Egy kis tanácsra lenne szükségem. Milyen ülést vegyek majd a fiamnak?
Tudom nem ez a kérdés, de hiába van rajta minden ülésmagasítón, hogy 15 kg-tól jók, de ezeket nem Magyarországon gyártják, a magyar kresz pedig azt mondja, hogy ülésmagasítót csak 130 cm-es magasságtól lehet használni (mert megbüntetnek a rendőrök, amellett a magasító egy 15 kg-os gyereknél sokkal kevésbbé biztonságos, mint egy ülés).
Szerintem a legjobban akkor jártok, ha a kicsinek majd akkor vesztek ülést amikor stabilan ülni fog, akkor pedig lehet akár 9-18, 9-25, 9-36 kg-osra beruházni. (Nyilván az a legbiztonságosabb ami kisebb súlytartományban használható, de persze nem mindenkinek olyan mély az erszénye, hogy megengedhesse magának a "gyakori" cserét).
Nálunk a kicsi kapta meg a nagy ülését, majd a nagylányomnak vettünk egy 9-36 kg-os ülést. Ilyet: [link]
A kicsié pedig ez: [link]
Ha a nagy kinövi és akkor a kicsi megkapja, a nagy pedig ülésmagasítót kap.
Bár a kicsi hamarabb fog 9-36-os ülést kapni, mint a nagy ülésmagasítót. Bár, ki tudja .. :)
Az unokaöcsém 7 évesen kapott ülésmagasítót, bár neki a gy.ülése is még bőven jó, így a nővéremék inkább azt használják még az autóba. Őszintén megmondom, hogy sokkal biztonságosabbnak érzem én is a gy.üléseket használni nagyobb korban is, mint az ülésmagasítót.
Persze, egy 10 éves gyereknek már felesleges, de egy 7-8 évesnek még szerintem "elfér".
Nálunk is ez lett volna, csak a nagy ülésén a csatt elromlott és venni kellett másikat, de nem akartam még egy 0-18 as ülést venni, ezért kapott 9-36-os ülést.
Megnéztem, és csak 22 kilótól lehet használni csak az ülésmagasítót, nem 15 kilótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!