Az ikernővérem szerint vicces, szerintem fájdalmas. Ti mit tennétek?
Az ikernővérem gyereke és az én gyerekem között 2 hónap van (10 és 8 hónapos). Nem tudnak minket megkülönböztetni. Az övé ugyanúgy örül nekem, mint az enyém neki. Egyszerűen látni kellene rajtuk, hogy fogalmuk nincsen de őszintén.
Sok dolog eszembe jutott, hogyan lehetne ezen változtatni. De a ruha nekik még semmit sem jelent, az hogy van-e fülbevalóm az sem. A hajunk, ami a legmegkülönböztetőbb lehetne, de egyikőnk sem hajlandó levágatni.
Külön idegesít, hogy a nővérem ezt élvezi, nevet rajta minden alkalommal. A helyzeten ront, hogy egymás melletti házban élünk, az udvar közös. A férjeink napközben sokat nincsenek itthon, ezért ők sokat jönnek át hozzánk, gyakorlatilag együtt élünk.
Engem ez nem zavarna, mert mi a tipikus ikres felfogásban nőttünk fel: egyforma ruha, hasonló név, stb. Egyedül a gyerekek megtévesztése zavar, sokszor felmerül bennem, hogy egyáltalán tudják, hogy egy anyjuk van? Ez meddig lesz így? Szeretem a nővérem, a gyerekét is, de ez nem normális.
A húgom és én nagyon hasonlítunk egymásra, sokszor kevernek össze ismerősök, ha csak az egyikőnket látják. A fiaink közt is 2 hónap van, de sosem kevertek össze minket. Az én fiam például rajong a húgomért, de sosem kevert vele, max véletlenül, ha pl egymás mellett állunk. De aki gyerekek közt mozog az tudja, hogy akár még idegen gyerek is jöhet oltalomra véletlen, ha épp ott állok ahol egy perce még az anyja volt vagy közel hozzá. Konkrétan volt, hogy tömegben fogta meg kezemet kisgyerek, óvodás korú volt pedig, nem olyan kicsi mint a tieitek.
Egyébként miből gondoljátok, hogy nem tud megkülönböztetni? Neveznek már meg benneteket bárhogyan? Okosak ők, okosabbak mint el tudnánk képzelni. Szerintem csak örülnek, hogy ilyen szerencsések, hogy mindkettőjüknek van egy pótanyukája. Ugyanaz a megnyugtató arc, hang, ha épp az igazi nincs ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!