Gyermekülést, hordozót szabad venni használtan?
Kinéztem egy jó tesztet kapott gyerekülést, ami az isofixes bázis talppal együtt kb 100ezer forint.
Használtan kb 40-50ezer forintért meglehet venni, szóval sokat spórolnék rajta. Viszont nem tudom, hogy használtan miből veszítenek a gyerekülések, csak kopnak a feliratok rajta és akár sok éven át is működik funkcionálisan az egész?
4 gyerekem van, nekem is jól jönne a spórolás, de autós ülést nem vettem használtan soha.
Pont azért amiket előttem is írtak, hogy a mikrorepedések nem látszanak...
Hiába mondják, hogy balesetmentes, attól még lehet, hogy nem mondanak igazat!
Vagy szétszeded vásárlás előtt, de mivel nem tudod mit kell nézned, lehet, hogy valami elkerüli a figyelmedet!
Nem ér annyit hidd el!!!!!!
Utána meg ne adj isten, ha baj történne, akkor a fejedet vernéd a falba.
Jól teszed, hogy az ADAC teszt szerint veszel ülést, de mindenképpen újat!
Aki azt írta, hogy szállítás során megsérülhet egy ülés, annak a válaszolónak még sz.tem nem volt autós balesete (szívből kívánom, hogy ne is legyen)!!!!!
Azért az, hogy dobálják, leesik az ülés a dobozában a földre, messze nem akkora erőbehatás, mint amekkora egy baleset során éri az ülést!!!!!!!!!!
HA CSAK 50-el megyünk, betartva mindent és egy szintén 50-el közlekedő autóval ütközünk az már bőven elég....
És nem mindenki tartja be az 50-et, az autópályákról meg ne is beszéljek...
Nekünk volt babával autós balesetünk, csak ezért írok így :(
Persze, lehet venni használt ülést és kívánom, hogy ne legyen baleset, DE HA MÉGIS és sérült az ülés (ami nem látható) akkor??? Nem forgathatjuk vissza az időt ....
Annyit azért még megkérdeznék, hogy aki elvből nem vesz használtat, és másokban emiatt lelkiismeret-furdalást akar kelteni, az ugye csak új autóba ülteti a gyerekét, használtba nem, és sosem tömegközlekednek. :)
Itt a pont!!!
Nekem amikor a futár kihozta az új autósülést, kb ledobta a kartondobozzal együtt a földre...Rendelni kellett a brendonból mert nem volt olyan szín, csak egy porosodó vacak, ami igaz új volt, de én nem akartam megvenni.
"Annyit azért még megkérdeznék, hogy aki elvből nem vesz használtat, és másokban emiatt lelkiismeret-furdalást akar kelteni, az ugye csak új autóba ülteti a gyerekét, használtba nem, és sosem tömegközlekednek. :)"
Soha nem tömeg közlekedek. De használt autóban hordom a gyereket, új ülésben.
Azért a kocsit át lehet nézni, és annak van műszaki vizsgája rendszeresen, nem úgy mint az ülésnek...
Vannak papírjai, amiből tudom, mikori évjárat.
Sőt, amim most van, az törött volt, de még a szerelőm is azt mondja, profi munka, ahogy valaki megcsinálta. Azért ülésnél ilyen nincs.
13-as azért te is tudod, hogy a kettő nem ugyan az!
Itt a pont! ;)
Itt nem lelkiismertfurdalás keltésről van szó!
Mindenki azt vesz amit szeretne.
A kérdező kérdésére válaszolt mindeni, az pedig, hogy nem értünk egyet, nem jelenti a világ végét.
Én nem tenném használt gyerekülésbe a gyereket és pont.
Te beletennéd....pont.
Ennyi, nem kell ezt túllihegni, DE azt még mindig tartom, hogy ha ledobják a földre a gyerekülést nem akkora erőbehatás,mint egy baleset...de gondolom ezt te is tudod...Akkor max. eltörik a fej mellett lévő hungarocell, de az átható...az ülés fontos részei ettől nem sérülnek....
Kedves kérdező!
Tégy úgy ahogy TE jónaklátod, ne hallgass senkire!
Szerintem pedig annak volt igaza, aki túllihegi és lelkiismeret furdalást akar kelteni a nőkben, hogy mernek egy-két éve használt autósülést megvenni valakitől.
Én egy Stokke autóshordozó utána egy Röhmerbe tettem, ami kb 200 volt, de ahogy elnézem Budapesten a nőket, kb olyan autóshordozókat, babakocsikat, és autósüléseket használnak amiben egy disznót sem raknék!
Na itt is van egy pont!
Ugyanis nekem van igazam. Csak szét kell nézni.
És tényleg, autósülés ide vagy oda, ha ütközöl a kis Suzukiddal, vagy az Opeloddal mondjuk az én terepjárómmal, tutti hogy nekünk nem lesz bajunk. Mindig a nagyobb, böhömebb autóban maradnak életben az utasok.
Én Mo-n nem is hallok olyan horror-balesetekről, amiben kifejezetten autósülés miatt gyerek meghalt volna!
Egyről sem.
A legnépszerűbbek a legolcsóbbak, ebből adják el Mo-n a legtöbbet, pl a Hauck, Graco, Nania-ból ami sz még új állapotában is xarabb mint az én évekkel ezelőtt vett Britax-Röhmerem, és jó a gyerekeknek egyik sem hal meg benne!
Tényleg nem kell lelkiismereti kérdést csinálni belőle, meg reality-horrorfilmet, hogy hajszálrepedés van a huzat alatt és meg fog halni a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!