Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért vesz mindenki 300.000-es...

Miért vesz mindenki 300.000-es babakocsit, amikor én tudtam használtan venni 40ért, és semmi baja, ugyanúgy gurul?

Figyelt kérdés

Komolyan az az érzésem, hogy az emberek presztízst csinálnak ebből, hogy minél drágább babakocsit vegyenek. Én ismerőstől vettem ennyiért, szépen gurul, kényelmes a gyereknek is, 3 funkciós (amire amúgy semmi szükség, adom is el nemsokára, és veszek egy sport babakocsit).

Szóval ha gondoljátok, mondjátok el, miért nem költitek inkább azt a maradék 240.000-et valami másra?

Jó, tudom, megtehetitek, stb, hogy drágát vegyetek, meg semmit se sajnáltok a gyerektől, igen, tudom... hiába lenne nekünk is pénzünk rá, megszakadna a szívem ha ennyit költenénk egy babakocsira, nagyon feleslegesnek érzem. Több gyereket tervezünk mi is, majd a következőnek is veszek valami használt mózesest arra a 6 hónapra, után azt is eladom.

2020. júl. 8. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 A kérdező kommentje:
Akik normálisan kifejtették, hogy miért vettek ennyiért, azoknak köszönöm a válaszokat. Megértem az érveiteket, még ha én nem is ugyanígy cselekedtem anno.
2020. júl. 8. 12:50
 32/74 anonim ***** válasza:
36%

Én se vettem volna drágát. Szép és jó, hogy majd eladjuk de azért ez nem így megy. Egyrészt aki rá akar költeni mondjuk 250-et egy babakocsira az nem az én használtamat fogja megvenni, vesz egy újat. Másrészt meg mi van ha elcsesszük? Borítottam már bele kávét, csepegtettük le meggylével, hányta le a gyerek, az isten se szedi ki belőle. Hiába vigyázol rá ha szűk helyen valamibe beleakad és kiszakítod már nem adod el. A szívem szakadt volna meg ha egy 300 ezres babakocsit teszünk tönkre. Az 50 ezreset nem sajnálom annyira. Szerintem sok ember nem gondolkozik előre ilyen szempontból. Én úgy voltam vele, hogy az a 200 ezer forint amit spóroltunk rajta a gyereknek 1 félév az egyetemen. Ami már jobban fogja érdekelni mint hogy milyen babakocsiban volt tologatva.

Egyébként ha valaki nem használja sűrűn akkor persze, kisebb eséllyel teszi tönkre. De ez megint csak szívfájdalom, hogy minek adjak ki 300 ezret valamire amit heti egyszer használok? Nyilván mindenkinek magánügye de szerintem akkor is logikátlan butaság megvenni valamit drágán csak mert jujj rózsaszín pillangós.

2020. júl. 8. 12:59
 33/74 anonim ***** válasza:
11%
200ezer egy félév az egyetemen? Ezt nagyon benézted 🤣🤣🤣
2020. júl. 8. 13:10
 34/74 anonim ***** válasza:
93%
Ha valaki megteheti vegye, te is azért tudsz olcsóbban venni használtat, mert valaki megvette drágábban újként. Én sem vettem drágát, nem is használtam nagyon babakocsit, így értelme nem lett volna, viszont én mást vettem drágán, amire másoknak kikerekedik a szeme. Nekem viszont az fontos és kell.
2020. júl. 8. 13:17
 35/74 anonim ***** válasza:
17%

"200ezer egy félév az egyetemen? Ezt nagyon benézted"

Gazdasági szakokon önköltségesen jelenleg 210 körül mozog. El lehet menni ezredik jogásznak vagy alulfizetett orvosnak csak nem sok értelme van.

