Mivel szedhetem ki a penészt? Vettem használtan egy esernyőre csukható babakocsit. Tiszta volt, stb. Használtuk is a nyáron. Most hogy jött az esős idő, kint maradt a fedett teraszon és reggelre penészes lett az anyag.
Márpedig a penész imádkozásra meg hókuszpókuszra nem fog lejönni. A penészgombák, főleg a fekete, az Aspergillus niger, nagyon ellenálló kis jószágok. Az ecetet köszönik szépen, nagyon szeretik, pH 3-4-ig a penészek vidáman elvannak, az ecetet tápanyagként hasznosítják,de legalább jó büdös lett.
A penésznek van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy igen jól tapad a felszínen, és a miliumtömeg vastagsága alatt megbújhat az a pici jószág, aki újra fog szaporodni, ha lesikáltad a többit. Ezért csakis erősen fertőtlenítő hatású, massziv szerrel és erős lúgos mosószerrel lehet hatékonyan eltávolítani, mert hiába döglik meg a penész, ha a hullája ottmarad, azaz kell egy masszív alkálilúg, ami szépen hidrolizálja. A szavó is ilyen, mert lényegében stabilizált tömény hi némi anionos mosószerrel és erős habzásgátlóval, egy finn cég találta ki, anyag nagyon sikeres volt, most már a márkát a névvel együtt megvette az Unil...ver. De nem muszáj szavóra költeni, a domestos meg a flóraszept ugyanolyan jó. Vagy bármilyen erős hipós tisztítószer.
Mással ugyan ki nem mosod, de kísérletezni szabad.
Senki nem mondta, hogy a kölyköt kell beáztatni hipóba, miután sikerült kimosni a szállítójárművét, azt szépen ki lehet szellőztetni, a hipó meg gond nélkül elbomlik, és az utódodnak nem lesz tőle semmi baja. Mit gondolsz, a kórházban, ahol sikerült osztódnotok, mivel fertőtlenítenek? Dumbledor varázspálcájával? Az újszülöttosztályon mivel mossák az eszközöket, ágyikókat, pelenkázókat? Bordói vörösborral?
Klór tartalmú vegyszerrel én nem tisztítanám,kifakítja a kocsit.
Lehet kapni a dm- ben színes ruhákra való súrolót,fél literes zöld dobozban van.Töményen lehet használni,nekem minden foltot kiszed a babakocsiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!