Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért vesz mindenki 300.000-es...

Miért vesz mindenki 300.000-es babakocsit, amikor én tudtam használtan venni 40ért, és semmi baja, ugyanúgy gurul?

Figyelt kérdés

Komolyan az az érzésem, hogy az emberek presztízst csinálnak ebből, hogy minél drágább babakocsit vegyenek. Én ismerőstől vettem ennyiért, szépen gurul, kényelmes a gyereknek is, 3 funkciós (amire amúgy semmi szükség, adom is el nemsokára, és veszek egy sport babakocsit).

Szóval ha gondoljátok, mondjátok el, miért nem költitek inkább azt a maradék 240.000-et valami másra?

Jó, tudom, megtehetitek, stb, hogy drágát vegyetek, meg semmit se sajnáltok a gyerektől, igen, tudom... hiába lenne nekünk is pénzünk rá, megszakadna a szívem ha ennyit költenénk egy babakocsira, nagyon feleslegesnek érzem. Több gyereket tervezünk mi is, majd a következőnek is veszek valami használt mózesest arra a 6 hónapra, után azt is eladom.

2020. júl. 8. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
100%
Igrmen, nekem is feltűnt ez a "mindenki"
2020. júl. 8. 11:35
 22/74 anonim ***** válasza:
85%
Van aki 25 millióért vesz BMW-t, van aki 5 millióért Skodát. Mondhatjuk hogy hülyeség 25 millióért autót venni de ha valakinek van rá pénze hát vegyen. A babakocsi ugyanez. Ha valaki 300 ezresbe tologatja a gyerekét akkor abba, ha 20 ezer forintosba akkor még abba. Egyik sem lesz különb a másiknál. Bármennyire tagadod, ez szimplán irigység részedről. Idegesít, hogy más megteheti, te pedig nem, és keresed a megnyugtató válaszokat, hogy azok akik 300-ért vesznek babakocsit, azok fú de gázok...
2020. júl. 8. 11:36
 23/74 Derjaderja ***** válasza:
27%

Mert a drágább jobb.

Mi 80-ért vettünk alig használtan egy amúgy 140-be kerülő kocsit, és 1 gyerek után, akit részben hordoztam is, kb minden kereke ezerszer defektszervizelve lett, recseg minden eresztéke és szétment a bowden. Sok előnye mellett egy monstrum, szuper volt császáros varratokkal emelgetni a lépcsőn.

Most várjuk a másodikat, és most tényleg nincs pénz újra, de ha lenne, vennék. Használtan venni én se szeretek, de néha rászorulok, bár nem vagyunk rossz anyagi helyzetben.

3in1 minden részét használtuk.

Plusz a mienk olyan környék, ahol ez számít. Ahogy az is, hogy milyen ruhábab viszed be a gyereket a játszóra.

2020. júl. 8. 11:50
 24/74 anonim ***** válasza:
91%
70 e vettünk egy neve nincs babakocsit, célnak megfelelő, egyben van megörökli az unokatesó.Én csomó helyen járok, nem tologatja mindenki 300e a babáját.1-2 családot ismerek akik drágábbat vettek ők 2-3 gyereket terveznek, szóval náluk valószínűleg megtérül a befektetés 😂
2020. júl. 8. 12:00
 25/74 anonim ***** válasza:
59%
Milyen jogon turkálsz te más pènztárcájában? Van akinek ez aprópénz...
2020. júl. 8. 12:16
 26/74 anonim ***** válasza:
93%

Nem 300-ért vettünk, de nem is 40-ért, viszont nem is annyi volt a szempontom a kiválasztásnál, hogy "guruljon".

Már csak azért is jobban megnéztem, mit veszek, mert nincs kocsink, azaz 3 évig mindenhova (minden kicsit is messzebb helyre) babakocsival terveztem vinni a gyereket.

Első babakocsival így is mellélőttem. Megvettem 80-ért egy 3in1-et netes vélemények alapján és konkrétan sírni tudtam, olyan szar volt használat közben. 10 hónaposan alig fért el a gyerek benne, pedig megkésett mozgásfejlődés miatt ekkor még baromi messze volt a járástól.

Másodjára egy 80 ezres sportot vettünk, ami tökéletes volt, kiszolgált végig. Még 5 évesen is belefért az akkor 115 centis lányunk. Sajnos kellett, mert még ekkor is nehezen tudott járni.

