Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mózes kosár, babaöböl, babakar...

Mózes kosár, babaöböl, babakarám, babafészek, ezek közül melyeket érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, melyek azok, amelyeknek valóban haszna van?

jan. 4. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Mózes kosár: itt a babakocsisra gondolsz? Nekünk első gyereknél nem volt, 4 hósan kapott teljesen ledönthető babakocsit, addig kendôben vittük. Második gyereknél vettünk, szerettem.

Babaöböl: csak ezt használtuk, kiságyat nem. Amikor kinőtte, akkor kapott alacsony ágyat.

Babakarám: mi sosem használtunk, nem tenném bele a gyereket, az egész házban jött ment

Babafészek: Kaptunk, így volt, de aligalig tettem bele, inkább a szőnyegre tettem egy takarót.

Én azt mondom, hogy teljesen egyedi. Az összes nélkül meg lehet lenni, de valójában bármelyik meg tudja könnyíteni a mindennapokat. Nem mindegy a hozzáállásotok, igényeitek stb. Én személy szerint mózest(babakocsihoz), babaöblöt (az a kiságy, amit a szülői ágy mellé lehet tenni) vennék, karámot és fészket nem.

jan. 4. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mózes kosár babakocsihoz kell, külön teljesen felesleges. Babaöböl vkinek jó, de nekünk nem volt rá szükség egyik gyereknél sem. Igazából szerintem nem fontos, de mint írtam, vkinek élet mentő lehet. Babakarám sem volt, mondjuk kicsi lakásban el sem fért volna sehol. Babafészek nekünk nagyon jó szolgálatot tett, azt csak ajánlani tudom.
jan. 4. 20:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mózeskosár: babakocsihoz van és abban viszem sétálni a picit. A 2 nagynál is használtam.

Babaöböl: ezt használom kiságy helyett, mert kiságyban nem akartak megmaradni. 6 hónapos kor utánra vettem egy 100x100-as járókát.

Babakarám: hasznos, ha van nagy tér hagyva a picinek, mert közben tudod a dolgod csinálni. Most én egy 180x200-as járókát vettem a nappaliba, hogy tudjak főzni, de funkciót tekintve ugyanaz, mint a karám

Babafészek: szerették, de annyit nem használtuk, hogy megérje venni

jan. 4. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Mózes: olyan a babakocsink, hogy a sport-részt csak 120 fokban lehet dönteni, így amíg nem ültek a gyerekek, addig a mózest használtuk. Eleve 3in1 babakocsit vettünk, ahhoz volt minden tartozék, így mózes is. Tény, hogy gyerekenként kb 5-6 hónapig használtuk, utána már nem volt szempont, de addig hasznos volt, még úgy is, hogy amúgy hurcikendővel vittem őket az idő 70-80%-ban mindenfelé.

Babaöböl: 4 éve használjuk, már a második gyerek is 2 éves, de még mindig abban alszik (az első átköltözött középre, de alapvetően így most 4en alszunk együtt). Szerintem életmentő, de kinek mi.

Babakarám: el tudom képzelni, hogy hasznos legyen, de én 2 gyerekből 2-nél nem éreztem a hiányát soha, egyszer sem.

Babafészek: van, jó volt, szép volt, azért meg lehet lenni nélküle. Az első gyereknél többet használtuk, de ott is max 3-4 hónapos koráig, a kicsinél még addig sem. Ha most újraterveznék is megvenném, mert nem bántam meg, de ha megszorítások lennének vagy mérlegelni kéne anyagi okokból, akkor őszintén szólva, annyira nem volt létfontosságú. A babaöböl és a hurcikendő sokkal fontosabb volt, a többire külön extra pénzt őszintén szólva nem áldoznék.

jan. 4. 20:56
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk van babaöböl/mózeskosár ki hogy nevezi és szerintem a legjobb dolog. Egy szobában alszik a babánk velünk és mivel a kiságy nem fér be a szobába így a mózesban alszik.

Használunk babafészket is, szereti a gyerekem mert úgy körülöleli őt. Ugyhogy szerintem ez a kettő hasznos.

jan. 4. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Elethelyzet kerdese.

Nekunk elso gyereknel volt a babakocsihoz mozes, de nem szerette, alig hasznaltuk, inkabb hordoztam.

