Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » A hordozo tenyleg gerincservet...

A hordozo tenyleg gerincservet okoz? Meddig lehet hordozni?

Figyelt kérdés

Tegnap vittem le a beteg babamat a dokijahoz, termeszetesen hordozoban. Valahogy szoba kerult, hogy hogy birom el. Eleg vekony vagyok sajnos. Mondtam hogy jobban mint a babakocsit. Es akkor mondta a doktornő, hogy ne sokaig hordozzam, mert o mindegyik gyermeket hordozta es gerincserve lett.

Most rendesen megijedtem, mert valoban gyakran faj a derekam tole. Akkor meddig celszeru hordozni?

2015. márc. 17. 10:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Sztem függ attól, h az alkatodnak megfelelő eszközt használod-e hordozásra vagy sem. Egyébként nem tudom, h van-e összefüggés a kettő között.
2015. márc. 17. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Gyógytornász vagyok. Ha megfeleő a hordozó,megfelelően van felkötve és egy bizonyos súly ill.kor után már nem cipeled a gyerkőcöt,valamint ha pl. karikás kendőd van,mint nekem és váltogatod az oldalakat,akkor nem lesz tőle gerincsérved. Ha eredendően van gerincproblémád,akkor alapból nem ajánlott. Viszont csak az ,hogy vékony vagy,nem jelenti,hogy nem szabad. Attól még lehetnek a törzsizmaid erősek. Szerintem minden városban van hordozós klub,ahol szakemberek segítenek helyesen felkötni és hasznos tanácsokat is adnak. Pl.elöl vagy háton hordozás a jobb neked. Nagyobb babát könnyebb háton hordani pl. Én erős vagyok,de nekem is az első pár alkalom után fájdogált a derekam,meg kellett szokni. ÉS nem is kötöttem fel először helyesen,akkor rosszabb volt.MA már semmi.
2015. márc. 17. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Na már most több férfit is ismerek akiknek gerincsérvük lett és ráadásul gyerekük sincs.

Lehet a dokinőnek akkor is lett volna, ha gyermektelen marad. Imádom az ilyen jól bizonyítható összefüggéseket...

Tessék sportolni, erősíteni a hátizmokat és akkor nem lesz senkinek gerincsérve, mert lesz ami tartsa a csigolyákat, hogy ne csússzanak szét.

2015. márc. 17. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem simán attól lett, hogy ölben cipelésztem otthon sokat a babámat még 4-5 kilós korában. Azért mert a terhesség alatt "elvesztettem" az izmaim. De jó sok gyógytornával helyrejött, így újra muszáj cipelnem, csak azóta 10 kilós lett, plusz 10 kiló a babakocsi és nincs lift - ja én meg 42 kiló vagyok... de járok szépen tornázni továbbra is úgy néz ki, minden oké. Szóval összegezve: az izmaidon múlik. Ha nincs, ami tartja a gerincedet, és csak úgy ráakasztasz valamit akkor egy bevásárlástól is ugyanúgy sérved lehet, ha meg elég izmos vagy, akkor tökmindegy, milyen vékony vagy, (egy jó hordozóban, helyes testtartással) szerintem hordozhatsz bátran.
2015. márc. 17. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

elég sok olyan embernek is van sérve aki sose hordozott, ne vicceljünk már...

megfelelő hordozó megfelelően használva nem okoz sérvet egészséges embernél. tehát a fő kérdés, hogy miben hordozod, hova kötöd, és hány kg a gyereked?

2015. márc. 17. 13:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Utána kéne nézni, hogy azokban a kultúrákban ahol a babahordozás temészetes és nagyon sokszor az egyetlen lehetőség, mennyi gerincsérves anya van.Bár nem tuom készült e már ilyen "kimutatás". Amúgy nekem is vannak felmeim, mert már közel hat kilós babám még mindig folyton cipelteti magát otthon is, és már nagyon fáj a hátam.
2015. márc. 17. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!