Lehet nélkülözni a babakocsit a pici fél éves koráig? Szívem szerint inkább hordozóban magamon hordanám amég kicsi, de mivel első baba lesz, nem tudom mennyire fontos a kocsi megléte.
a minap egyébként lent voltunk a Duna parton a 2 évesemmel...mellettem egy anyuka volt, volt egy 2 év körüli kisfia, az játszott a víz szélén, az anyukája pedig ácsorgott a parton, ölében egy ugyanilyen kendőben egy pár hónapos (szerintem max 2-3 hónapos babával).
az egy dolog, hogy a 45 fokban állt 2 órán keresztül, mert kényelmetlen volt neki leülni a kendős babával az ölében, de ráadásul a gyerek is nyöszögött, gondolom melege volt, mást nem tudok elképzelni, mert meg is szoptatta az anyukája, nem az éhség volt a gond, vagy nem volt kényelmes a kendő, vagy alap nyöszögős baba, de a lényeg hogy nagyon nem találták ott a helyük.
Aztán az anyuka oda is súgta a férjének, hogy de jó lenne egy pokróc, akkor legalább letehetné a földre a kicsit.
Na szerintem ez kb. leírja, miért jobb egy babakocsi, főleg ha van hozzá egy kényelmes mózes is :)
Én ma már áldom az eszem, hogy csak minimális összeget költöttünk babakocsira. A nagyobbikkal 3 hónapos koráig használtam - akkorra gyűjtöttem bátorságot ahhoz, hogy elmenjek egy hordozós tanfolyamra. Utána elő sem vettük, csak 8 hónapos korában egyszer, mert a palántákat egyszerűbb volt az aljába beletenni, mint kézben cipelni. A kicsi még látni sem látta a babakocsit, nemhogy belefeküdt volna. :D
Nekem sokkal praktikusabb a hordozás. Egyrészt errefelé borzalmasak a járdák, rossz tolni rajtuk a kocsit. Másrészt a bevásárlással is bajban voltam, nem tudtam egyszerre a kosarat is fogni meg a kocsit is tolni, csak nagyon körülményesen. Hiányzott a két szabad kéz. 18 hónap van a két gyerek között, a nagy már szépen sétál, a kicsit magamra kötöm, és mindent el tudunk intézni. Ettem már fagyit is, és nem ettem le a buksiját egyiknek sem. :) Nekünk sokkal praktikusabb a hordozás, ha választanom kellene, akkor a kendőt választanám a kocsi helyett. Szívem szerint el is adnám a babakocsit, de bennem van a "mi lesz, ha mégis kell" érzés.
Nálunk a karikás kendő a favorit, a férjem is nagyon könnyen megtanulta megkötni, mivel voltaképpen kötni nem is kell, csak két karikán átbújtatni. A másik jó megoldás a szövött kendővel való egyrétegű kötés, a kenguru kötés. A rugalmas kendőt nem ajánlom, mert azt három rétegben kell kötni, és tényleg baromi meleg, bár télen annyira nem lehet rossz a plusz réteg.
Télen egyébként egy hatalmas kabát alá bújunk be ketten, pici babát praktikusabb közös ruházatban hordozni. Egyrészt így a testeddel is melegíted, másrészt ha bemész valahová, nem kell le-fel öltöztetni, csak lekapod magadról a kabátot (rövidebb bevásárlásnál lehúzod a cipzárt).
A facebookon is van rengeteg csoport, ahol segítenek. Érdeklődj bátran, remek dolog hordozni. ;)
"biztos van az a gyerek, akit gond nélkül lehet hordozni 6-8 hónapig, és aztán magától átszokik a babakocsiba, varázsütésre, és nem kell még 2 évesen is hordozni"
Biztos én vagyok az UFO, de nem látom az összefüggéseket. Miért kellene (akár magától) átszoknia? Miért kellene 2 évesen mindenáron hordozni, illetve akár az ellenkezője is, miért ne lehetne akár 2 vagy 3 évesen is hordozni?
Az én nagyfiam pl. kifejezetten poénnak tartja a nagyanyja által beszerzett esernyő babakocsit és szívesen beleül, de ettől még az én hátamra is felkéredszkedik, ha velem van. Sose gondoltam, hogy ez szoktatás kérdése lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!