S. O. S tanácsra lenne szükségem! Mit csináljak? Teljesen kudarcot vallottam, mint anya
Ez volt a kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Anyukák, biztos van itt aki tud segíteni,mert már nem bírom tovább. Nem megy :( Semmit,de semmit nem javult a helyzet, önállóan jár a lányom, de továbbra se tágít mellőlem, és ha nem foglalkozom vele csak a visítás megy.
Kikészültem teljesen, olyan gyomorgörcsöm van,hogy leírhatatlan. Mit csináljak már vele?? Reggel annyira szeretnék hamarabb felkelni, megfőzni, de képtelen vagyok,mert így is fél7kor kelek, de hulla fáradtan,mivel éjszaka ismét rengetegszer ébred. A feltörlés, vasalás fürdőtakarítás mind mind éjszakára marad...
Szia!
Elvileg a TSMT torna jó erre a problémára, legalábbis az idegrendszerre jó hatással van. Nekem is a kicsim ilyen, mi szeptembertől fogjuk kipróbálni, mert már én sem tudom, mit kezdjek vele.
Amit még tudok javasolni, Eskimo Kids halolaj, 1 éves kortól adható.
Amire még rájöttem: sosem fogja a problémádat olyan valaki megérteni, akinek nem ilyen a gyereke.
Próbálj valakit keresni aki segit, a takaritásban és akkor legalább egy probléma lemegy a válladról.
Nagyon nehéz lehet nektek. Egyértelműen rendelnék valami cégtől kaját. Én is azt csinálom a 10 hónaposommal, hogy hétköznap max 1-2-szer főzök, az ugye jó még másnapra is, van hogy csak virslit eszünk, vagy melegszendvicset, vagy sajtos tésztát, lecsót, valami nagyon gyors és egyszerűt. Hétvégén főzünk egy nagyobbat a férjemmel - ennyi. Takarítást is csak a kisebb dolgokat csinálom hétvégén: söprés, felmosás, mosás, teregetés. A mosogatás a férjem része, max, míg evés után kicsit ül az etetőszékében, a fontos dolgokat elöblögetem. A többit, vagy mikor a férjem megérkezik este (fél óra alatt csodákat lehet tenni), vagy hétvégén csinálom (nagyobb pakolások, takarítások, stb). A gyerek előtt én semmit nem vasaltam, már most is visszatértem eme jó szokásomhoz, max heti egyszer veszem elő a vasalót.
Ne a házimunkát akard teljesíteni, hanem a gyerekekkel legyél! Ez most a legfontosabb! Írtad,hogy ha ülsz vele a földön, akkor nagyon szépen el van, játszik! Hát ülj ott, neki most ez kell! A gyereken változtatni nem tudsz, viszont a hozzáállásodon igen! Ne azon agyalj, hogy miket kell csinálnod, hanem örülj, hogy ott ülsz a babád mellett és ő végre játszik!
És legalább havi egyszer szervezz magadnak kikapcsolódást!!! A heti egyszer lenne a legjobb, de már a havi egy is sokat lendít a dolgon!
Sok sikert, és sok mosolyt a gyerekekkel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!