Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Megéri a cybex priam több...

Megéri a cybex priam több mint 600 ezerért?

Figyelt kérdés

Már terhesség előtt is nagyon tetszett a priam babakocsi külsőre. Aztán miután megfogant a pici és elkezdtem előkeresni, illetve összeállítani akkor döbbentem rá az árára. Egy ideig parkoló pályára is tettem a témát, de így félidőnél újra beleástam magam a babakocsi témába.

Valamelyik nap voltam a Brendonba, és az új ABC design kocsit próbáltam ki, amit igen könnyű volt tolni egy kézzel is, állítható magasságú tolókara van, és jó rugózása. Alul a pakolós rész is igen nagy és nagyon szép. Sportrésze az so-so, kicsit szűknek tűnik nekem.

Kérdésem, hogy tényleg megéri a cybex dupla ennyiért mint az ABC design? Priamot még nem próbáltam élőbe, csak az ABC-t, az előbbihez Pestre kell felutaznom majd.

Nektek van tapasztalatok esetleg valamelyik fajtával, vagy márkán belül hasonlóval? Funkciókba én nem vettem észre különbséget, anyagot meg nem tudom nyilván. Márkát fizetném meg, mint egy tesla versus mazda között, vagy tényleg megéri az árát a cybex?

2022. jan. 18. 09:12
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
24%
Mennyi olcsójános van itt megáll az eszem, “megvehetném az 1 millás babakocsit, de hála az égnek csak 100 ezres kvázi márkátlan szart vettem”, na hagyjuk is, ezek mind irigy emberek kommentjei akik valójában még használtan sem engedhetnék meg maguknak ezt a modellt (sem, de állítom még egy középkategóriást sem és komplexusaik vannak). Aki meg láthatóan igen, meg is vette és valós tapasztalatot írt az le van pontozva ahogy elnézem, na pontozzátok le ezt is, ettől majd több pénz lesz a zsebetekben és kevesebb frusztráció a fejetekben! Mellesleg az, hogy valaki ennyiért vesz babakocsit attól még ugyanúgy tehet félre a gyereknek és gondolhat a jövőjére…
2022. jan. 18. 10:23
 12/40 anonim ***** válasza:
20%

Jaja, sok itt az irigy csóró

Azt sem értem, mások tapasztalatain mit lehet lepontozni

2022. jan. 18. 10:43
 13/40 A kérdező kommentje:

Felpontoztam mindenkit, és attól hogy valaki megveszi a drágább kocsit kérem ne pontozzuk le, mert nekem hasznos a válasza.

Ez nem dislike gomb.

És értem, hogy valaki megveszi a használtat, meg a 100 ezreset, de én nem szeretném. Csak arra irányul a kérdésem, hogy a kettő típus között mi a különbség, és tud -e többet a cybex? Itt jöhetnének olyan tapasztalatok, mint az egyik válaszadó akinek van. Vagy a másiknak ABC design van, arról leírja, nem kell itt lepontozgatni.

Budaörsi tipp is tök jó volt, köszönöm szépen.

Jöhetnek még tapasztalatok, ha valakinek van :)

2022. jan. 18. 10:46
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Mielőtt nekem esnetek, komolyan erdeklodnek, mivel én is babakocsi vásárlás előtt állok és első baba, tehát totalis a tanacstalansag, mi a különbség az 50,100,200 és 600.000es kocsik között?
2022. jan. 18. 10:55
 15/40 anonim ***** válasza:
85%
14-s. Engem is biztos le fognak pontozni, pedig nekem egy lengyel gagyim van, aminek a nevét itt le sem lehet írni ha negatívat mondasz rá, mert azonnal törlik a választ. :/ Én 65 ezerért vettem, és a világ legrosszabb vétele volt. Hülye voltam, mert online rendeltem, látatlanban. Borzalmasan lötyög, az anyaga vékony és gagyi, az autóshordozója minden csak nem biztonságos. Én teljesen megértem azt, aki kiad több százezret egy kocsira, mert szerintem én nagyobbat buktam a 65 ezres szarommal, amit kb 20 ezerért ha el tudok majd adni, mint aki megvett egy megbízható, kényelmes, több gyereket is "kihordó" kocsit akár fél millióért. Úgyhogy szerintem nagyon nagy különbség van az olcsó és drága babakocsi között. Én is venni fogok valami normálisat, amit majd esetleg a következő gyerekemmel is tudok használni.
2022. jan. 18. 11:16
 16/40 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván gurulni mindegyik gurul, de az olcsóbb kocsik sokszor törnek, szakadnak, ráznak, csörömpölnek menet közben, a huzatuk kopik, rossz anyagú, a kerekük elkopik vagy egyenesen kitörik, a mechanika bennük nagyon gagyi és sokszor be kell rúgni stb hogy az ember ki tudja nyitni. Kényelmi funkcióik nincsenek, bitangnehéz, hatalmas és sorolhatnám, de többnyire pár hónap után szabadulnak tőlük az emberek nem véletlenül, ezért lehet sok olcsó kocsit újszerű állapotban használtan megvenni.

