Ha úgy néz ki érzékeny a tejre-tojásfehérjére, hova vihetem a háziorvoson kivül a fiamat hogy kiderüljön valóban az-e, és milyen vizsgálatot végeznek?
Ha allergiás lenne a tejre, akkor a tejitalra is az lenne, hisz az is tejalapú. Ha a tojásra lenne érzékeny, akkor a piskótától is kicsattogna. De ha te mégis ezekre gondolsz vidd el gasztroenterológushoz. Ő csinál allergiateszteket. Vagy jobb helyeken a bőrgyógyász is csinál ilyet. nálunk nem.
Az én tejallergiásom a nesquik kakaóra érzékeny, pedig arra az van írva, hogy nyomokban tartalmazhat.
Az teljesen mindegy, hogy feldolgozott tejről van e szó! Ha allergiás akkor allergiás minden formában. Tojásfehérjéhez is jutott már a szervezete, gondolom evett már tésztát meg ilyesmit ami tartalmazza, bár a tojás esetében azért lehet fenáll az esély, hisz telítődni kell a szervezetnek..
Tejet nem hinném, hisz ha allergizál a szervezete a tejre akkor már utána a gyengébb tejterméket sem bírná..
Én magánúton hordom a gasztroenterológushoz, rendes szakrendelésre kell beutaló meg elég hosszú a várakozási idő. Ha vérből nézi az több hét is lehet mire megérkezik az eredmény, ha karcolásos tesztet csinál az ott azonnal megvan.
Vidd el ha nagyon úgy érzed gond van.
Az én fiam tej + szójaallergiás egyébként.
Ahhoz , hogy allergiás reakciót váltson ki az esetek többségében telítődnie kell a szervezetnek. Mi a szójával voltunk így. egy darabig semmi baja nem volt a felvágottaktól aztán egyszer csak...allergia.. a tejre viszont kezdetektől fogva az.
Szerintem adni fog beutalót ha kéred, annyira izé nem lehet a doki. A vizsgálat módszeréről az orvos fog dönteni. Elképzelhető, hogy először azt mondja , hogy 100%-ban iktassatok ki az étrendből amire gyanakszotok. És ha ezek után nincsenek tünetek akkor könnyen elvan csípve az allergén. Nekünk eleibe így volt. 2 éves kor alatt nem igen szeretnek vérvizsgálatot csinálni, biztos megvan rá az okuk is, nem kérdezősködtem. Azt hiszem valami olyasmi, hogy hamar megalvad a vér, de nem vagyok biztos benne.
Most nézem, hogy 15 hónapos, szerintem nálatok az lesz, hogy vezetned kell diétás naplót. Sőt kezd el most. Mindig írd fel mit eszik, és ha pötty vagy bármi más van, akkor beírod, a doki meg látni fogja mikor milyen étel után lett gond. ezzel megspórolsz több orvoshoz járást. Vagyis úgy csinálod ahogy akarod, ez csak egy jó tanács volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!