Megéri a cybex priam több mint 600 ezerért?
Már terhesség előtt is nagyon tetszett a priam babakocsi külsőre. Aztán miután megfogant a pici és elkezdtem előkeresni, illetve összeállítani akkor döbbentem rá az árára. Egy ideig parkoló pályára is tettem a témát, de így félidőnél újra beleástam magam a babakocsi témába.
Valamelyik nap voltam a Brendonba, és az új ABC design kocsit próbáltam ki, amit igen könnyű volt tolni egy kézzel is, állítható magasságú tolókara van, és jó rugózása. Alul a pakolós rész is igen nagy és nagyon szép. Sportrésze az so-so, kicsit szűknek tűnik nekem.
Kérdésem, hogy tényleg megéri a cybex dupla ennyiért mint az ABC design? Priamot még nem próbáltam élőbe, csak az ABC-t, az előbbihez Pestre kell felutaznom majd.
Nektek van tapasztalatok esetleg valamelyik fajtával, vagy márkán belül hasonlóval? Funkciókba én nem vettem észre különbséget, anyagot meg nem tudom nyilván. Márkát fizetném meg, mint egy tesla versus mazda között, vagy tényleg megéri az árát a cybex?
Én még annyit javasolnék, mert nálunk ez volt a legnagyobb segítség, hogy mielőtt bármit megveszel, próbáld ki, hogy a gyereknek kell e egyáltalán. Kölcsön kaptunk egy babakocsit, ráadásul nem is egy ócskát, de a gyerek visított benne. Nálunk pl csak hordozva lehetett vele bárhova is menni. Nekem az olcsó és a drága babakocsi is teljesen pénzkidobás lett volna, így mi vettünk többféle hordozót, abba lett forgatva a rászánt babakocsipénz. Amióta meg tud sétálni, hordozni sem lehet, csak és kizárólag a saját lábán hajlandó jönni-menni (1 éves kora óta).
Tudom, hogy ez ritkább, de azért előfordul.
Első vagyok és komolyan nem értem miért pontoztak le. Bocsi hogy nem egy 20ezer forintos babakocsit vettem vagy hogy attól hogy nekem bejön az abc elismerem hogy marha jó a cybex. Én azért vártam a gyerekvállalással hogy minden szir szart megtudjak venni és ne kelljen gondolkoznom, hogy bakker kéne ez a pihenőszék de nincs rá keret. Semmi baj azzal ha más spórol én is sok mindenen szoktam spórolni de ne legyen már idióta, meg felvágós aki drága holmikat is megvásárol. Nekem mások levetett göncei sem kellenek. Egy gyereket akartam mindig imádom kiválasztani reggel a ruháját nem 10 éves bolyhos babaruhákba fogom öltöztetni. Miért kell mindenkinek beszólni, aki nem úgy rendezi az életét ahogy a nagyokosok elképzelik? Persze a kispostáig tényleg jó akár egy esernyőkocsi is, de mi pl aktív életet élünk vidéken. Napi legalább kétszer megyek sétálni. Fontos volt, hogy jó minőségű babakocsink legyen.
Amúgy a nuna nekem sem jött be. Ezen kívül a stokket próbáltam, nagyon nem tetszett. A cybexet vettem volna de annyival nem tetszett jobban mint az abc és végülis örülök, hogy ezt választottam.
"Áruld már el miben jobb a 600 ezres babakocsi mint a 100 ezres? "
A 600-at nem tudom, mert a Priam nekem túl nehéz, ezért nem vettem volna meg, de a 200-as szintén Cybex, konkrétan a Melio viszont egy álomnak bizonyult.
A 100 ezres -nem írom teljesen ki a márkanevet, mert rögtön törlik-, Mama.... kocsinkat úgy vágtam ki lomtalanítás alkalmával a szemétbe, hogy csak na... 10 ezret nem lett volna pofám kérni érte, annyira utáltam.
Egy ilyen kérdésnél mindig vita alakul ki és ennek tök egyszerű a pszichológiája. Nem vagyunk egyformák és az igényeink sem azok. Aki drága babakocsit vett, az állandóan bizonygatja, hogy az olcsóbb biza csak sz*r lehet, mintha az összes olcsóbb kategóriás babakocsit megtologatta volna... Aki olcsóbbat vett, az bizonygatja, hogy az övé is tök jól szolgálja a célt, mintha egyiknap drágát tologatna, másik nap meg az olcsót. Nincs igazán összehasonlítási alap, mert ritka az az egyén, aki ezt is tologatja, meg azt is nagyjából egy időben (nem régi modellekkel hasonlítgatva újakat pl. két gyerek, két kocsi esetén). Szóval erre itt nincs jó válasz és teljesen felesleges egymást szapulni azért, mert az egyik A-t vett, a másik meg Z-t.
