Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S tanácsra lenne szükség...

S. O. S tanácsra lenne szükségem! Mit csináljak? Teljesen kudarcot vallottam, mint anya

Figyelt kérdés

Ez volt a kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Anyukák, biztos van itt aki tud segíteni,mert már nem bírom tovább. Nem megy :( Semmit,de semmit nem javult a helyzet, önállóan jár a lányom, de továbbra se tágít mellőlem, és ha nem foglalkozom vele csak a visítás megy.

Kikészültem teljesen, olyan gyomorgörcsöm van,hogy leírhatatlan. Mit csináljak már vele?? Reggel annyira szeretnék hamarabb felkelni, megfőzni, de képtelen vagyok,mert így is fél7kor kelek, de hulla fáradtan,mivel éjszaka ismét rengetegszer ébred. A feltörlés, vasalás fürdőtakarítás mind mind éjszakára marad...

2013. júl. 17. 12:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem 18 hónapos a fiam és egyfolytában mozog,járkál. Én a járókába teszem adok neki jó sok játékot,mesére teszem a tv-t,bekapcsolok neki zenét is,van hogy ordít de ráhagyom. A járókában alszik napközben,ott ringatja magát álomba amíg dölöngél. Ha lemaradok napközben a házimunkával akkor őt hagyom játszani,külön takarító készlete van,amit csak ő használ (tescoban vettük) így tud engem utánozni amikor takarítok. Ha eszik akkor leülök vele vagy elmosogatok,mert pont rá látok és fél méteren belül van (külön fotelt kapott az asztalnál,mert így van csendben) ha meg jön hogy vegyem fel akkor felveszem csikizem egy picit és leteszem játszani,ha ordít akkor se figyelek úgy rá,hogy észre vegyem. Az esti lefekvésnél velem alszik,megvárom amíg álmos lesz és utána tudok aludni. A mai napig amikor rossz kedvvel ébred,az utca is hallja hogy vészes a türelmem,mert ilyenkor nem csendben szólok rá,hanem sajnos kiabálok. Egyedül nevelem 5 hónapos kora óta és már vészesen fogy az energiám. Nekem a wc kefével is képes végig rohanni a lakáson amivel a sírba tesz,vagy a tapétát tépi,vagy amit a kezébe vesz azt földhöz vágja... Nagyon sok kitartást!
2013. júl. 17. 14:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Elvileg a TSMT torna jó erre a problémára, legalábbis az idegrendszerre jó hatással van. Nekem is a kicsim ilyen, mi szeptembertől fogjuk kipróbálni, mert már én sem tudom, mit kezdjek vele.

Amit még tudok javasolni, Eskimo Kids halolaj, 1 éves kortól adható.

[link]

Amire még rájöttem: sosem fogja a problémádat olyan valaki megérteni, akinek nem ilyen a gyereke.

Próbálj valakit keresni aki segit, a takaritásban és akkor legalább egy probléma lemegy a válladról.

2013. júl. 17. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz lehet nektek. Egyértelműen rendelnék valami cégtől kaját. Én is azt csinálom a 10 hónaposommal, hogy hétköznap max 1-2-szer főzök, az ugye jó még másnapra is, van hogy csak virslit eszünk, vagy melegszendvicset, vagy sajtos tésztát, lecsót, valami nagyon gyors és egyszerűt. Hétvégén főzünk egy nagyobbat a férjemmel - ennyi. Takarítást is csak a kisebb dolgokat csinálom hétvégén: söprés, felmosás, mosás, teregetés. A mosogatás a férjem része, max, míg evés után kicsit ül az etetőszékében, a fontos dolgokat elöblögetem. A többit, vagy mikor a férjem megérkezik este (fél óra alatt csodákat lehet tenni), vagy hétvégén csinálom (nagyobb pakolások, takarítások, stb). A gyerek előtt én semmit nem vasaltam, már most is visszatértem eme jó szokásomhoz, max heti egyszer veszem elő a vasalót.

Ne a házimunkát akard teljesíteni, hanem a gyerekekkel legyél! Ez most a legfontosabb! Írtad,hogy ha ülsz vele a földön, akkor nagyon szépen el van, játszik! Hát ülj ott, neki most ez kell! A gyereken változtatni nem tudsz, viszont a hozzáállásodon igen! Ne azon agyalj, hogy miket kell csinálnod, hanem örülj, hogy ott ülsz a babád mellett és ő végre játszik!

És legalább havi egyszer szervezz magadnak kikapcsolódást!!! A heti egyszer lenne a legjobb, de már a havi egy is sokat lendít a dolgon!

Sok sikert, és sok mosolyt a gyerekekkel! :)

2013. júl. 17. 16:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt, a komp a tuti befutó! Elveim voltak a komppal, de be kell lássam nagyon jó találmány. 8 hónapos lányomat semmi nem kötötte le, mindig rajtam lógott, vagy egyszerűen csak állt, így semmit nem tudtam csinálni, mert mögötte kellett álljak. Amióta betettem a kompba jön velem mindenhova, és felfedezi a világot. Pluszba még egy borostyán láncot is beszereztem.
2013. júl. 17. 17:01
 15/15 anonim ***** válasza:
16 hónapos a fiam, 4 éves a lányom. Minden nap hajnali 5 kor kelek, házimunkát főzést takarítást vasalást megcsinálom kb 8ig, akkor kelnek utána csak velük foglalkozom. Délben ebéd, fél egy- egy körül elalszanak a kicsi alszik 2 órát is a nagy max 1,5-et. azalatt még elmosogatok vagy van hogy akkor fürdök meg, vagy a vacsorát készítem. Apuci estig dolgozik, akkor fürdés után olyan 8 körül szoktunk sétálni egyet, aztán 9 után altatás. A kicsi van hgoy 2szer felkel éjszaka, lányom olyan 10-10:30 mire elalszik. Mire én is ágyba jutok kb 11 óra. Nem alszom max 5 órát azt is megszakításokkal, napi 3 bögre kávé. jobb ha nem próbálsz meg küzdeni érte. eleinte nehéz lesz, de szoktasd hozzá magad hogy korábban kelsz, akkor megcsinálsz mindent így nem lesz kész idegderbi a napot azért mert idegesít hogy a gyerek üvölt ahelyett hogya munkádat csináld meg. egy hét után hozzászoktam a hajnali keléshez és már magamtól felébredek az óra csörgése előtt. így mire a gyerekek felébrednek addigra ragyog a lakás(igaz csak addíg míg felkelnek) kész a kaja és az időmet rájuk szánhatom. ott ülök mellette és könyvet nézünk, pont pont vesszőcskézünk, homokozunk, pancsizunk. annyi azért még hozzátartozik hogy nekem azért elég jól eljátszanak együtt is, de akkor is a fél szemem mindig rajtuk van. Sok sikert. és kitartást!
2013. júl. 18. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!