Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Melyik babakocsit ajánljátok?...

Melyik babakocsit ajánljátok? És miért?

Figyelt kérdés
Első babánkat várjuk és babakocsi vásárlás előtt állunk. Fontos hogy jo legyen a kialakítása, a kereke bírja a különböző terepeket. Kicsire össze lehessen hajtani és ne legyen szuper alacsonyam benne a gyerek. Ès persze ami a legfontosabb hogy a babának kényelmes legyen. Van ilyen kocsi? Vagy a bilibe lóg a kezem 😂

szept. 11. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A kicsire össze lehessen csukni és bírja az összes terepet az kizárja egymást. Jobban végig kéne gondolni mire szeretnéd használni, milyen körülmények között, hol laktok, milyen kocsitok van stb...

Én hiába írom, hogy nekem egy Leclerc Influencerem van és imádom, mert befér a panel liftbe, befér a mini Suzukim csomagtartójába, ha rossz a lift fél kézzel elviszem, fél kézzel irányítható, minőségi anyaga van beépített izzadás gátlóval, így nem izzadt bele nyáron se a gyerek, a Mózes része összecsukható volt így azzal is befért a kicsi kocsiba, könnyű vele tömegközlekedni, és itt a sima aszfalton, térkövön, apró murván simán elmegy.

DE az aki falu szélén akar föld úton kirándulni, vagy naponta sétál macskakövön, aki nem cipeli lépcsőn, akinek akkora SUV-ja van hogy egy terepjáró szörny is befér a csomagtartóba annak az enyém az a rémálom babakocsija lenne.

szept. 11. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is csak a sajátomról tudok nyilatkozni:

Nekünk Adamex 3:1 van (Encore), jó nagy batár, de nagyon szeretem, mert minden terepen el tudom tolni, macskakövön, földúton, és a belvárosi padkákat, kisebb lépcsőket is viszi gond nélkül.

A 4 személyes mini panelliftbe is be lehet szuszakolni, viszont lépcsőn még sosem kellett cipelnem (valószínűleg esélytelen lenne 😊), és autóba sem pakolom...

Van egy masszívabb úti sportkocsink (Joie), a mindennapokban is le akartam rá cserélni, mikor már a sportrészt nyúztuk, de végül nem tettem, mert sokkal kényelmesebb nekem a 3:1 sportja. A mózes is jó volt, mert viszonylag tágas és kényelmes, ez kellett is, mert a fiam az első fél évben gyorsan nőtt, így végül csak a súlyhatár (9 kg) közekedtével cseréltük le 7 hónapos kora körül. Sok olyan pici mózest láttam már itt a lakótelepen, amibe már szerintem 5-6 hónaposan alig fért volna bele a kisfiam 🙃

szept. 11. 14:01
 3/5 A kérdező kommentje:
De jó fej vagy, köszönöm. 🥰 Abszolút igazad van, túl sok az igény, amit szeretnénk, hogy a babakocsi teljesítsen. Át fogjuk gondolni. A Leclerc-rel te teljesen meg vagy elégedve?
szept. 11. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, én teljesen.

Viszont a sport rész az alacsonyan van és nem forgatható. Lehet ez valakit zavar. (A mózes magasan volt)

És ha több terepre akarná az ember lehet az XL változat jobb választás,de a nagyobb kerekei miatt az ha jól emlékszem 2 kg-al nehezebb is, de az még mindig 2 kg-al könnyebb, mint az átlagos babakocsik, amiket 3in1 lehet használni.

Hordozót egy Joie i-snug2 - t vettünk hozzá, ezt is a könnyű súly miatt. Én ezt csak azért bántam meg, mert 75 centiig jó csak, a kisfiam meg nagyon nagy baba és 6 hónaposan kinőtte. (Viszont 1. emeletre a hordozóval nem jártunk lifttel soha, gyorsabb volt lépcsőn, a férjem vitte a babát a hordozóban én a babakocsit összecsukva, de egyedül is elbírtam volna mindent egyszerre.)

Vannak olyan hordozók, amik 85 centiig jók, azaz nagy babáknál is 1 éves korig kitartanak, nyilván azok nehezebbek és a baba is nehezebb már 85 centisen, szóval azzal ha nem muszáj nem rohangálnék a lépcsőn, de olyan szempontból meg hasznos, hogy a nagyszülők isofix nélküli autójába is be lehet kötni, nem ébred fel benne a baba ha az autóban elalszik és ki kell venni, ha vásárolni mentünk nem kellett a boltba a babakocsi, csak a hordozót rátettem a bevásárlókocsi végére (9 hónapos és még nem ül, úgyhogy a bevásárló kocsi ülőkéjébe még mindig nem tudom beültetni). A rendes autós ülés az sok szempontból már kényelmetlenebb, jobb minél tovább a hordozót használni.

De ennek a babakocsinak az is az előnye, hogy olyan hordozót vesz hozzá az ember amilyet szeretne, minden "maxi-cosi" típusú adapterrel rendelkező hordozóval kompatibilis. (Azaz az összes nagy márkával, Joie, Cybex, Maxi-cosi stb...)

Bármilyen babakocsit veszel, ha teheted nézd meg élőben. Nem pestiek vagyunk, de egy hétvégét rászántunk és felmentünk Pestre végig nézni élőben a neten kinézett babakocsikat, volt ami neten tetszett, de ott elsőre azt mondtam, hogy ezt tuti nem. (Budaörsi Brendonban, Mini-manóban és Mammas&Pappasban voltunk, ebben a 3-ban összesen ott volt szerintem a teljes magyarországi közép és magas árkategóriás babakocsi választék.)

szept. 11. 16:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ickle bubba hatalmas szerelem volt nekünk. Nagy kerek de kicsire össze csukhato roppant egyszerűen, kényelmes jól is néz ki. Mi a 4az 1bent vettük meg így a babával nőtt. Egy negatívum, az autós ülésből az olcsóbbat vettem meg az hatalmas hiba volt utalta a fiam, ezt az egyet újat vennék ezenkivul a második jövőbeli babamat várja a kocsi annyit szerettük, nem is kérdés hogy megorokli.
szept. 11. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!