Mivel a sok repülőút során csöppet megviselt lett, a kicsinek újat vettünk. 120-as kocsit 80-ért akciósan. Ugyanaz a márka, ez is megérte a pénzét. Még úgy is, hogy a kicsi hála az égnek egészséges és 15 hónaposan se sokat ül már benne. De mivel vezetni továbbra se tudok, jó befektetés.

2020. júl. 8. 12:18
 27/74 A kérdező kommentje:

Jó, akkor nem "mindenki", hanem sokan, vagy néhányan, ha így jobb.

Egyáltalán nem savazni akartam, aki ennyiért vesz, csak láttam csomó kérdést, hogy jó-e ez meg az a babakocsi, 300.000be kerültek, és elgondolkodtam, hogy miben jobb egy újonnan vett zsiraf dizájnú babakocsi, mint egy használt. A gyerek úgysem emlékszik rá, hogy miben tologatták, valószínűleg akkor tényleg a szülők akarnak villogni vele. Szerintem ez csak szimpla ráfizetés, mint az i-phone, de végül is i-phone-ja is sok embernek van, mert a márkát ugye meg kell fizetni.

Az adidas cipős babák szülein én csak nevetek, mert megveszi azt a szart 12 ezerért a 2 hónapos járni nem tudó babának, csak hogy villoghasson. Aztán eladja valkinek akinek nem telik rá újonnan, de szeretne ő is villogni :D

Én is kiadok sok pénzt másra, de csak olyan dolgokra, amiknek valódi funkciójuk van. Pl nem kell a 28. táska, de mondjuk egy fényképezőgép igen. De azzal lehet is valamit kezdeni, nem dísznek van.

Autós hordozót amúgy én is újonnan vettem, mert annak tényleg biztonsági funkciója van.

2020. júl. 8. 12:22
 28/74 anonim ***** válasza:
63%

Mi bajod?

Miért foglalkozol azzal ki mennyiért vesz a gyerekének cipőt? Van rá pénze, azt vesz a szülő amit akar! Semmi közöd hozzá!

Egy jó minősegű, drágább babakocsival könnyebb az élet, de te ezt sose fogod felfogni, mert neked az ára fontos! Látom jobb dolgod sincs, mint bámulni a többi szülőt és a gyerekeiket, ki mit használ, hord.

Annyira irigy vagy, hogy az már fàj, nem nekem hanem neked!

2020. júl. 8. 12:27
 29/74 anonim ***** válasza:
71%

Mi azért vettünk ennyiért, mert használtan magunknak sem veszünk semmit, nem a gyereknél kezdjük el a dolgot. Hiába lehet majdnem ugyanolyan szuper állapotban venni babakocsit (vagy bármit, igazából), sosem tudhatod, milyen rejtett hibái vannak, amiket az előző tulajdonos használat közben ejtett rajta. Ugyanezen megfontolásból nem veszünk használt autót sem, oké, hogy megjavítják az esetleges sérüléseit, de ki tudja, később előjön-e valami probléma ebből. Plusz ugyanúgy, mint a használt vs szalonautó esetében is, mégis csak jobb érzés, ha az én gyerekem nyálazza össze először, és nem kell még az első használat előtt ötször átszaladnom rajta fertőtlenítővel, biztos ami biztos alapon. Na meg én bízom benne, hogy most kiadtam nagyjából 300-at (talán többet is a mindenféle tartozékokkal együtt) a 3in1 babakocsira, de a tesóknál már nem kell ugyanezt megtennem, mert esetükben ismét használhatom a koruknak megfelelő részét.

Amúgy nyilván nem a babának választja az ember a babakocsit, sem a nagyon cuki eperkemintás rugdalózót vagy a színes állatkamintás takarót sem. Nekem kell tetszenie, a gyereknek még jó ideig nem lesz ízlése, illetve akarata, hogy azt kifejezze, szóval ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy miért érdekel hogy néz ki, milyen színű a babakocsi, amikor a gyerek eleinte még színeket sem lát, kívülről meg aztán főleg nem értelmezi sokáig az egész babakocsit? Mert nekem amúgy igenis fontos volt az is, hogy nekem tetsző babakocsi legyen, színében és formájában passzoljon hozzám, elvégre én fogom használni (igen, a gyerek lesz benne, de őt ez valóban a legkevésbé sem érdekli, amíg kényelmes és jó bent lennie).

2020. júl. 8. 12:38
 30/74 anonim ***** válasza:
75%
Én is hasonló árkategóriában vettem (350 körül), mert az tetszett egyyszerűen.
2020. júl. 8. 12:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!