Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Gyermekülést, hordozót szabad...

Gyermekülést, hordozót szabad venni használtan?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy jó tesztet kapott gyerekülést, ami az isofixes bázis talppal együtt kb 100ezer forint.

Használtan kb 40-50ezer forintért meglehet venni, szóval sokat spórolnék rajta. Viszont nem tudom, hogy használtan miből veszítenek a gyerekülések, csak kopnak a feliratok rajta és akár sok éven át is működik funkcionálisan az egész?

2016. máj. 1. 15:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%

Miért ne szabadna? Meg kell nézni, nincs-e szétrúgva.

Attól, hogy kicsit kopott, semmi baja nincs. Szerintem nézd meg! :)

2016. máj. 1. 15:25
 2/18 anonim ***** válasza:
50%

Csak megbízható helyről vegyél használtan.

Mert sajnos vannak, akik a balesetes ülést is eladják, pedig az már nem jó. Azt már nem szabadna használni. És nem feltétlen látod rajta, hogy balesetes volt, lehet csak az anyag gyengült meg az ütközéstől, ami a következő balesetnél széttörik,és nem védett semmit.

Én inkább ezért vetem olcsóbbat, de üzletből.

2016. máj. 1. 15:26
 3/18 anonim ***** válasza:
43%
Igaz, csak megbízható helyről. ugyanis baleset után az ülést már nem szabad használni.
2016. máj. 1. 15:39
 4/18 anonim ***** válasza:
32%

Ha van, amit nem vennék használtan, akkor az autósülés!

Ha csak egy mikrorepedés van rajta, már a gyermeked életébe kerülhet!

Ugye nem ér meg ez 40-50 ezret!

2016. máj. 1. 15:47
 5/18 Snorri ***** válasza:
25%
Azt nem tudhatod, hogy mennyi ideig használták. Ha nem is volt baleset, de folyamatosan az autóban, tűző napon, fagyban. Nem tesz jót az anyagnak. Nem biztos, hogy kell a 100 000-es ülés.
2016. máj. 1. 16:06
 6/18 anonim ***** válasza:
79%
Mi vettünk, kaptunk is kölcsönbe, nyugodt szívvel használtuk. Ez a mikro sérülés meg a szememben annyira nevetséges érv, tekintve, hogy a boltba szállítás során is ugyanúgy megsérülhet, mert nem hímes tojásként bánnak vele. A további raktározási, szállítási helyzetekről meg már ne is beszéljünk. Biztos mindenki óvatosan pakolgatja jobbra-balra az ülést, nehogy mikro sérülés keletkezzen rajta...
2016. máj. 1. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:
41%

Nem rajta, benne. A belső, energiaelnyelő réteget te nem látod, mert senki nem csavarozza szét az ülést. Abban lehet ilyen.

Ha valaha pattant fel kavics a szélvédődre, akkor tudhatod, hogy maga az ütés apró sérülést ejt. Aztán a rázkódástól, egyebektől a meggyengült üveg továbbreped, akár teljes szélességében is. Ez a dolgok fizikája, ha nevetségesnek tartod, ha nem.

2016. máj. 1. 17:09
 8/18 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vegyél használtat mert nagyon nagyon sok szülő vesz hasznlát babahordozót illetve autósülést a gyereknek mert annyira drágák.

Nem lesz semmi baja a babának egy használt de masszív ülésben sem az autóban.

Én újat vettem Römehrt-t ha jól emlékszem. De utána 2-3 évvel odaajándékoztam a húgomnak.

2016. máj. 1. 17:18
 9/18 anonim ***** válasza:
73%

Én mindkét oldalt megértem. Szerintem sajnos nem fogjuk tudni pontosan, számszerűen megmondani, hogy melyik a biztonságosabb, egy olcsóbb anyagból készült, gyengébb minőségű, a teszteken rosszabbul teljesítő új ülés, vagy egy drágább, jobb minőségű, jobb eredményeket elért, de használt darab. Azt sem tudjuk, hogy a tesztek mennyire megbízhatóak. És nyilván az se mindegy, hogy 15 éve van használatban, vagy 3 éve dobták piacra azt a modellt.

Annyit azért még megkérdeznék, hogy aki elvből nem vesz használtat, és másokban emiatt lelkiismeret-furdalást akar kelteni, az ugye csak új autóba ülteti a gyerekét, használtba nem, és sosem tömegközlekednek. :)

2016. máj. 1. 17:18
 10/18 anonim ***** válasza:
Ez az egyetlen olyan dolog, amit soshasem vennék használtan! (pedig még mosható pelusunk is van használt, és alapból ellenzem a vásárolgatást) de ahogy előttem már leírta valaki, az ülés belső szerkezetét nem látni kívülről. A legkisebb koccanás is tönkteteszi, és onnantól fogva nem véd megfelelően.
2016. máj. 1. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!