Miért vesz mindenki 300.000-es babakocsit, amikor én tudtam használtan venni 40ért, és semmi baja, ugyanúgy gurul?
Komolyan az az érzésem, hogy az emberek presztízst csinálnak ebből, hogy minél drágább babakocsit vegyenek. Én ismerőstől vettem ennyiért, szépen gurul, kényelmes a gyereknek is, 3 funkciós (amire amúgy semmi szükség, adom is el nemsokára, és veszek egy sport babakocsit).
Szóval ha gondoljátok, mondjátok el, miért nem költitek inkább azt a maradék 240.000-et valami másra?
Jó, tudom, megtehetitek, stb, hogy drágát vegyetek, meg semmit se sajnáltok a gyerektől, igen, tudom... hiába lenne nekünk is pénzünk rá, megszakadna a szívem ha ennyit költenénk egy babakocsira, nagyon feleslegesnek érzem. Több gyereket tervezünk mi is, majd a következőnek is veszek valami használt mózesest arra a 6 hónapra, után azt is eladom.
Jól van, a magam részéről most már értem, más miért vesz 300.000-es babakocsit, ilyen szinten én lezártam a témát.
A bicikli az egy külön téma, nyilván azt is megértem, aki erre nem szeretne sokat költeni, és engem néz hülyének hogy sokat adok ki erre. Erről csak annyit, hogy különböző stílusú biciklik vannak, amik nem boltba járásra valók, (downhill, bmx, triál) itt a minőségi az nem 50.000 ft, szóval majd akkor kap ilyet a gyerek, ha van valamelyikhez érzéke, tehát nem kezdésnek.
De amugy tényleg irigy vagyok a droid kinézetű babakocsit tologató anyukákra, most már remélem ezzel mindenkinek helyreallt a lelki békéje, és nem akar több bőrt lehúzni erről a topikrol :)
"megértem, aki erre nem szeretne sokat költeni, és engem néz hülyének hogy sokat adok ki erre"
Pont az a különbség, hogy én nem nézlek hülyének, mert tisztában vagyok vele, hogy más célokra más kerékpár való.
Itt te nem érted, hogy babakocsiknál is megvan ez a különbség.
Annak aki csak heti párszor használja és nem jár vele bevásárolni, csak a parkban tologatja pár órát, elég lehet egy "lengyel csoda" is.
Másnak pedig érdemes jobban a tárcájába nyúlni, ha minden igényét kielégítő kocsit akar.
Neked ez passzív tologatás, másnak meg akár sport. Pl: futóbabakocsit vesz. Na azt se kapsz 40-ért mivel nagyon is speciális kialakítás kell hozzá.
Kedves kérdező! Még most sem értelek! Egyszer azzal jössz, nem érdekel, utána hogy nem érted őket, aztán megérted. Össze vissza hablatyolsz, hogy mentsd magad, mert beégetted magad a hülyeségeddel, és nem fikázzuk azt aki több százezret költ babakocsira.
Pl szomszédunknak van 80milliós kocsija, mert volt pénze, olyat szeretett volna, biztos oka is volt rá. Nekünk 8milliós, pont jó, a gyerek szempontjait neztük először. Biztonság, kényelmes neki nekünk is, meddig tudjuk használni, stb... az hogy a szomszédnak 80milkás, kb les.zarom, mert nem vágyok olyanra!
Nem is kértem hogy fikázzatok, csak érdekelt, mi kerül ezen annyiba, és kinek mi volt a motivációja. Olyan szempontból értem meg őket, hogy leírták az indokaikat, és felfogtam. Elfogadom, de akkor se vennék ennyiért.
Nekem nem tetszenek az ilyen kocsik, nem vennék, de most már belelátok egy olyan ember motivációi közé, aki ilyet vett, így már értem a dolgot.
Vagy azt várod, hogy habzó szájjal szidjam a drága babakocsikat, meg nem hallva és fel nem fogva a másik oldal véleményét? Fáj, hogy nem folytatom a műsort?
Kineveted azokat, akik 12.000es cipőt vesznek a gyereknek. (Te írtad)
Pl ez is hogy jött a babakocsis temához?
Jó, egy idő után páran átmentünk hasonlítgatásba, de téged miert zavar ki mit vesz?
Miért figyeled őket?
Mi van ha kínaiban vett 1500os cipő?
Én ha ránézek pl egy babakocsira, meg nem mondanám mennyit ér.
Nagyon sok fajta ember van,mindebki más
Erre konkrét választ nem fogsz kapni viszont csak 2-t
Van aki lehurrog, van aki egyetért veled
1van aki nem teheti meg, és nem vesz annyiért
2van aki nem teheti meg ,de megveszi, mert kell a flanc
3 van aki nem teheti meg de megveszi, mert szerinte sokkal jobb/kényelmesebb
4 van aki megteheti, de nem veszi meg
5van aki megteheti és még jóval többet költ
De az emberek ilyenek mindennel.
Élelmiszer,ruha,cipő...minden
Mindenki a saját döntése/tetszése-igénye szerint dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!