Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Lehet nélkülözni a babakocsit...

Lehet nélkülözni a babakocsit a pici fél éves koráig? Szívem szerint inkább hordozóban magamon hordanám amég kicsi, de mivel első baba lesz, nem tudom mennyire fontos a kocsi megléte.

Figyelt kérdés
2016. máj. 26. 15:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
64%
Én imádtam a babakocsit. A fiunk nagyon jókat aludt benne, én sétáltam vagy egy parkban leültem könyvet olvasni. Ha valamit kellett venni, akkor csak bedobtam a babakocsi aljába, míg ha hordoztam volna, akkor cipelhettsm volna azt is kézben. Mondjuk ruhaboltban akkor sem lesz könnyebb a helyzeted, ha magadra van kötve a gyerek, mert próbálni akkor sem tudsz. Én elfogadom és elhiszem, ha valaki szerint szuper dolog a kendő, de nekem előnyösebb volt a babakocsi. Amikor ébren volt a fiunk, akkor úgyis mindig ölben volt, legalább babakocsizás közben tudott pihenni a hátam.
2016. máj. 26. 16:23
 22/41 anonim ***** válasza:
79%

a minap egyébként lent voltunk a Duna parton a 2 évesemmel...mellettem egy anyuka volt, volt egy 2 év körüli kisfia, az játszott a víz szélén, az anyukája pedig ácsorgott a parton, ölében egy ugyanilyen kendőben egy pár hónapos (szerintem max 2-3 hónapos babával).

az egy dolog, hogy a 45 fokban állt 2 órán keresztül, mert kényelmetlen volt neki leülni a kendős babával az ölében, de ráadásul a gyerek is nyöszögött, gondolom melege volt, mást nem tudok elképzelni, mert meg is szoptatta az anyukája, nem az éhség volt a gond, vagy nem volt kényelmes a kendő, vagy alap nyöszögős baba, de a lényeg hogy nagyon nem találták ott a helyük.

Aztán az anyuka oda is súgta a férjének, hogy de jó lenne egy pokróc, akkor legalább letehetné a földre a kicsit.

Na szerintem ez kb. leírja, miért jobb egy babakocsi, főleg ha van hozzá egy kényelmes mózes is :)

2016. máj. 26. 16:27
 23/41 anonim ***** válasza:
75%

Én ma már áldom az eszem, hogy csak minimális összeget költöttünk babakocsira. A nagyobbikkal 3 hónapos koráig használtam - akkorra gyűjtöttem bátorságot ahhoz, hogy elmenjek egy hordozós tanfolyamra. Utána elő sem vettük, csak 8 hónapos korában egyszer, mert a palántákat egyszerűbb volt az aljába beletenni, mint kézben cipelni. A kicsi még látni sem látta a babakocsit, nemhogy belefeküdt volna. :D

Nekem sokkal praktikusabb a hordozás. Egyrészt errefelé borzalmasak a járdák, rossz tolni rajtuk a kocsit. Másrészt a bevásárlással is bajban voltam, nem tudtam egyszerre a kosarat is fogni meg a kocsit is tolni, csak nagyon körülményesen. Hiányzott a két szabad kéz. 18 hónap van a két gyerek között, a nagy már szépen sétál, a kicsit magamra kötöm, és mindent el tudunk intézni. Ettem már fagyit is, és nem ettem le a buksiját egyiknek sem. :) Nekünk sokkal praktikusabb a hordozás, ha választanom kellene, akkor a kendőt választanám a kocsi helyett. Szívem szerint el is adnám a babakocsit, de bennem van a "mi lesz, ha mégis kell" érzés.

Nálunk a karikás kendő a favorit, a férjem is nagyon könnyen megtanulta megkötni, mivel voltaképpen kötni nem is kell, csak két karikán átbújtatni. A másik jó megoldás a szövött kendővel való egyrétegű kötés, a kenguru kötés. A rugalmas kendőt nem ajánlom, mert azt három rétegben kell kötni, és tényleg baromi meleg, bár télen annyira nem lehet rossz a plusz réteg.

Télen egyébként egy hatalmas kabát alá bújunk be ketten, pici babát praktikusabb közös ruházatban hordozni. Egyrészt így a testeddel is melegíted, másrészt ha bemész valahová, nem kell le-fel öltöztetni, csak lekapod magadról a kabátot (rövidebb bevásárlásnál lehúzod a cipzárt).

