Kedves Anyukák, akik hordozták/hordozzák a babát! Milyen gyakran használtatok/használtok babakocsit?
Első gyerekkel szinte semmit a3 in1-et
Amikor sporttá lehetett alakítani már akkor kb 2-szer plázában..
Aztán vettem egy esernyőkocsit..
Azt minden nap altatáshoz...1-1 nagyobb sétakor.. plusz terhes lettem,-kkpr hetente
Kicsi 6 hetes
Szinte minden nap alszik a mózesben
Szereti.
Most kezdem a kendőzést vele.
A hordozás nekem kényszermegoldás. Nagyon jól jön altatáshoz illetve ahhoz, hogy a lift nélküli házból lejussak, vagy az óvodába érte menjek a nagyobbnak (emeleten van a csoportszoba és nem lehet felvinni a kocsit - most ugye nem aktuális), de egyébként sokkal jobban szeretem a babakocsit, így ugyanolyan gyakorisággal használom mindkettőt.
Amiért nem rajongok a hordozásért:
-akárki akármit mond, a legjobb súlyelosztású hordozóban, kendőben se könnyű cipelni hosszú távon a gyereket - főleg ha 155 centi vagy, a gyerek meg 9 kg már félévesen,
-mindig minden körülmények között összeizzadunk, főleg tavasztól ősz végéig.
-ezt nem írta fölül az a valóban remek érzés sem, hogy rajtam szuszog ;)
1. Vagyok
Nyilván nekem könnyű
174 magas vagyok
A lányom most 21 hónaposan 10 kg csak...
Amúgy 40 fokban már nem kendőztem, hanem csatosban vittem, mert a nyár úgy esett..
Olyan felsőt vettem Amin nem látszott az izzadtság..
Kicsin meg csak body és kalap volt...
Ősszel-tavasszal sosem izzadtam vele össze.. tényleg csak az ilyen extrém napokon vagy extrém használatban
8hónaposan vittem teljesítmény tereptúrára /21 km/
Nálam is olyan 80-20% a hurci javára. Utálok babakocsizni, lépcsők, nem férek el a boltban a polcok közt, padka, járdaszegély, kapukon, ajtókon ki-be szenvedni. Aztán ott a nagyobb, igaz, már nem kell annyira szorongatni a kezét meg ilyenek, 5 éves lesz már, de csak jól jön, ha van két kezem és tudom használni, utána tudok futni stb. Akkor viszek babakocsit, ha sok a cuccunk.
Amúgy 156 centi és 50 kg vagyok, a nagyot még 4 évesen is bírtam cipelni, mikor elfáradt egy túrán, mondjuk nem egy gólem, 14 kg volt. 9-10 kilósan a világból kimentem vele, meg se kottyant. De amúgy millió féle csatos hordozó van, és nagyon nem egyforma, hogy milyen alkaton hogy osztják a súlyt. Én is meglepődtem, hogy az egyikben tök nehéz a gyerek, a másikban meg sem érzem. Szóval ezeket fel kell próbálgatni, hogy tudja az ember, neki melyik jön be.
5-ösnek igaza van
Hordozót próbálni kell..
Nekem most lett kendőből egy szövöttem is
És másik márkájú rugalmasom
Nah a 2. Rugalmas kuka nekem
Nem tudom hazsnálni, pedig gyakorlott vahyok.
A szövött pedig sokkal kényelmesebb, viszont vastagabb, ami azt jelenti melegebb is.
De jobban felfekszik a hátamon, vállamon.
Az első rugalmasom minden irányban az bolt.
Hátránya, hogy 6 kg-osan kinyomta magát belőle a baba.. nahyon nagy teher volt a gátamnak.
Emiatt mentem át csatosra amikor ülni tudott.
Csatos ráadásul jó, mert gyorsan kezelhető..’
Ha már jár a baba és elfárad, akkor bárhol felmlehet kapni
De nem mindenkinek jó minden csatos..
Barátnöm csak a félcsatosat szereti
1.
Ha ez nekem (a 2-esnek) szól, 7-es, tudom. ;) Minden hordozónk próba és tanácsadás után lett kiválasztva, és (természetesen) más kényelmes a férjemnek, mint nekem. De még a legkényelmesebb eszközzel se "szerelem" a hordozás nekem. Ezt miért nem lehet elfogadni? :) Miért kell egyből "tanácsokat" osztogatni? Nem a hordozós kérdezz-felelekben tettem fel a kérdést. ;)
Egyébként volt/van rugalmas kendőnk, karikásunk, baby tai-unk (liliputi), egyedileg készített ringa fubánk (férjem kedvence és a nagyobb gyereké), möbiusunk... és mellette szerelem cybex balios s kocsink, plusz a nagynak cybex callisto. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!