Vannak tapasztalatok Firstwheels babakocsival kapcsolatban?
Egy ismerős által nagyon jó áron juthatnánk hozzá használt, de lényegében hibátlan állapotú, használt Firstwheels babakocsihoz és mózeskosarához. Viszont nekünk nem sokat mond ez a márkanév. Esetleg Ti próbáltátok már? Vannak tapasztalatok? Városi környezetbe kellene, de nyilván, itt is vannak kisebb-nagyobb úthibák. Szempont, hogy stabil, biztonságos és azért strapabíró legyen, mivel nem tudjuk, meddig fogjuk még használni. A kislányunk kúszik, próbál már felállni, és ha elkezd járni, kérdéses, hogy mennyire fogja tűrni a babakocsit. Ezért is nem akarunk már újat venni. A régi viszont elég "kehes" már, tehát mindenképpen fog kelleni egy. A kérdés az, hogy érdemes-e megvenni? (Firswheels Elite a teljes, becsülete neve :))
Köszönöm szépen.
Angol gyártmányú kocsi, tehát tuti nem a gagyi lengyel és bolgár vonal.
Szóval ha jó áron van, és tetszik is, akkor vegyétek meg.
20 000 Ft-ért adnák, mózessel és sportrésszel együtt. A jelenlegi kocsinkkal nem vagyok kibékülve (NeoNato Energy), mert ugyan örököltük, de nehéz (kocsiba raknám ki és be) és bár könnyen irányítható, de egy-egy fontosabb kiegészítő nincs meg, így folyamatosan kell hozzá ezt-azt venni, a huzata kopott és elszakadt, póthuzatot nem lehet kapni, kiegészítőket sem. Ráadásul ha autóval megyünk ide-oda, egy nagyobb bevásárlásnál vagy az első ülést, vagy a teljes csomagtartót elfoglalja. Gondoltam már arra is, hogy egy hibás NeoNatot vennék, de ugyanezt a típust nem kapni, csak egyben, 40-50 000 Ft-ért. Ennyiért meg már mást is tudunk venni.
Bugaboo-ban mi is gondolkodtunk, nekem nagyon tetszik. Viszont nem merünk babakocsira nagyobb összeget áldozni már. 8 hónapos a kislányunk, már áll is, nem tudom, meddig tudjuk babakocsiban tartani. :)
Köszönöm szépen a segítségeteket! Megnézzük személyesen a kocsit, és valószínű, hogy jön haza hozzánk. :)
Nos, megvettük a kocsit, mert első ránézésre is nagyon szimpatikus, szép állapotú darab. Megosztok pár lényeges tapasztalatot:
Ha ezt a kocsit választod, külsőre egy Bugaboo-típusú, divatos kis darabot kapsz. A hátsó kereke felfújható, kb. 4-5 havonta kell ellenőrizni, az elsőkkel nem kell foglalkozni, azok tömörek. Az alapszett egy mózesből és egy sportrészből áll. A mózes átlagos nagyságú, de könnyű (ha nincs benne a baba :)), kényelmesen fogható, magas peremű. A fekvőfelület egyes mózeskosaraktól eltérően, nem emelhető. De szerintem, ez csak fölös flanc lenne, ami nehezebbé tenné csak. A sportérsz szemből és háttal is feltehető. Szemből 2, háttal 3 fokozatban dönthető. Alul van egy kis kosárka, 3 kg-ig terhelhető, de mózesnél picit nehezebb hozzáférni. (Mondjuk egy 2 L-es üdítővel próbálkoztam...) Egyébként kisebb bevásárlásnál a célnak megteszi. Kiválóan kezelhető, tolókar magassága állítható, fordulékony, kezes babakocsi. Abszolúte megérte az árát, még a dupláját is megérné.
Hátránya az, hogy aki kocsival hozná-vinné a gyermeket, és csak úgy berakná a babakocsit, annak minimum egy kombi, családi járgány kell. A sportrész nem összecsukható, egy az egyben kell szállítani. Ez utastérben egy főnek a helye, vagy a csomagtartó nagyobb hányada, ha kicsi a járgányod. A mózessel ugyanez a helyzet. Bár a kocsi szuperül összecsukható, sajna, hézagosan fér el egy kisautó csomagtartójában, egy kereket le kell szerelni. Szerencsére, erre van mód. Az alapcsomag nem tartalmazza, de Maxi Cosi hordozóval és adapterrel kompatibilis a váz, így ez könnyebbség lehet. Mi már nem veszünk ilyesmit, de van rá mód, akit érdekel. :) Remélem, másoknak tudtam ezzel a kis információval segíteni. :)
Újabb információk:
eladni kényszerülünk. Az elülső fém merevítésen lévő szivacsburkolatot a gyermekünk rágja, tépi, cincálja. :( A darabkák lenyelhetőek, így sajnos, ezt hibaként hozzátenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!