Milyen jelei vannak másfél éves korban, ha egy kisgyermek hiperaktív lesz?
Óvodás korban felismerem a hiperaktivitást,figyelemzavart,de fiatalabb korúaknál nincs tapasztalatom. Ha egy baba másfél évesen örökmozgó éjjel-nappal,de már tud kitartóan játszani,figyelni,akkor nem lesz hiperaktív? Életkori sajátosság az "izgés-mozgás"?
Egy aggódó pedagógus anyuka
azért nem tudod mert nincs ilyen ;)
4-5 éves kor előtt nem beszélhetünk hiperaktivitásról, 6 éves korig meg csak gyanúról.
egyébként én is olvastam amit egyik válaszoló írt, hogy kutatások szerint nagyon korán csinálják a nagyobb mozgásformákat, de nem a nagykönyv szerinti alsőúó határkor, hanem még előbb, pl. 4-5 hónaposan felül, 5-6 hónaposan feláll.
de persze fordítva ez nem igaz.
az meg, hogy örökmozgó, teljesen normális :)))
Köszönöm a válaszokat. Tudom,hogy későn diagnosztizálják a hiperaktivitást,de óvodás korban már vannak jelei.
Az én fiam 7 és fél hónaposan állt fel... Egy igazi örökmozgó,de azért szófogadó is. Remélem,hogy ez természetes amit csinál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!