Egy teljesen babakocsi-laikusnak elmagyarázná valaki, hogy miért nem jó, egy ilyen egyszerű, szimpla babakocsi?
Látom az ilyen 100-150 ezer fölötti babakocsikat és nem értem tényleg, hogy miért olyan rettentő drágák? Mit tudnak??
Én olyat szeretnék, amihez nincs mózes, hanem dönthető a háttámlája, hogy használható lehessen önmagában kisbaba kortól. Pl ilyesmi
Tényleg nem értem, hogy mivel tudnak többet azok a nagyon drága babakocsik, hisz mindegyiknek ugyanaz a funkciája, beletessszük a gyereket és guruljon, nem? Emellé tudom, hogy kell még egy hordozó, de azok nincsenek olyan vészes árban. A mózesnek semmi értelmét nem látom, ha a babkocsiba bele tudom feltetni, otthon meg kiságyba teszem, autóban hordozóba teszem, akkor az mire jó? Csak foglalja a helyet és így sincs sok hely otthon. Tényleg kíváncsi vagyok a válaszokra, és elismerem, hogy nem értek hozzá, de ledöbbent a hatalmas árkülönbség. Mivel leszek "hátrányban" ha cska egy ilyen egyszerűt veszek?
A 6-os válaszolónál a pont, nagyon egyetértek.
Nekem először egy Raf Pol Twistem volt (nem ismertem még a babakocsikat, első gyerekemet vártam, mikor vettem, így belefutottam), az egész mózesestől, hordozóstól volt 70.000 körül (megjegyzem ez sem kevés). 7 hónapig bírtam vele, utána nevetséges áron adtam el, csak szabaduljak tőle. Vettünk egy Peg Perego Pliko P3 sportkocsit, hát mit ne mondjak, zongorázni lehetne a különbséget. Persze ennek az ára így, hogy csak a sportrészt vettük is több volt, mint az előző borzalom mindennel együtt. Megvan az oka az árbeli különbségeknek, hidd el.
9-11: köszönöm, talán valaki csak az első mondatomat olvasta el és egyből lepontozott, csak mert nekem 200 ezres babakocsim van, holott utána rögtön írtam hogy használt, örököltük és egyébként nem vettem volna olyat. na mindegy :)
lényeg a lényeg, az ár - érték arány számít, de ha objektívek maradunk, meg kell vallani, hogy ahogy minden más termékre, ezekre is igaz, hogy a drágábban "van anyag", mind felszereltségükben, mint időtállóságukban, mind kezelhetőségben kényelmesebbek egy 15000 Ft-osnál. ettől független szerintem az olcsóbb kategóriában is találni lehet megbízható példányokat, de ha valaki 3 funkciósban gondolkodik, annak minimum 20-30 ezerbe fog kerülni, még használtan is.
leírtam hogy nálunk mi a különbség a két járgányunk között, de leírom újra:
200 ezres (használt Chicco 3in1): - masszívabb, könyebb összecsukni, 3 részes, nem kell külön autós hordozót venni, a mózes jobb mint a sima hátradönthető ülés, erdőben is lehet vele csapatni, van normális esővédője, huzatok, esernyő, stb, , könnyű kezelni, könnyű leszedni a huzatot, kellemes, bélelt, nem hül át a bélése, nem esik ki belőle a gyerek mert olyan az öv kialakítás
30 ezres (használt Pierre Cardin): jobb a tárolója, kis helyet foglal de nincs semmi alkatrész hozzá, semmi eső vagy szél fogó szinte, szemébe süt a nap benne, nehezebb szétszedni, összecsukni, kinyitni, kerreg kattog, nehéz vele kanyarodni, nincs hozzá mózes, alig van benne anyag, szinte átfagy az egész télen, az öv kialakítása borzasztó gagyi, nyeklik benne össze vissza a gyerek, a csatja már rossz persze ez attól is lehet hogy két gyereket kihasznált, na de a chicco meg 4 gyereket szolgált ki és mégis kifogástalanul működik minden része.
most ennyi jut eszembe
6-os
13-as vagyok
Mi nagyon sokat használjuk falusi járdán, murván, tóparton és hasonló terepeken a kocsit:
- masszív, stabil, nagy kerekű, jó rugózású darab, amiben nem rázkódik szét a gyerek és lehet normálisan tolni,
- felfújható kerekei vannak, akár cserélhető belső és külső gumival, így könnyű javítani pl. a rajszeg által okozott lyukat,
- 1 tolókaros, bolygósítható kerekekkel, így könnyebb irányítani,
- kerekei egy mozdulattal levehetők, így szállításkor praktikusabban lehet pakolni,
- autós hordozója biztonságos és sok másik típusnál nagyobb,
- sportrésze vízszintesig dönthető, ráadásul 2 irányba tehető a vázra, így szeles időben simán tudok változtatni a pozíción és nem fújja le a gyerek fejét a szél,
- a tolókar magassága állítható (ami azért fontos, mert magasak vagyunk és így nem rúgunk bele a kocsi alsó részébe),
- kialakítását tekintve kényelmesnek tűnik.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Teljesen igazat adok neked. Nekem 3 gyerekem van. Az első kettőnek nem mózeskosaras kocsija volt, április és tavaszi babák voltak, de volt hozzá lábzsák és sógornőm adott bundazsákot, amit beletettem.
Ilyen kocsi volt: [link] Imádtam.
3. gyerkőcnek mózeskosaras kocsija volt, de csak azért akartam, mert téli baba volt, szerintem nekik jó a mózes, melegen tartja őket a plusz bundazsákban.
Viszont amit linkeltél, azt nem venném meg, főleg azért nem, mert kétkaros. Utálom tolni a kétkaros kocsikat, szerintem szörnyűek. Ugyanakkor nem jár hozzá lábzsák, a Brendonban plusz 10 ezer a lábzsák Hauck kocsihoz, tuti mert őket kérdeztem meg.
Én ezt ajánlom neked, ha tetszik, nincs mózese, de kényelmes a babának: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!