Honnan tudom, ha a babám még nem kész arra, hogy szilárd ételt kapjon? Mik a jelei?
Gondolok itt arra, hogy honnan lehet tudni, hogy egy baba emésztése még nem megfelelő ahhoz, hogy főzeléket, húsos főzelékeket stb. kapjon?
Persze, ha megvannak a szokásos dolgai, stabilan ül, érdeklődik, ha másokat lát enni, más ételek után stb.
De mégis, és ha az emésztőrendszere még nincs kész, ezt honnan tudom?
Hát nem is tudom, attól, hogy nincs még 6 hónapos, lehet készen a szilárd ételre. Ez nem idő függvénye, amelyik baba már 8 kg mondjuk korábban, mint 6 hónap, az már lehet hogy készen van.
Köszönöm, még várok válaszokat
Igazad van, nem lehet határvonalat húzni a 6 hónapos kornál, van amelyik baba hamarabb is készen áll rá.
De a súlynak aztán végképp semmi köze ehhez, hidd el! Hiába nagyobb a súly, ha a belső szervek még nem tartanak ott! Erre példa a mi helyzetünk: a kisfiam 28. héten 1350 grammal született az orvosok ámulatára, mert ebben a gestációs korban 700-900 grammosak szoktak lenni. Ennek ellenére a belsőszervei hajszál pontosan ugyanolyan fejletlenek voltak, mint a többi ilyen korú korababának, sőt! Tehát a súlyt ne vedd figyelembe!
nem dehogy, köszi, nem a súlyt veszem figyelembe, csak írtam egy példát, lehet nem volt tökéletes, csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy nem kor függvénye...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!