S. O. S tanácsra lenne szükségem! Mit csináljak? Teljesen kudarcot vallottam, mint anya
Ez volt a kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Anyukák, biztos van itt aki tud segíteni,mert már nem bírom tovább. Nem megy :( Semmit,de semmit nem javult a helyzet, önállóan jár a lányom, de továbbra se tágít mellőlem, és ha nem foglalkozom vele csak a visítás megy.
Kikészültem teljesen, olyan gyomorgörcsöm van,hogy leírhatatlan. Mit csináljak már vele?? Reggel annyira szeretnék hamarabb felkelni, megfőzni, de képtelen vagyok,mert így is fél7kor kelek, de hulla fáradtan,mivel éjszaka ismét rengetegszer ébred. A feltörlés, vasalás fürdőtakarítás mind mind éjszakára marad...
Szegénykém.....nagyon nehéz dolgod van!:(
Nálunk is megvolt ez a korszak,nem volt könnyű!!
Én próbáltsm lefoglalni őt,de nem sok sikerrel,minden csak 2-3 percig kötötte le a figyelmét,a mai napig is!! Pedig 16 hónapos lesz!!
Még most is van úgy,hogy bal lábbal kel és egész nap a nyakamban lóg!
Kisbabaként sokat volt a kezedben? Lehet,hogy a szeparációs korszakban van!
Próbáld valami érdekes dologgal lekötni a figyelmét,ami nem veszélyes,de amúgy nem szabadna...
Például szines műanyagüvegek stb..
Múltkor például a lányom annyira hisztizett és bújt,hogy képes voltam behozni a homokozós játékait a konyhába és homokozott! Nagyon jól elvolt vele! Legalább megcsináltam a házimunkát! Tudom,hogy nehéz ez a korszak! :(:(
Ugyanebben a felállásban (a nagyobb gyerek csak 1,5 évvel volt idősebb) a kicsit a hátamra kötöttem, úgy mosogattam, főztem, teregettem.
Anyagilag hogy álltok? Ha nem vészes a helyzet, akkor keressetek egy fiatal lányt, aki egy kis zsebpénzért vasal (15 éves kortól bárkit befoghatsz, még örülnének is). Barátnőm egy kifőzdéből hozatott kaját, illetve pótlásnak használta (pl. onnan hozott főzeléket, így kevesebbet kellett hozzá tennie), ahogy gazdaságosabb volt időben és pénzben.
Amit még ebben az időben megtanultam, az a pakolás. Iszonyat sok felesleges cuccunk volt elől, ami miatt a takarítás hosszabb ideig tartott. Kis csetreszek a polcon, porfogók, fürdőszoba tele flakonokkal. Ezekből mait tudtam zárható szekrénybe tettem, a portörlést 10 perc alatt lezavartam a lakásban. Akkoriban szereztem be jó kis játéktárolókat, amibe pillanatok alatt eltüntettem minden játékot.
Mióta megszületett ez van :(
Azt hittem ha majd mászik, elindul jobb lesz.
Próbáltam már,hogy hagyom, de képes magát hányásig hergelni, és nem hagyja abba :(
CSajok én már olyat is megengedtem, amit nem akartam, homokozó. Beleraktam, tele játékkal, ott a tesó is, max 5 percig érdekelte, de csak úgy ha ott vagyok mellette. Van nagy kerti medencénk, nem hiszitek el, de 10 percig tetszett neki, és ment a visítás,mert megunta :(
fél1 től fél3 ig alszik 8 hónapos kora óta napközben egyszer. De közben ált. kétszer felkel, és csak cicin tudom visszaaltatni :(
Én is kipakoltam már neki mindent a konyhába, labda, flakon edény, fakanál, de semmi.
EGyedül addig van el amíg elrágcsikál egy kis pogit, ennyi időm van :(
Tuti nem maradna meg a hordozóban sem, amikor már nagyon nem marad,felveszem, de nem telik el fél perc,már menne és mászna.
Van egy konyha ahol főznek(kis település), de drága is és rettentő pocsék a kaja. Jövőhónapban nyílik egy új, remélem onnan már tudunk majd hozatni,mert nagy segítség lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!