A középkategória mint pl az ABC Design, Cybex alapvonala, Joie, Maxi Cosi már teljesen jó, funkciójában teljesen megfelel, minőségre már nagy ugrás, szétesni valószínűleg nem fog, a huzata minőségi anyag, kényelmes, egyszerűbb kezelni, több gyereket simán kiszolgál. Kinézetre beolvad az átlagba, semmi extra, átlagosan szép babakocsik, habár pl az ABC sokat újít folyamatosan és egyre pofásabb kocsijaik vannak, de pl a Peg Perego ami ugyanez a kategória szerintem bűn ronda.

És akkor ott van a felső kategória mint pl a Cybex Platinum vonala, a Nuna mondjuk, vagy a Bugaboo, amik luxus babakocsik. Minőségre megbízható, hosszú éveket biztosan használható kényelmesen több gyerekkel is, kényelmi és praktikus funkcióiban kiemelkedő, illetve a design is exkluzív. Az árát aránylag tartja, legalábbis tematikus FB csoportban egész jó áron mennek el. Mint babakocsi szerintem nem több vagy jobb a középkategóriánál, nem jársz rosszabbul a Salsával például, de aki egy kicsit többre vágyik és megteheti, annak megvan a lehetősége hogy igazi szerelem babakocsit vegyen amit minden nap büszkén tol az utcán, de valahol egy Cybex Priam státuszszimbólum inkább mint alapvető babakellék.

Én a magam részéről sosem vennék az olcsó kategóriából mint pl a lengyel no name, mert ezekkel rengeteg a minőség- és konstrukcióbeli bosszúság akkor is ha a funkciót ellátja, vagyis gurul, a talicska is gurul ennyi erővel... Ezen felül mérlegelni kell, hogy mennyit akarod használni, milyen életformátok van, milyen a környék stb. Ha cipelni kell, akkor a lehető legkönnyebb kocsit válaszd. Ha sokat utaztok akkor kisebbet amit kicsire lehet csukni. Ha nem fogtok sokat babakocsizni akkor felesleges a nagyon drága. Ha szar a terep akkor masszív, nagy kerekű kocsi a praktikus és akkor ezeknek vannak halmazai amik fedik egymást de érdemes ezeket számbavenni mert sok bosszúságtól kímélheti meg magát az ember.

2022. jan. 18. 11:25
 17/40 anonim ***** válasza:
62%

Hát nem tudom. Mi pont 50ezerért vettük ujan 4 éve. 100%osan negfelel minden terepen, az anyaga is jó, nem szivja a nap sem.

A 3.gyerek használja...

2022. jan. 18. 11:31
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

14 vagyok, köszönöm szépen a választ 15 és 16os!!

Igazából kertes házban lakunk, a védőnő és a gyerekorvos is gyalog 5 perc távolságra, patika is, nagyon nincsen tervben hogy sokat használjuk a babakocsit, igen, ezért is érdekel hogy érdemes e drágát venni kevés használatra. Útviszony is jó mert lakótelep ahol a rendelő/védőnő van tehát beton illetve egy kb 5 méteres szakasz ami "földút". De még a kiserdőn keresztül is betonút vezet ha esetleg arra tennénk pár kört.

2022. jan. 18. 11:34
 19/40 anonim ***** válasza:
76%

Én inkább ebben az árban Nuna vagy Bugaboo vonalban gondolkodnék.

És igen, megvenném(meg is vettük) a drágábbat, nem szeretném ha szopás lenne a seta

Nekem a cybex gyereküles márka, babakocsi gyártásban nem a legfenyesebb csillag az égen

2022. jan. 18. 11:38
 20/40 anonim ***** válasza:
79%
18: kevés használatra nem venném meg a legdrágábbat mert egyszerűen felesleges, de azért legyen jó minőség akkor is. Viszont nálunk is minden pár perc séta és emiatt tökre rászoktam, hogy mindenhova is babakocsival megyek sétálva, úgyhogy végül napi szinten használtuk. Ha jó a terep akkor viszont felesleges a nagy benga óriás kerekű kocsi is, jól néz ki persze, meg lehet hogy egyszer x év alatt mennétek terepre de amúgy tárolásnál, súlyban, utazásnál csak szívás egy hatalmas kerék, betonon meg egy kisebb is elmegy, egy jobb, minőségi felfüggesztéssel még lazább terepen is, ráadásul rázni sem ráz nagyon.
2022. jan. 18. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!