Milyen babakocsit válasszak az alábbiak szerint?
Gyakorlottabb anyukák segítségét kérném, mert az online leírások alapján nehéz eligazodni.
Olyan babakocsit keresek 3 hónapos babához, ami a lehető legkönnyebb vázú, mivel fel kell cipelnem emeletre. Könnyű legyen szétnyitni-összecsukni, a tartozékokat is könnyen lehessen rárakni/levenni. A kereke bírja a kevésbé jó útviszonyokat is, mert nálunk kevés helyen van jó minőségű járda, a legtöbb hepehupás és kátyús. 2 de az is lehet majd 3 gyereket fog kiszolgálni, úgyhogy a huzat, párnák stb eszerint kéne kibírja, de legalábbis cserélhető legyen, ha úgy alakul. Lehetőleg rendelhető legyen, nem Budapest közelében lakunk, szóval oda nem tudok elmenni személyesen.
A 2in1 megoldások érdekelnének leginkább, ahol jár mózeskosár és sport rész is a vázhoz, de a fentieknek megfelelően bármilyen alternatíva is érdekel.
Árban nem húzok határt, mert ha megfelelő akkor kifizetem, de azért nem baj, ha nem közelít a csillagos éghez.
Eszerint tudnátok javasolni stílust/márkát/online boltot vagy személyes kedvenceiteket?
Cybex Melio Carbon. Nem olcsó, de csak 5,9 kg. Ennél könnyebb megfordítható ülésű kocsit nem találsz. 3 hónapost nem tennék menetiránnyal megegyezően, csakis szülőnek szembe.
Teljesen fektethető, így újszülött kompatibilis.
Nincs nagy kereke, de viszonylag rugózik, könnyen elmegy a mostani jeges havas terepen is.
Persze a könnyűségnek ára van, nem olyan stabil, mint egy dupla ekkora terepkocsi.
Nekünk sokféle babakocsink volt, a személyes tapasztalat alapján a Hauck, GB Beli Air 4, Mamma Kiddies volt a könnyű típusú. Ezek közül a legstrapabíróbb szerintem a Hauck, de ezt csak azért mondom, mert mi voltunk a harmadik tulaja és prímán elgurult még akkor is. A GB-t nagyon szeretem, mert keskeny ajtókon is befér, kevés rajta a "cucc", nem lóg mindenfelé róla valami, nagyon kompakt.
Viszont hepehupás környezetre (mi jelenleg falun lakunk) az ABC Design volt szuper. Na azt nem lehetett kikészíteni, vittük azt a Tisza gátra is föld útra. Viszont ez a típus nehéz és széles is szerintem.
(2 gyerekünk van és voltak útközben babakocsi cserék, emiatt van ennyi kipróbálva.. :D )
Cam combi family 3:1
Könnyű, kicsire össze lehet csukni
Váz,sportrész,Mózes és hordozó újonnan 180-190 között van
Ha emeletre kell cipelni, rögtön ki is zárhatod a 8 kiló felettieket. Már a 8 kilósak is neccesek. Önálló elindulásig a gyerekkel együtt kell megtenni minden lépcsőfordulót. Egy korán elindult 1 éves is átlag 10 kg. Ennyivel kell kalkulálnod.
Nekem is cipelnem kellett. Első kocsink 11 kg volt. A gyerek meg 8,4 kg félévesen. Azt hittem összecsinálom magam. Lecseréltük egy 8 kilósra, óriási megkönnyebbülés volt, kb. 1 éves korig. Akkor még sajnos nem volt ennél könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!