Viszont ejjel-nappal siman aludt a kisagyban,tehat ezen kivul mas eszkoz nem is kellett nekunk.

Masodik gyerek mar csak babaobolben volt hajlando aludni szigoruan mellettem, babakocsit sokat hasznaltuk es volt babakaram is, de igazabol nem is miatta, hanem a nagyobb miatt, mert o ment be inkabb jatszani, hogy a kicsi ne piszkalja a cuccait🤣

Ja es volt mar 2 fele pihenoszek, adamohinta, hintaszek, minden szar, mert nagyon nehezen aludt es probalkoztunk mindennel.

Szoval tenyleg isten tudja mi lesz neked a hasznos. Kinek mi. Elore en nem vettem semmi extrat, mindig ahogy hozta a helyzet, ugy vasaroltam, hatha bevalik.

jan. 4. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Babakocsihoz mózes van, abban viszem mindenhova. Bár a kocsi 3in1 és a sport rész teljesen dönthető, ezt a telet kihúzza mózesban, ha félbe kell hajtanom is😂 Sokkal védettebb ott. 4hónapos, de már kitölti teljesen.

A többi nincs. Karám el se férne. Nem lesz több gyerekem, de ha lenne, a fészket így utólag már megpróbálnám.

jan. 4. 23:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekünk egyik sem volt.

A babakocsi sportrésze teljesen dönthető volt, így külön nem volt. Tudatosan ilyen kocsit kerestem.

Babafészek nem kellett, a saját kiságyában aludt.

Babakarámot nem is értem, nem akarom bezárni a gyereket. Előbb utóbb meg kell tanulnia biztonságosan léteznie a lakásban, jobb előbb. (Pihenőszék sem volt. Minél ott volt ahol én, legalább a fél szemem rajta. Egy gyerekrácsot raktunk a konyha ajtó helyett, mert elfért, és biztonságosabbnak éreztem ha ne megy be egyedül a vegyszerekhez, késekhez meg a forró tűzhelyhez, vagy csak simán kizártam amíg számára veszélyesebb dolgokat csináltam bent, nehogy még rajta is átessek.)

Babafészek szintén nem hiányzott. Volt a kiságy, meg én akinek az ölében el lehetett aludni.

Ami nagyon bejött viszont az a rugalmas kendő, csatos hordozó, ezek nélkül sehová nem mozdultunk ki otthonról. Az adamo is zseniális, 3 éves koráig használta, imádta.

tegnapelőtt 00:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Mózes volt a babakocsihoz, azzal sétáltunk. Másik három nem volt egyik gyereknél sem. Adamo hinta viszont nagyon hasznos volt, főleg a másodiknál. Pihenőszékük is volt.
tegnapelőtt 11:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha a mózeskosár alatt a babakocsisat érted, nekem az nagyon kellett. Sírós babám volt, de babakocsizni szeretett, elaludt benne vagy csak félálomban ringatózott. Órákat tologattam benne mert addig is csend volt. Sokáig is használtuk, csak akkor cseréltük ki a sportrészre mikor már elkezdte felhúzni magát a pereménél.

Babafészek volt de nem szerette. A macska aludt benne sokat.

Öböl nem volt. Simán mellettem aludt az ágyban.

Járókánk volt. Jó nagy, fából volt az alja meg a rácsai is. Sokszor befeküdtem a gyerek mellé a járókába és aludtam amíg ő matatott. Vagy csak beültem mellé, és nekidőltem a hátammal a járóka szélének. A gyerek abba kapaszkodva tanulta meg felhúzni magát. Aztán persze mikor már igazán beindult akkor eltettük, de amíg csak kúszott-mászott addig teljesen jó volt. Viszont ha már vesz az ember, akkor szerintem tényleg jobban megéri egy masszív fa darabot, mint egy ilyen hálós oldalút. Annak sem nekidőlni nem lehet, a gyerek sem tud belekapaszkodni, nem is olyan szórakoztató számára (nem lehet dobolni rajta, kidugdosni, kidobálni dolgokat belőle.)

Amiket említettek még, az Adamo hinta, nekünk azt nem szerette. Rezgős pihenőszéke volt. Olyan 10 percig elvolt benne. Csecsemőként az a 10 perc sokat számít.

tegnap 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!