Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Elöl, kifelé fordítva hordozás...

Elöl, kifelé fordítva hordozás 9 kg felett?

Figyelt kérdés

Elég speciális igényekkel keresek hordozóeszközt, és eddig nem nagyon találtam olyat, ami megfelelne a célnak. Mozgáskorlátozott anyuka vagyok, kerekesszékkel közlekedek és kenguruval szoktam sétálni a babámmal. Mivel már másfél éves kisfiúról van szó, a hordozás csak kifelé fordítva működhet. Befele fordítva már nem nagyon férnek el a lábai, na meg ő sem nagyon szereti, hogy nem lát ki. Jelenleg egy Chicco go kengurut használunk, kifelé fordítva, de már kezd szűk lenni neki, lassan mindenképp keresnünk kellene valami más megoldást.

A probléma az, hogy azok a kenguruk, amikben elöl, kifelé fordítva lehet hordozni, mind csak 9 kg alatti babáknak valók. A többi hordozóeszköz ennél nagyobb gyereknél csak hátul hordozásra való, az meg nálam ugye értelemszerűen nem működik.

Esetleg tud valaki ilyen hordozóeszközről? Nem ragaszkodom a kenguruhoz, bár úgy tudom egyéb hordozóeszközzel (kendő, mei tai, csatos) nem lehet kifelé hordozni.

Kérek szépen mindenkit, hogy ne kezdjétek el magyarázni a kifelé hordozás veszélyeit. A baba lába nem lóg, és nem a keskeny terpesz részen van a súlya. Mivel én ülő helyzetben vagyok, így a kenguruban gyakorlatilag az ölemben ül a gyerek, a kenguru igazából csak biztonsági funkciót tölt be, hogy segítsen tartani a gyereket és ne tudjon kicsusszanni az ölemből.

Előre is köszi a válaszokat.

#hordozó #kenguru #hordozás #kifelé fordítva
2013. szept. 2. 06:15
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Ezt a fajtát 12 kg-ig lehet használni, zipzárral lehet állítani a lábánál a szélességét. Nekünk is van egy ilyen, bár ritkán használjuk, mert én kendőztem. De múltkor előkerült, és mi hátra tettük benne a kislegényt, jól elvolt benne. Ő is másfél éves, kb. 10 kg.

[link]

2013. szept. 2. 07:06
 2/7 anonim ***** válasza:
36%
Előző vagyok. Szerintem találsz olcsóbban is, én csak bemásoltam az első linket, amit találtam. Én három éve vettem a kengurumat használtan, bár akkor is 7.000,- forint volt, de a többihez képest olcsó volt. Ennek az ára akkoriban a Brendonban 20.000,- forint körül volt.
2013. szept. 2. 07:14
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Rákeresek erre a kengurura, jónak tűnik! Remélem ha már eléri a 12 kilót, tud jönni a saját lábán.

Ja és még annyi, hogy én zöld kezet adtam, nem tudom ki és miért pontozott le. Bár már láttam más kérdésnél is, hogy ahogy meglátják a kenguru szót, azt azonnal lepontozzák ész nélkül.

2013. szept. 4. 00:36
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

Szia! A lepontozás nem számít, újabban nagy divat lett ezen az oldalon. De találtam neked egy (szerintem) elfogadható áron lévőt, ez Hauck, de teljesen mindegy, mert ugyanaz, a gyártó is, mert ez Espritet is a Hauck gyártja, csak gondolom az Esprit névvel jobban el lehet adni.

Itt a link:

[link]

Amúgy minden tiszteletem a tiéd, nem lehet egyszerű kerekesszékkel közlekedni, plusz gyerek, én még babakocsival sem jutok be mindenhova.

2013. szept. 4. 08:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom működne-e, vagy számotokra lehetséges, de én arra gondoltam, hogy valamiféle testvérülést nézhetnétek. Ilyesmit de mondjuk használtan: [link]
2013. szept. 4. 14:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es válaszoló, nagyon köszönöm, ez tényleg elég baráti ár, és jónak tűnik a kenguru. Nagyon rendes vagy, hogy utánanéztél!

Valóban nem egyszerű így a közlekedés. De igazából ez úgy működik, hogy általában jön velünk mindenhova a párom, szóval van segítségem, így azért szinte mindent meg tudunk oldani. Azt én sem tudom elképzelni, hogy egyedül hogy oldanám meg a közlekedést.

Kedves 5-ös, neked is köszönöm, de ez a testvérülőke szerintem a gyakorlatban nem igazán válna be, itt ahol élek sokszor még az is gondot okoz, hogy maga a kerekesszék túl széles, alig fér el a keskeny járdán. Vagy épp a járda közepén van egy lámpaoszlop, vagy ilyesmi, szóval ha még egy ilyen ülőkét is rácsatlakoztatnánk a kerekesszékre, azzal nagyon nehézkes lenne a közlekedés.

2013. szept. 5. 01:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Itt a linken találhatsz olyan hordozási tanácsadót, aki különleges hordozási igényű családoknak is tud segíteni:). MIvel nagy a babád, azt mondanám, hogy ebben az esetben is a kendő lenne nektek jó, mert az mindig éppen polyan hoszú, amekkora kell, öltözettől, mindentől függetlenül tudnád a segítségével, az öledben "ültetve"kifele is(ez nem ugyanaz, mint ami a "klasszikus" kifele hordozás:) ) hordozni a babádat.

[link]

2013. szept. 10. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!