Mit gondoltok, melyiket vegyem meg?
1. [link]
2. [link]
Családi házba lesz, nem kell lépcsőznöm,tömegközlekedésbe nem kell használnom.
Kis kerék vs. nagy kerék: persze, hogy elvan az ember egy kiskerekű kocsival is, ha épp csak olyanja van. De azért ég és föld a különbség egy nagyobb kerekűvel!
Hidd el, hogy érdemes olyat venni, aminek az első kereke is legalább 18-20 cm átmérőjű!!!
(Az első gyereknél - nem volt olyan régen 7 éve- nagy kerekűből még csak a felfújható, nem bolygósíthatóak voltak leginkább, nekünk iszont könnyű kocsi kellett, így lett Peg Peregonk. 4 hónap után lecseréltem.
Mire meglett a második gyerkőc, már elterjedtek az ilyen könnyű vázú, nagyobb kerekű típusok, így neki már olyan kocsit vettünk. Leírhatatlan a különbség!
(Csak egy példa: a legtöbb játszótéren vastag aprókavics réteg van felszórva. Na abban még nagy kerekűvel sem egyszerű mozogni, de nem lehetetlen, egy kis kerekűnek viszont tuti, hogy teljesen eltűnnek a kavicsok között a kerekei.)
Szerintem hatalmas pénzkidobás ennyi pénzt kiadni babakocsira, akkor is, ha megtehetem.
Amit utoljára belinkeltél, Peg Perego, az is elég, bár max. 1 évig használnád őket, aztán lecserélnéd egy sportkocsira, amivel könnyebb közlekedni, kisebb helyekre is könnyebben beférni.
Az a baj még, hogy nehéz őket eladni, mert akinek van pénze ezeket megvenni, az nem fog használtra pénzt kiadni szerintem, én nem adnék ki használtra pénzt, ha Stokke kocsit szeretnék!
Bocs csak közben elmentem :)
Íme, ezt láttam élőben és tök jó. Alapvetően nem tetszik a stokke, de ez nagyon jól nézett ki.
Azt viszont soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy valakinek miért fáj, ha más sok pénzt akar költeni a babakocsira. Nem tőle veszi el azt a pénzt, engem sem zavar, ha valaki ferrarival jár, megnézem és ennyi. Mindenkinek saját magánügye, hogy mennyit költ egy kocsira. valakinek sok pénze van és nem fontos másnak meg kevesebb, de pont ez a fontos...na és?
köszönöm szépen..nézem ezt is láttam élőbe is annyira ez nem tetszik másik Stokke jobban tetszik de persze nem kritizálni akarok mindenkinek más tetszik :) de azért nagyon szépen köszönöm :) esetleg tudsz még jó fajta babakocsit?:)
Persze vannak olyan emberek akik "irigyek" a másikra hogy ő megbírja venni, de senki véleménye nem érdekel mi mindent meg szeretnénk adni a kisbabánknak :)
Ne haragudj, de ha senki véleménye nem érdekel, akkor miért kérdezel?
Én biztos nem irigykedek, de semmiképp nem vennék olyan babakocsit, aminek az ülőrésze csak 2 fokozatban dönthető. 3. babám várom, nem egy babakocsit elhasználtam már. Amit egy válaszoló belinkelt Stokke legújabb babakocsit, az ilyen. El is olvastad a tulajdonságait, vagy csak a design a fontos? Tehát, ez a kocsit csak vízszintesen lehet használni vagy teljesen ülő formában. Na, most tegyük fel a babád 4-5 hónapos, vagy 6 hónapos, nem tud még ülni, de teljesen fekve már minden sétánál sír, mert kezdi a világ érdekelni és milyen jó lenne, ha az ülőrészt kicsit meg lehetne emelni, hogy esetleg a baba már kicsit kilát, ismerkedik a világgal, mert ugye teljesen ülőre nem lehet tenni neki, ha még nem ül stabilan. Csak egy észrevétel ezzel a szuper Stokkeval kapcsolatban. Igaz, hordozóba is viheted, de ha épp olyan az idő, akkor a hordozó nem a legjobb, lehet hogy a baba nem is fogja szeretni a hordozót, sose lehet tudni, ezért jobb, ha a babakocsi háttámlája több fokozatban dönthető.
Ugyanakkor, az ülőrészt lehet csak használni, mózes ehhez nincs, ha jól látom. Lábzsák? Szinén nem adnak hozzá, azt is vehetsz külön. Igaz, megveszed, nincs ezzel gond.
Amit a Kérdező linkelt Stokke kocsit, az már 1 fokkal jobb. De, ez úgy ahogy van, csak 6 hónapos kortól használható. Külön meg kell venni a mózest, lábzsákot, cirka 400-500 ezerre jönne ki. Biztos megéri? Nekem mindegy, én nem irigykedek. Végül is, a Kérdező tudja. Én még mindig azt mondom, hogy amit belinkelt Peg Perego babakocsit vegye meg, szerintem funkciókat nézve és hogy mindent hozzáadnak, az a legjobb. Hidd el, hogy a babának mindegy, hogy az a kocsi 400 ezer vagy 200 ezer! Neki mindkettő kényelmes, sőt szerintem ha nagy baba lesz, a Stokke nem is biztos, hogy sokáig kényelmes neki.
De, egyből irigykedek, ez jó. Én 90 ezerért vettem babakocsit, amihez már csak egy napernyőt kell majd vegyek és szúnyoghálót, minden más benne van az árban. 1-1,5 év múlva meg úgyis lecserélem majd egy kisebb sportkocsira, ezzel szinte mindenki így van.
De dönts te, a te babád lesz, csak aztán később ne fogd a fejed, főleg, ha majd el akarod adni és nehezen találsz rá vevőt, mert valljuk be, veszek egy 400 ezres kocsit, de tuti nem fogom eladni 80 ezerért, 200-ért meg senki nem vesz használt kocsit, Stokke-t se, mert aki ilyet akar, az úgyis újat vesz, hisz te is újat szeretnél. Nem?
nekem pl a pegperegóval vannak fenntartásaim,de mindenkinek más tetszik.
Nálam a topp kocsi az a bugaboo, igaz én használtan vettem, de nem bántam meg.
ABC desing nekem a number 1!
Ebbőül is a Condor 4S vagy a 3 tec ami nagyon tetszik bár a 3 techet sokan leszolják... Kitört az első kereke meg kicsi...
Még sajnos nálunk várat magára a baba de ha összejön ebbe fogom tolni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!