Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » A kendőben hordozott baba...

A kendőben hordozott baba gerince nem fog elferdülni?

Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 13:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Amiben te hordtad, az kenguru, az egyértelmű, hogy káros, árt a gyerek gerincfejlődésének, ráadásul kényelmetlen is szegénynek.

A kendőben egyáltalán nem nyeklik a baba, hanem kellően szorosan az anya testéhez simul, szinte eggyé válik vele, együtt mozognak, stabil, biztos tartást ad neki, a kendő követi a csecsemő gerincének természetes "C" görbületét és a széles terpesz miatt a csípőízület helyes fejlődésének is használ.

2015. máj. 10. 21:34
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Én már írtam egy másik kérdésnél a saját információmról. Nekünk maga az ortopédus mondta, hogy ne hordozzuk a babánkat. Vizsgálaton voltunk nála és mellékesen megkérdeztem tőle, hogy mit gondol, hordozhatjuk-e már, mert már kendőt is vettünk. Azt mondta, hogy soha ne hordozzuk, mert a fejtartásának nem tesz jót. Mivel én is pro és contra olvastam erről, megfogadtam a tanácsát, a kendőt pedig eladtuk. Amit te leírtál, csak igazolja azt, amit az orvos mondott. Érdekes módon, nem a terpesztartásra hivatkozott az orvosunk, hanem a fejre és nyilván ennek következménye lehet aztán a gerincprobléma is. Rengetegszer látok lehanyatló fejű alvó gyereket kendőben és borzasztóan sajnálom őket. A helyes terpesztartást konkrétan kb. kétszer láttam eddig kivitelezve. Azt is helyesen írod, hogy az anyaméh az más, főleg, ha már egy egyéves gyereket hordoznak, annak egy magzati pózba kényszerítés már igazán nem nevezhető kényelmesnek, mint ahogy nekünk sem lenne az. Az újszülött pedig a fejét nem tartja még, a nyaka és a gerince nem tudja megtartani, a kendőbe hiába kötik bele mereven, a fej súlya akkor is ránehezedik a nyakára, gerincére, ami természetes módon nem történne meg vele. Ezért szokták javasolni, hogy az újszülöttet fekve kell bekötni, ez viszont az anyának elég kényelmetlen és hosszú távon nehéz is.
2015. máj. 10. 22:10
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg, kengurunak hívták! Akkor azt hittem, hogy ez a legjobb találmány! Mert a gyerek jól elvolt benne, én meg közben tudtam főzni, teregetni, boltba menni. Eszembe sem jutott, hogy káros lehet neki. :(
2015. máj. 10. 22:18
 14/20 anonim ***** válasza:
21%

fekve egyaltalan nem szabad belekotni mert fulladasveszelyes..

ez az egyik. a masik meg az, hogy a kendo a fejet is megtamasztja. de neked hiaba irom, elkonyvelted igazsagnak azt, amit az elmaradt doki mondott..

2015. máj. 11. 07:46
 15/20 anonim ***** válasza:

Bár valamiért le lett pontozva, itt pont láthatod, medence szempontjából milyen a jó és rossz hordozás. A kenguru egészségtelen tartást ad. [link]

Hordozni nem azt jelenti, hogy akárhogy is, de anya magára köti. Megvannak ennek is a szabályai, amiket betartva tényleg jót tehetünk a babának. Én mióta megszületett hordozom, és makk egészséges kisfiú lett. Ehhez meg kellett tanulni külön a hordozóeszközök használatát és persze minőséget kellett belőle választani.

2015. máj. 11. 08:44
 16/20 anonim ***** válasza:
34%
Nos, mivel anno én is körüljártam a témát, ezért tudom, hogy a piacon márkás jó minőségűnek tartott különböző termékek vannak mind kendők, mint hordozók, de egyéb hibrid dolgok. Babaexpón is kipróbáltam őket, tehát nem a levegőbe írogatok. Ahány anyuka, annyi féle kendőre esküszik, pedig a hordozásnak meg vannak a szabályai, ahogy itt is írta valaki. Valaki a rugalmas kendőt, valaki a rugalmatlant tartja megfelelőnek. Lehet, hogy mint a kenguru esetében itt is majd évek múlva fog kiderülni, hogy valamelyik egészségtelen volt. Az újszülött sok minden miatt megfulladhat, de ha egy kendőben ringatva fekszik, mintha az anyja karjában lenne, akkor miért lenne nagyobb az esélye arra, hogy megfullad? Itt konkrétan arról van szó, hogy egy újszülöttnek a feje nem nehezedhet a nyakára, nem egészséges órára, több órára ebbe a helyzetbe kényszeríteni. Ezt én magam is beláttam, nem kell hozzá orvos sem. Egy újszülött semennyire nem tudja a fejét megtartani, én sem kényszerítem erre. A többit már leírtam a hátrahanyatlott fejű gyerekekről. A hordozást alkalmanként el tudom képzelni szükségből, de saját tapasztalatból, a látottak alapján és a szakember véleménye szerint sem csinálnék belőle életformát, mint ahogy azt propagálják.
2015. máj. 11. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
miert fulladasveszelyes? mondjuk mert az alla elorebukik a mellkasara.. lasd babaerszeny Amerikaban (vissza is hivtak oket).
2015. máj. 12. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Én semmiféle babaerszényről nem írtam. Ültetve az anyjához szorosan hozzányomva ugyanúgy megfulladhatna. De "csak" a nyaka bicsaklik ki. Nagy hőségben sem hiszem, hogy kellemes lehet anyának, babának egy ilyen bekötés. De az anya legalább tud hinni benne, a baba csak elszenvedi. Én a babámat egy szellős mózeskosárban hordoztam. De mindegy, mindenki úgy teszi, ahogy jónak látja és is megfontoltan, körüljárva a témát döntöttem úgy, ahogy.
2015. máj. 12. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:
itt mar elszenvedesrol irsz.. ez mi ha nem eroszakos gyozkodes?
2015. máj. 13. 22:00
 20/20 anonim ***** válasza:
A stilisztika nem az erősséged.. Egyébként az itteni válaszolók nem értik, miért írogatsz ide nekem, ha személyes problémád van velem egy másik kérdésnél. Egyébként én sem értem, hogy miért kell személyeskedned csak azért, mert én más véleményen vagyok. Eléggé infantilisnak tartom ezt a mindenáron bizonyítási vágyad, hogy képes vagy így rám szállni. Ettől még nem lesz igazad és jó lenne, ha békén hagynál!
2015. máj. 13. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!