Vegetáriánus anyukák, mit tegyek?
15 hónapos a kisfiam,és vegetáriánus vagyok,így természetesen a gyermekemet is húsmentesen táplálom.
de még mielött elítélnétek,halat adok neki,mert -bár én a hal fogyasztását sem tartom jónak,elvégre az is hús- de a viták elkerülése végett,ill.a párom megnyugtatása érdekében hajlottam erre a kompromisszumra.
így teljes értékü a kicsi táplálkozása,szépen fejlödik,a gyermekorvos teljesen meg van vele elégedve.
ennek ellenére a kedves nagymama,ha nála van a kicsi,csak azért is hússal eteti.
hiába próbáltam neki elmagyarázni,h semmilyen hiányt ettöl nem szenved a gyerek,és hogy csak egy kérésem volna,h lehetöleg húsmentes ételekkel kínálja,mire az arcomba nevetett,h majd ö tudja,h mit ad neki,én ebbe ne szóljak bele(!)
észrevettem,h a gyerek rendszerint hasfájással kínlódik éjszaka,amikor elötte nála volt.
szerintetek mit tegyek?
vki más is van esetleg hasonló helyzetben?
úgy gondolom,h illö volna tiszteletben tartania a kérésem,mert én vagyok a gyermekem édesanyja és jót akarok neki,felelös vagyok az egészségéért.
Székelykáposzta,cukrász süti.....A lányomimádta és szereti ma is.virsli,mi vele a baj??Ja húsmentessék.A gyermek szervezetének szügsége van húsra.ha tud elég okosan gondolkodni,döntse el majd ö,hogy szeretne e vega lenni......
Másrészt anyósodnak figyelembe kellene vennie amit te kérsz töle,elvégre te vagy az anyja.
Ha olyan valamit kell intézned vidd magaddal a gyermeket,E`n viszem mindenhová mert nincs is kire hagyni....Orvoshoz,bankba,stb....
Én is azt mondom, hogy anyóssal szemben be kell keményítened. Elmagyarázni neki, ha kell, úgy, mint egy öt évesnek, hogy a te babád a te babád, és tegyen úgy, ahogyan te szeretnéd.
Viszont azok táborához kell csatlakozzak, akik szerint a gyerekre kell bízni a döntést: vega akar lenni vagy sem. Ne erőszakold rá a te akaratodat (ez olyan, mintha meg akarnád tömni valami olyan kajával, amit nem szeret, de te az úgy látod jónak). Mindenesetre szüksége van a fejlődő szervezetnek a húsra is, és ha elfogadja, és megeszi, akkor egye meg! Csak azért ne vond meg tőle, mert te vega vagy!
Én is vegetáriánus vagyok a párommal (tejféléket fogyasztok), évek óta. Nekem is nagyon nehezen fogadták el a szüleim az életmódváltásom anno. MEg kellett küzdenem velük, mert folyton azzal szekáltak, hogy beteg leszek, belehalok, stb. Mostanra már elfogadták, mivel látják, hogy semmi bajom. :)
1. Szerintem állj a sarkadra, vívd ki a tiszteleted az anyóssal szemben, mert már te is anyuka vagy! Másrészt, a te gyermeked, úgy neveled, ahogy akarod a pároddal. Én nem tűrném ha anyukám nekem esne, hogy miért nem adok húst a gyerekemnek (egyelőre még a pocimban van), mert nem is tervezünk neki adni húst. Ha egyszer is majd meglátom, hogy hússal tömi, na, onnéttól nem fogom felügyelet nélkül a gyerekem nála.
2. A gyereked is lehet vegetáriánus, mint te, csak arra ügyelj, ne alakuljon ki nála vérszegénység (egy idő után ha beáll ez az állapot, akkor vezsélyes és maradandó lehet), egyen sok tejes ételt, szóját, ha szereti, és amiket te is szoktál (én már az édességekre sem szoktatnám rá...).
Hajrá! Nem vagy ezzel egyedül, sok ilyen család van, ahol a pici is vegán kezdi, és nincs baja, nem szokik rá a húsra, ergo nem is kívánja!
Anyósoddal nem értek egyet. Nekem ha azt mondaná a menyem hogy csak szárított kutyaszarral etethetem a gyerekét (unokám), én megtenném. Nincs beleszólási joga, hogy te hogy neveled a gyereked.
Veled sem értek egyet, de ez nem az én dolgom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!