Autizmus jelei egy egy éves babánál?
Nem, nem feltétlen vette volna észre a gyermekorvos, mivel az autizmus egy széles spektrumú betegség és sokszor csak a hozzáértők veszik észre, annyira enyhe formában jelentkezik. De egy évesen még nagyon nehezen de inkább egyáltalán nem diagnosztizálható.
Kedves kérdező, te se akarj mindenféle betegséget belelátni a gyermekedbe, vagy máséba, mert csak felesleges aggódás lesz a vége.
(autizmus alapítvány volt dolgozója)
A családunkban az egyik kisfiúnál 4 éves kora körül diagnosztizálták az autizmust.
Jelei már előtte is voltak, semmi nem kötötte le, látszott rajta a zavartság és hogy sokszor nem tud magával mit kezdeni. A beszéde nem fejlődött, sokáig olyan volt, mintha nem is hallaná a külvilágot.
Azóta már speciális intézménybe jár, nagyon sokat fejlődött, hihetetlen módon kezeli a számítógépet és a viselkedése is sokat változott.
Egy évesen szerintem még nem lehet felfedezni a jeleket, bár nem vagyok szakember, lehet hogy mindenkinél másképp mutatkozik meg ez a betegség.
Ha orvos látja rendszeresen a babádat, akkor szerintem ne aggódj, biztosan figyelmeztetett volna, ha valami rendelleneset észlel. De ha bizonytalan vagy valamiben, nyugodtan kérdezz rá legközelebb a dokinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!