Leesett a kanapéról, lehet baja?
Elaludt a 4 hónapos babám a kanapén, nem akartam felébreszteni ezért nem vittem be a saját ágyába, de nekem meg pisilnem kellett nagyon, gyorsan elszaladtam és mire visszajöttem a földön volt a hasán.
40 cm magas a kanapé
De nem konkrétan a földre esett, mert mielőtt elmentem oda tettem köré a földre a kanapé párnákat 40 cm-es magasságba, szóval ahogy izgett mozgott a párnákra mozoghatott át és azok csúsztak szét alatt gondolom és úgy került a földre szóval nem konkrétan esett, azért nem is hallottam puffanást se meg semmit.
Lehet valami baja? :( Nem látok rajta semmit, jó kedvű, izeg mozog, nevetgél.
De most nagyon szörnyen érzem magam.
Nem valószínű hogy bármi probléma lenne, de nyilván nem tudhatjuk biztosan. Az én babám 10 hónapos volt mikor leesett egy székkel (hibás volt a rögzítés és nem vettük észre), azonnal vittem az ügyeletre, majd 2 éjszakát töltöttünk megfigyelésen a gyermekosztályon - ahol kb úgy néztek rám mintha egy hegyről lelöktem és még meg is rugdostam volna a gyerekem, pedig elmondtam a körülményeket és azt is hogy 3 felnőtt állta/ülte körül amikor eltört az a sz.rság, de annyira gyorsan történt és meglepő volt, hogy senki nem bírta elkapni. Na mindegy, szóval annyi volt hogy csináltak egy szemfenék vizsgálatot másnap. Hazaengedést követően meg visszaküldött a házi gyerekorvosunk a radiológiára, hogy (mivel még nem záródott teljesen a kutacsa) csináljanak egy UH-t a kis agyáról mert a szemfenék vizsgálat ilyen hamar leesés után még nem informatív. Ott is kb úgy kezeltek mint egy futószalagon érkezett hibás árut és végig kellett hallgatnom egy nyugdíjas korú megkeseredett, flegma nagydarab orvosnő litániáját hogy szerinte mennyire felesleges ez a vizsgálat.
Szóval a vége: a háziorvosunk szerint a gyerekosztályon csináltak felesleges vizsgálatot ami nem zár ki semmit, a radiológus szerint meg a háziorvosunk kért felesleges vizsgálatot ami nem zár ki semmit. Magyarul okosabb nem lettem de legalább jól megijesztettek és árgus szemmel figyeltem még 1 évig a gyerekemen a krónikus subduralis haematoma jeleit.
Mivel te is aggódó vagy és még párszor biztosan fog esni a babád (mármint nem arra gondolok hogy te leejted, hanem amikor állni, járni stb tanul), tanácsolom hogy szerezz be kutacsvédő sisakot. Én a saját esetem kapcsán hallottam róla, a gyerekorvosunk javasolta és nem bántam meg hogy megvettem. Állítható a mérete így később is jó lesz, én főleg bent adtam rá mert sokat esett és mivel a piciknek a fejük a legnehezebb, azt verik be legtöbbször.
Azt javasolom hogy figyeld a viselkedését, a pupilláit, hogy hány-e, aluszékonyabb-e, nyugtalanabb-e. De a leírásodból az a benyomásom, inkább gurult a pici mint esett, persze semmi nem biztos mivel nem láttad. Ha szokatlant tapasztalsz, azonnal vidd orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!