Mik az autizmus jelei?
Van itt olyan ember akinek autista a kicsije? Tőlük kérdezném
Mennyi idős volt a kicsi mikor kezdtétek észre venni hogy valami más
Mik voltak azok a dolgok ami miatt felfigyeltél?
Fiam 13 hós és kicsit aggódom ezmiatt. Tudom ennyi idősen még nem lehet kimutatni ezt.ezért kérdezem az olyan anyukákat akik már ilyen táj elkezdtek felfigyelni a jelekre.
Most még nagyon sok olyan dolgot tapasztalhatsz ami azt mutatja, hogy autista a gyereked.Az a különbség az autista és az egészséges gyerek között, hogy az egészséges gyerkőc kinövi az autisztikus tüneteket míg a beteg nem.
Én alig 3-4 hónapja véletlenül tévedtem egy fórumra ahol egymás között osztották meg a tapasztalataikat az anyukák, a korai jelekről, akkor döbbenten állapítottam meg, hogy az én gyerekem mennyi mindenben hasonlóan viselkedik- mint az ő mostanra 3-4 év környékén diagnosztizált autista gyerekük csinált fiatalabb korában- komolyan vagy egy hónapig figyeltem a gyerekemet, hogy biztos beteg mert ezt is csinálja és azt is.Jelentem kinőtte őket így 20 hónap környékén, legalábbis a zömét és ugyan csak pár szót mond, de semmi gond nincs vele..
13 hónaposan korai bárkitől kérdezni bármit és az általad leírtak alapján teljesen úgy viselkedik a babád ahogy az ő korában kell.
Ez a második kérdésed...Kicsit nyugi
Semmi baja a gyerekednek
Ugyan mit mond a nővéred? Hogy lehetne már egy 13 hósra ezek alapján autizmusra gyanakodni?
Sehogy
Tok sokat tud
Én eddig ezeket írtam össze:
(Kb 1.5-2 éves korától. Most 3 éves lány, magán diagnózis már van)
Idegrendszere hamar túlterhelődik
Súlyosan megkésett beszédfejlődés
Néha repkedés 2 év 8 hónapos kortól
Hatalmas mozgásigény
Rendszer igénye,nagyon szoros napirend
Hamar fárad,21kor alszik
Önbántalmazás áll,és üti az arcát,sikít
Ha a napirend sérül,visítás,hiszti,külvilágtól menekülés)
Sokszor nem néz a szemünkbe,kerüli a szemkontaktust
Lábujjhegyen járás
Szavak,mondatok indokolatlan ismételgetése (nem lesz vizes), beszédhelyzethez nem illő mondatok mondása
=Átvitt értelmet nem érti
Régebben:
- ha lelóg az étel a kanálról,visít,nem kapja be
- bokaforgatás<br>
- ragaszkodás a napirendhez<br>
- ragaszkodás a megszokott
-képekre csak egyfajta megnevezés elfogadása
- könyvnézegetéskor sorrend tartása
-zöld ételek elutasítása
- fehér ételek elutasítása
-néha tárgyak forgatása játék helyett
-(ön)agresszió
-korai dacos viselkedés
- lassabb növekedés,néha megtorpan
Az igaz, hogy manapság minden gyerek 99 % autista (irónia)
De a tiéd ezek alapján biztos nem az. Mi ez a divatpara újabban az autizmusról?? Jézusom!
Nem véletlenül nem vizsgálnak ekkora gyereket autizmusra, mert még szakember sem tudja megállapítani, nemhogy egy laikus. Vagy tán a kedves tesónak ez a munkája???
Ne hagyd elbizonytalanítani magad! A gyerekek nem robotok, nem programozott gépek. Máshogy fejlődnek. Amíg a gyerekorvos és a védőnő rendben talál mindent, addig ne aggódj!
Nálunk csak a repkedés volt az egyetlen tünet sokáig. Oviban kezdődtek a markánsabb tünetek, de még akkor sem volt túl feltűnő, vagy specifikus.
Magasan funkcionáló autista (Aspergeres) a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!