni még nem tudott olyan sokat, az anya hátán való lovaglást viszont nagyon élvezte.
(Amúgy csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a barátnőd előre vagy hátra köti a gyerkőcöt?)
Kérdező, én azt javaslom, hogy próbáld ki mindkettőt, és azt preferáld, amelyik nektek jobban beválik. Meg lehet lenni babakocsi nélkül is, meg lehet lenni kendő nélkül is, de rengeteg tényező - elsősorban a baba igényeinek a függvénye, hogy nektek melyikre lesz kevésbé szükség, vagy egyáltalán nem.
A kendő, amit kapni fogtok, karikás Nandu, nekem is van ilyen, és szeretjük. :)
(23-as válaszoló)
Nálunk csak terv szintén van.
Elsősorban hordozni szeretnék majd, de lesz babakocsink is.
Nekem igen nagy szerencsém, hogy a barátnőmnek van egy hordozó klubja, és sok különböző kendoje, így segíteni fog a legjobb kivalasztasaban.
Nem tudom hogy a kérdező vagy valaki más aki hordozó kendő párti pontozta e le az összes kulturált választ, aki a babakocsit előnyben részesítette a kendővel, de akkor minek feltenni a kérdést, ha ennyire nem tudjuk a mások véleményét elfogadni vagy közömbösnek lenni iránta.
Én a kendőnek és a hordozásnak egyáltalán nem vagyok híve.
Az én fiam tavaly júliusban született amikor az a hatalmas hőség volt...Hetekig a falevelek sem mozdultak.
Valaki kitalálta hogy attól lesz 'szuperanya" valaki ha x ideig a szíve fölött hordja a gyerekét miután kibújt, (még azt is meghatározvamilyen szögben feküdjön a baba) mert ettől lesz közöttük különleges belsőséges kapcsolat de ez szerintem Grimm mese...
A derekam leszakadni, 4,2 kilós születési súly után el lehet képzelni azt a babát a derekamon cipelve.
Én ezért abszolút a babakocsit pártján állok, és szerintem úgy 2 éves korig sőt utána is fogok esernyőkocsit vinni magammal ha esetleg elfáradt útközben.
Csak gratulálni tudok, hogy a válaszom egyesek szerint 0%-ot ér.
Még szerencse hogy az emberek csak névtelenül, személytelenül merik a vélmenyükkel járó szankciót-%- alkalmazni, nem a valóságban mert akkor valószínűleg mindenki holtan esne össze a másik eltérő véleményére adott reakciótól...
Kedves utolsók, sajnálom, hogy valami barom lepontozott titeket :/
A válaszaitokat nagyon köszönöm és inkább beszerzem mindkettőt, nehogy egyiket vagy másikat ne szeresse és akkor kelljen rohangálni.
Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!