2020. júl. 8. 13:21
 36/74 anonim ***** válasza:
4%
Es a 210ben benne van az albi, a kaja és az egyéb kiadasok összege?
2020. júl. 8. 13:42
 37/74 anonim ***** válasza:
80%
Na. Tegyuk tiszta a a dolgogat. Egy 40-ezres babakocsi nem olyan, mint egy 300ezres. Ahogy egy 300 ezres auto se olyan jo, mint egy 3 millios. Tehat te a babad szuletesenel 40 ezret koltottel babakocsira. Mozes is volt benne? Sportresz is? Es soha tobbet masikat nem vettel? A mi babakocsink kb. 300ezer volt, ujonnan, csak a mozest vettem hasznaltan hozza. Nem irok le minden parametert, Bugaboo bee5. Akit erdekel megnezi. Na. En ezt a kocsit 4 eve, mostmar a masodik gyerekkel minden nap orakat hasznalom. Nem kellett melle kikegeszito sportbabakocsi, meg esernyokocsi meg ilyen baromsagok. Egy kocsit vettem, es ha lesz 3. gyerek is ezt fogom hasznalni. Mindenhova beferek vele, felkezzel felviszem a metrobol, kicsire osszecsukom. Szuper kiegeszitok vannak hozza, pl tesofellepo, igazi minoseg. Semmi hasznalatbol eredo serules nincs rajta, pedig nyuzzuk rendesen. Altalaban akik olcsobbat vesznek meg utana 1-2 masikat is, mert mindig valamire nem jo, az ami eppen van. Raadasul a gyereknek is kenyelmes, nem fapados. Utolsosorban pedig jol nez ki, es mivel minden nap hasznalom, nem szeretnek valami rondasagot tolni. 3 gyerek utan pedig hasznaltan meg mindig eladom 100-ert. Ez egy minosegi kocsi es tokeletes valasztas volt.
2020. júl. 8. 14:10
 38/74 anonim ***** válasza:
89%
Ja latom, te is mar a masodik kocsit fogod venni. Na.... en vettem egyet es azt hasznalom majd kb 7 even at.
2020. júl. 8. 14:10
 39/74 anonim ***** válasza:
67%
Szia. Nekünk cybex priam luxunk van. Hát nem volt olcsó, de szerettem volna egy kényelmes igazán szép babakocsit tolni. Szempont volt, hogy a sport részt össze lehessen csukni a vázzal együtt. Ha jól tudom, nem sok 3 in 1 babakocsi tudja ezt a funkciót. Így nem kellett vagyek egy újabb esernyő babakocsit. Szempont volt, hogy nagy kosara legyen alul. Nagyon szép kialakítása van a kosarának, és hatalmas. Rengeteg minden belefér ha elmegyünk vásárolni. Uv szűrős a huzat. Mosható mindene. A kupola is megy a gépbe, ezt sem lehet elmondani a legtöbb kocsiról. Iszonyat tetszik az egész. A váz, az anyag, a kialakítása. Szoktam nézegetni az utcán a kocsikat, akarva akaratlanul összemérem a miénkkel, és boldogan nyugtázom, hogy jól választottunk. A télen történt egyszer, hogy már messziről kiszúrtam 1 babakocsit, (én autóban ültem) és megakadt rajta a szemem, annyira szép volt. Aztán ahogy közelítettem, akkor láttam, hogy a férjem tolja a gyerekünket. Volt egyébként egy lengyel kocsink is még 10 éve az első gyerekünknél. Takko jumper x. 110 ezer volt újonnan. Tetszett az üzletbe, de az első gyereknél nem tudtam mire kell odafigyelni vásárlásnál. Hát később nagyon megbántam... meg van még mindíg a padláson, talán 25 ezerért el tudom adni. A cybexünket úgy gondolom még 150, 180 ezerért is tovább fogom tudni adni. Minden része megvan izofixes baba hordozó, mózes, sport. Amiért én is sajnáltam a pénzt, az a babakocsi táskája. 45000 volt. Az biztos, hogy megállja a helyét, bárhová megyünk, nem egy gagyi valami, de az árát akkor is sokalltam.
2020. júl. 8. 14:25
 40/74 anonim ***** válasza:
64%

55ért vettem 3in1 babakocsit használtan. Nem kellett másikat venni.

Ismerősöm 150ért vett 3in1. Mikor elkezdték a sport részt használni, másikat vett. "Kicsi a parkoló rész" "Nem fér a kocsiba".... Stb

🤷

2020. júl. 8. 14:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!