Én is azt javaslom, hogy menj el több üzletbe és próbálj ki több típust, márkát. A legjobb, ha van "minta járófelület", vagy esetleg legalább egy dobogó tényleg, hogy ne csak a fényes metlakin próbálgasd. Próbálj meg ránehezedni, megemelni az orrát, vagy ha sokat cipeled majd, akkor akár az egész babakocsit, fordulni vele, sietni, nagyokat lépni, hogy kényelmes-e, szétszedni kényelmes-e, sikerül-e egyedül, vagy 6 helyen kéne egyszerre gombot nyomni, stb. Hasonlítsd össze élőben a modelleket és válassz úgy, ahogy ár-értek arányban NEKED megfelel. Látatlanban nem szabad semmit megvenni és ha már úgyis Budapestre utazol, akkor több bababoltot is járj végig, szinte mindenhol más márkákat forgalmaznak. A legjobb, ha nem ár alapján kell dönteni (vagyis megteheted, hogy bármelyiket megvedd) és nem is név alapján (nyitott vagy bármire). Így fogjátok megtalálni az igazit.
Mivel mi sokat autózunk, nekem elvárás volt az ADAC tesztelt isofix rendszerű hordozó és a travel system. Valamiért Maxi cosi irányba indultunk, de nekem tragikus minőségű volt némely kocsi modelljük (lötyögő, kotyogó), így megfogadtam, hogy ezt a név alapján választást felejtsük is el. Sok nagy bababoltban jártunk, ahol a nagy nevek is képviseltetik magukat és néhány olyan boltot is felkerestünk, ahol az itt utált lengyel márkákat is forgalmazzák. Volt olyan, ami ránézésre szerelem volt képek alapján, majd élőben egy borzalom és volt olyan is, amit tolni élőben tényleg nagyon jó volt, de a kinézetével nem tudtam volna sosem megbarátkozni. Nekem egyébként az ABC új Salsája nagyon tetszett ár-érték arányban, de végül egy lengyel márka 2:1-es kocsija mellett döntöttünk, amit maxi cosi hordozóval tudunk travel systemként használni. A szett így összesen közel 300 ezer forintba került, így abszolút nem gondolom, hogy olcsójánosnak kéne bélyegezni, amiért én ebben a kombóban találtam meg a SZÁMUNKRA tökéletes megoldást.
Egyébként én imádom az egész pakkot, amit választottunk, 8 hónapja van aktív használatban, nagyon jól kitudjuk használni, így minden belefektetett idő és energia megérte! Neked is ezt javaslom! :)
Jaj, látom ezt az olcsójánost sokan magukra vették, nagyon nevetek bocsi :D
Nem úgy értettem, hogy aki olcsóbb babakocsit választ az mind egy béna gyökér, mindenkinek más igényei, lehetőségei vannak, mit bánom én ki mit vesz. Én ezt azokra a kommentelőkre mondtam, akik itt verik a mellüket, hogy aki drágát vesz az ilyen-olyan és ő, hát ő megtehetné hogy millióst vesz de pff a 100 ezres mamikiddo is elgurítja a gyereket a boltig, milyen hülye veszi meg a csúcsmodellt, az okos ember félretesz (itt jelzem, hogy van aki akkor is tud félretenni ha milliós babakocsit vásárol). Na az ilyen emberektől kivagyok, ők nyugodtan magukra vehetik az olcsójánost mert azok is, másnak aki nem minősítgeti más döntését és alapos utánajárás után választott bármilyen kategóriás babakocsit nem kell, akkor sem ha a létező legolcsóbbat vette.
De neked mi fáj azon, hogy leírtam, hogy ki tudnék fizetni akármilyen babakocsit is de nem tettem??
Komolyan nem értem.
Nem, nem vennék ilyen babakocsit ha mégegyszer kellene választanom akkor sem, teljesen elégedett voltam a Mammakiddiesel, ha elhiszed ha nem.
A kérdezőnek is ezt javasoltam, hogy gondolja át, ér e annyit, mert lehet 1 évig se fogják használni, ahogy mi sem..
Neked ezen mi fáj?
Ezen mi olcsójánosság? Még mindig nem értem.
Akkor nekem, akinek van pénze bőven csak és kizárólag mindenből drágát kellene vennem, mert különben spúr olcsójános vagyok?
Mindenkinek más a fontos...én inkább elmentem szülés után fél évvel a gyerekkel férjemmel 1 hónapra New Yorkba mert az volt a vágyam régóta, és kellett is egy kis kiszakadás. És nem bántam meg azt se , szuper volt, utána jött a covid is, jó döntés volt menni. Mégse tartom olcsójánosnak azt, akinek van penze menni utazni de nem megy..szóval mit izgat téged, hogy én nem vettem luxusbabakocsit?
38. A drága babakocsit vásárlók meg ennyi erővel folyamatosan arra verik magukat, hogy bezzeg ők milyen faszagyerekek mert nekik futja rá vagy amióta először megjött a menzesze erre spórolt. 😅
Egyébként a gyereknek totál mindegy mennyibe került. Ha olyan üvölt a 600k Cybexben vagy alszik a 100k MK-ben. Ő még nem tudja, hogy az gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!