[link]

[link]

A facebookon is van rengeteg csoport, ahol segítenek. Érdeklődj bátran, remek dolog hordozni. ;)

2016. máj. 26. 16:29
 24/41 anonim ***** válasza:
Ez karikás kendő. Újszülött kortól használható, egyszerűen fel és le tudod venni a gyereket, de féloldalasan terhel. Nekünk is van, de én csak akkor használom, ha autóval megyünk és be kell ugrani a boltba. Fél óra után már leszakad a vállam egy 7-8 kilós gyerekkel. Erre viszont nagyon jó, mert legalább nem törlöd fel a parkolót a 4-5 méteres hosszúkendővel. :)
2016. máj. 26. 16:30
 25/41 anonim ***** válasza:
18%
még annyit hozzátennék, tényleg nem cső hordozó kendő ellenesen, pusztán tapasztalatból, hogy amikor én a lányommal már réges régen 2-3 órás sétákat tettem a babakocsival (1-1,5 éves kora körül hol beleült hol mellette sétált felváltva és így jártuk be az egész környéket) addig hordozós (asszem mei-taios) barátnőm sajnos elvétve tudott hozzánk csatlakozni. Ugyanis születésétől hordozta a fiát, de egészen addig volt csak el benne, míg aludt, tehát kb. 1 éves koráig napi kétszer simán ki tudta vinni 1-1 órára, és míg tél volt ez így jó is volt, de ahogy jött a jó idő, szerette volna babakocsiba tenni, mert ugye elmúlt ő is 1 éves, én már nem aludt csak napi egyszer, viszont persze nem maradt meg sem a babakocsiban, és mivel álmos sem volt, a mei taiban sem (járni meg még nem tudott). szóval most 1,5 éves a kisfiú és gyakorlatilag fél éve nem is sétálnak csak délután, míg alszik benne, illetve most kezdi elfogadni a babakocsit, talán nemsokára újra csatlakozni tudnak hozzánk a hosszú sétákban :(
2016. máj. 26. 16:30
 26/41 anonim ***** válasza:
24%
egyébként biztos van az a gyerek, akit gond nélkül lehet hordozni 6-8 hónapig, és aztán magától átszokik a babakocsiba, varázsütésre, és nem kell még 2 évesen is hordozni, de én biztos hogy nem erre építenék :)
2016. máj. 26. 16:32
 27/41 anonim ***** válasza:
39%
ja és még egy szempont amit vegyél figyelembe: nagyi ha van, és sétálni vinné - hogy időt nyerj magadra a háztartásra - fogja hordozni? :)
2016. máj. 26. 16:33
 28/41 anonim ***** válasza:
55%
Mi rendszeresen sétálunk, kutyákkal, erdőben, mostmár két gyerekkel akár órákat is. A nagy (2 éves) jön futóbiciklivel, gyalog vagy csatosban a hátamon (ezt a hármat kombinálva ahogy a kedve tartja) a kicsi (3 hónapos) pedig az anyja hátán végigalussza az egészet. Mindig is hordozva sétáltunk, egyszer próbáltuk babakocsival az erdőben de az csak kínlódás volt. Illetve mint már írtam, ha sok a csomag akkor a babakocsiba lehet pakolni, de az is csak aszfalton működik, erdőben nem.
2016. máj. 26. 16:38
 29/41 A kérdező kommentje:
Igazság szerint nem vagyunk kimondottan elengedve anyagilag és nem tehetjük meg, hogy veszünk egy 60-70.000Ftos babakocsit (ha már veszek akkor olyan szeretnék emég vég jó neki ne kelljen váltogatni) így kapni fogunk egyet, de arra azt mondták, hogy csak fél éves korától használható. Addig esetleg vannak olyan megbízható helyek ahonnan lehet olcsón kölcsönözni vagy ilyesmi? Kérdezősködtem már a környezetemben, de sajnos vagy eladták már vagy szintén olyan, hogy több évig használható.
2016. máj. 26. 16:39
 30/41 anonim ***** válasza:
69%

"biztos van az a gyerek, akit gond nélkül lehet hordozni 6-8 hónapig, és aztán magától átszokik a babakocsiba, varázsütésre, és nem kell még 2 évesen is hordozni"

Biztos én vagyok az UFO, de nem látom az összefüggéseket. Miért kellene (akár magától) átszoknia? Miért kellene 2 évesen mindenáron hordozni, illetve akár az ellenkezője is, miért ne lehetne akár 2 vagy 3 évesen is hordozni?

Az én nagyfiam pl. kifejezetten poénnak tartja a nagyanyja által beszerzett esernyő babakocsit és szívesen beleül, de ettől még az én hátamra is felkéredszkedik, ha velem van. Sose gondoltam, hogy ez szoktatás kérdése lenne.

2016. máj. 26. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!