Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Lehet nélkülözni a babakocsit...

Lehet nélkülözni a babakocsit a pici fél éves koráig? Szívem szerint inkább hordozóban magamon hordanám amég kicsi, de mivel első baba lesz, nem tudom mennyire fontos a kocsi megléte.

Figyelt kérdés
2016. máj. 26. 15:22
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
November végén fogok szülni
2016. máj. 26. 15:38
 12/41 anonim ***** válasza:
66%
A telet nem tudom, bár fogalmam sincs, hogy a réteges öltözködést hogyan oldják meg. A gyerek is hat réteg pufajkába, az anya is (amit fűtött helyen le is kell hámozni), vagy az anya vesz 3 számmal nagyobb kabátot és alatta van a gyerek?
2016. máj. 26. 15:44
 13/41 anonim ***** válasza:
86%

Mindkettőt ugyanannyit használjuk szerintem. Mi szoktunk nagy sétákat tenni a városban (akár 7 km-eseket is) és azt nem bírná egyikünk se a kendővel, meg a gyerek is élvezi a nézelődést a kocsiból most már, előtte meg jót aludt benne. Viszont mivel metrózni is szoktunk vagy vonatozni is, ezért hordozunk is gyakran (illetve főleg a férjem, az ő háta jobban bírja).

3 hónapos a gyerek.

2016. máj. 26. 15:44
 14/41 anonim ***** válasza:
49%

Érdemes ide felnézned, itt sokan vannak, akik csak hordozókendőt (később csatost, mei-tait stb) használnak, babakocsit nem :)

Szülés előtt érdemes elmenni hordozókendő tanácsadásra (ha van a közeletekben, esetleg hordozóklubba), ott megmutatják hogyan kell úgy felkötni, hogy az a babának és neked is kényelmes legyen, így pl. ne fájjon a derekad :) Adnak tanácsokat is, hogyan érdemes hidegben/melegben hordozni. Sok helyen lehet kölcsönözni is kendőt, így meglátod, melyik fajta jön be nektek, és nem kell előre tízezreket költened egy olyan fajta kendőre, ami nem válik be nektek!

Mi egyáltalán nem tervezünk babakocsit venni, mert a város, ahol lakunk finoman szólva is gyatrán áll a járdák minőségével, az úttesten tolni folyamatosan a babakocsit pedig elég veszélyes. Ha pedig be kell mennünk pl. Budapestre, akkor pedig szintén nyűg a babakocsi, főleg tömegközlekedéssel...

2016. máj. 26. 15:54
 15/41 anonim ***** válasza:
61%

Lehagyta a linket:

[link]

2016. máj. 26. 15:54
 16/41 anonim ***** válasza:
8 hónapos korában vettünk babakocsit, de az esetek felében utána is hordoztuk. Mindannyian szerettük.
2016. máj. 26. 15:55
 17/41 anonim ***** válasza:
32%
Mi mindkettőt használjuk, de a babakocsit csak otthon, amolyan "mobil kiságyként". :) Könnyen lehet a lakás/udvar bármely részébe vinni és beletenni a gyereket. Most lesz 3 hónapos, lassan "kinövi" a babakocsit. A nagy se használta tovább a mózest, csak később a sport részt. Innentől járóka vagy utazóágy lesz helyette. Illetve a nagyik csak babakocsiban hajlandóak tolni a gyerekeket, nem is értem miért... :D Mi, a szülei pedig csak hátibabával megyünk bárhová is, a kicsi kendőben, a 2 éves meg csatosban (vagy jön a saját lábán futóbiciklivel). Ja, és az állatkertben is tök jó volt a babakocsi, mert a veszett sok csomagot mind bele lehetett pakolni! Szóval nem hülyeség az a babakocsi, csak leleményesnek lenni a funkció meghatározásakor!
2016. máj. 26. 15:57
 18/41 A kérdező kommentje:
15.54es nagyon szépen köszönöm a linket !!!
2016. máj. 26. 16:01
 19/41 anonim ***** válasza:
74%

Én sokat kendőztem a kezdetekben is, de nem tudom mégsem elképzelni babakocsi nélkül.

Egyrészt amit már írtak: bírod-e vajon az elején kendőben cipelni? Nekem pl. császár lett a vége, jó volt a babakocsi.

Nem tudom, nagyszülők, stb. nem szeretnének-e sétáltatni, akkor is jól jön a babakocsi.

Ja, és hordozókendővel nem lehet sehova beülni, pl. egy kávéra, sütire. Míg elöl hordozol, enni sem nagyon tudsz, fagyit, gyrost, ezt-azt. Illetve azért lehet, de szerintem kényelmetlen.

Nekem az is gond volt (október végi babával), hogy ha bementünk valahova télen (pl. boltba), nagyon hamar melege lett a kendőben. Babakocsiban azért előbb kitakarod/levetkőzteted.

Ennek ellenére szeretem a kendőt, meg most már a csatos hordozónkat. Csak tudni kell, hogy mikor hova melyik jobb.

De ha csak egyiket választhatnám, inkább a babakocsi.

2016. máj. 26. 16:02
 20/41 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy így megállapítható-e milyen kendő, de ezt fogjuk megkapni: [link]
2016. máj. 26. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!