Miért vesz mindenki 300.000-es babakocsit, amikor én tudtam használtan venni 40ért, és semmi baja, ugyanúgy gurul?
Komolyan az az érzésem, hogy az emberek presztízst csinálnak ebből, hogy minél drágább babakocsit vegyenek. Én ismerőstől vettem ennyiért, szépen gurul, kényelmes a gyereknek is, 3 funkciós (amire amúgy semmi szükség, adom is el nemsokára, és veszek egy sport babakocsit).
Szóval ha gondoljátok, mondjátok el, miért nem költitek inkább azt a maradék 240.000-et valami másra?
Jó, tudom, megtehetitek, stb, hogy drágát vegyetek, meg semmit se sajnáltok a gyerektől, igen, tudom... hiába lenne nekünk is pénzünk rá, megszakadna a szívem ha ennyit költenénk egy babakocsira, nagyon feleslegesnek érzem. Több gyereket tervezünk mi is, majd a következőnek is veszek valami használt mózesest arra a 6 hónapra, után azt is eladom.
Azért veszek többért babakocsit, mint 40 K, mert nem csak annyi a szempontom, hogy "guruljon". Mert akkor taligába is tehetném.
Toltam én már lengyel csodákat, és nem kompatibilis a mi életvitelünkkel. Számít, hogy kicsi legyen stb, nem részletezem...
Megvenném én használtan ismerőstől, ha lenne olyan lehetőségem, de nincs.
És nekem drága azt eljátszanom, hogy 4 babakocsit veszek az olcsóbból, mert útközben jönnék rá, hogy egy szar. Inkább befektetek egy minőségire.
A másik meg, hogy az ilyen Lorellik autós hordozójába én be nem merném ültetni a gyereket.
Ugyanez mint a 39, mi egy Cybex Miost vettünk. Könnyű, kompakt de masszív, kényelmes, terepen is elboldogul de mi elsősorban városi kocsinak vettük, ahol a másodikra fel kell cipelni mivel se lift sem tároló nincsen a társasházban. Mindent tud amit egy nagy multifunkciós de nem olyan benga, hogy külön utazós babakocsit kelljen mellé eszközölni. 2,5 éve intenzíven használjuk, új állapotban van mind külsőre mind mechanikailag, a második gyereknek nem fogunk új babakocsit venni. Éppen most mostam ki a huzatát de nem azért amit valaki írt, hogy foltos lenne, ugyanis mindent le lehet törölni az anyagáról nyom nélkül egy popsitörlővel, hanem egyszerűen az illatát szerettem volna felfrissíteni.
Mi egyetlen babakocsit vettünk ami a mi igényeinknek maximálisan megfelel, minőségi, több gyereket kiszolgál és igen, ez ennyibe került de tudod mit? Minden fillért megért!
47-es válaszolónak
Már miért lenne felesleges pénzkidobás? Nézd, én sem élek rosszul, de biztosan nem vennék 600.000 Ft-ért kerékpárt. Nem 1 olyan ismerősöm van akinek ilyen értékű biciklije van. Én nem adnék érte ennyi pénzt, ő igen. Nem gondolom hogy feleslegesen szórta a pénzt, az ő igényeinek az felelt meg. Biztosan nem ugyanaz a 120 ezer forintos bicikli mint a 600 ezer forintos, és az is biztos, hogy egy kerékpárt nem státuszszimbólumként vesz az ember, ahogy babakocsit sem. Sőt biztosan találnék nálad is olyan dolgot, amit én megítélhetnék felesleges pénzszórásnak, ahogy te is találnál nálam ilyet. Ezért totál egyértelmű, hogy ez a kérdés szimpla irigységről szól, semmi másról. Nekem 600 ezer egy kerékpárra "felesleges pénzszórásnak" tűnik, neki pedig 400 ezerért 4 darab alufelni tűnik annak. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!