6 hós babámnál egy hete vezettem be a glutént. Mik a jelei, ha érzékeny lenne már most?
Figyelt kérdés
Tapasztalatokat, véleményeket várok, köszönöm2011. szept. 1. 13:31
2/6 anonim válasza:
Ez a betegség nem egy vagy két alkalom után alakul ki, hanem fokozatosan. A betegség a vékonybelet érinti és a tünetei lehetnek: hasmenés, hányás, haspuffadás, hasi görcsök, testsúlycsökkenés, emésztési zavar. Lisztérzékeny gyerekeknél fejlődési zavar, lassult növekedés is előfordulhat.
Előfordulhat, hogy egy ideig nem is jelentkeznek a tünetek, csak akkor amikor egy másik betegség, fertőzés is megtámadja a szervezetet, vagy esetleg műtét után jönnek elő.
Így szerintem most még nem lesznek jelei, idővel alakul ki.
Volt már nálatok lisztérzékeny valaki? Ha igen, akkor jobban oda kell figyelni a lehetséges tünetekre.
3/6 anonim válasza:
Nem lesz semmilyen jele egyelőre, ha lisztérzékeny. Ugyanis ez a betegség csak több hónapnyi, akár több évnyi gluténterhelés után jelentkezik (tesóm cöliákiás). Nála is 2,5 éves korban jelentkezett kiütésekkel, haspuffadással.
4/6 anonim válasza:
27 éves voltam, mikor kiderült, hogy kismértékben érzékeny vagyok a gluténre.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, én is így tudtam! Csak ma egy picit hígabb volt a széklete, és emiatt gondoltam, inkább rákérdezek, hátha rosszul tudom, de nem.
2011. szept. 1. 14:56
6/6 anonim válasza:
Ez lehet akár fogzás, vagy bármi más. A gluténtől biztosan nem, nyugi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!