Leesett a kanapéról a 8 hónapos babám háttal, a hátára és a hátul a kis fejére esett, rögtön felsírt, látszólag minden rendben, vigyem orvoshoz?
Ne érez magad rettenetes anyának! :)
Szerintem minden anyuka tud ilyet mesélni és lesz ez még rosszabb is!
Ha sírt és nem látsz változást a viselkedésén, akkor ne aggódj. Ha aluszékonyabb lenne és sokkal többet pihen ma, akkor megmutatnám dokinak.
Gondolom ez volt az első esés, ezért visel meg ennyire. Ne aggódj! Ezek a gyerekek gumiból vannak. Figyelgesd, ha valami szokatlant látsz, ugorj el vele a körzetihez.
Az én fiam 1,5 évesen a nagytv-vel takarózott be.... :)
Én biztos elvinném orvoshoz, mert:
1. Extra parás vagyok, és inkább az orvos mondja, hogy semmi baja, mint én.
2. A kanapé majdnem az ő testmagassága lehet, ezt is számításba kell venni.
3. Az aluszékonyság is figyelmeztető jel LEHET (Amellett az is igaz, hogy lehet egyébként is aludna most, ezért ne ess pánikba.)
4. Hányás, egyebek nélkül is lehet agyrázkódása. lehet, hogy csak később jön ki.
DE: Emiatt ne érezd maga sz.ranyának, nincs a Földön senki, akinek a gyerekével ne történne ilyen, vagy hasonló. Akkor is ha ott vagy mellette, akkor is, ha épp a kezét fogod, akkor is, ha épp csak annyira nézel félre, hogy végre igyál egy pohár vizet. Nem lehet mindent 100%-ban elkerülni, ez teljesen irreális elvárás magad felé.
Ekkora lehetett a kislányom amikor a kanapén játszottunk direkt ott volt a lábam hogy le ne essen erre felkapaszkodott rajta felállt és átborult a lábamon, fejjel előre le a földre, éppen hogy elkaptam a lábát, de a fejét beütötte az asztal lábába. És szerintem le is ért a padlóra. Lett oldalt egy pukli. Sírt, de hamar megnyugodott. Én is vacilláltam hogy elvigyük e. Figyelgettem nem hányt, nem volt aluszékony, nem dülöngélt, a férjem felhívta a nővérét akinek 4 gyereke van ő mit gondol, azt mondta figyelgessük, ha semmi elváltozást nem látunk ő nem vinné sehova. Én beleképzeltem már mindet ( mindketten egészségügyiek vagyunk a férjemmel), este többször ránéztem (az megnyugtatott hogy van alatta légzésfigyelő) és másnap is figyelgettem semmi baja nem volt. Orvos nem látta. Már 13 hónapos esett már le csúszdáról, gurult le a dombszéléről... Szerintem figyeld még holnap is és ha bármi furcsaságot észre veszel akkor vidd el orvoshoz.
És ne érezd magad szarul. Tényleg mindenkivel előfordul, főleg amikor már mászik, áll, ül a gyerek.
Nálam szarabb anya ne legyél!
Panelban laktunk mikor azt vettem észre, hogy nyitva van a folyosón a szekrényajtó, odamentem, kissé idegesen és bevágtam.
Nos a kislányom, aki akkor 9hónapos volt, éppen mászott ki onnan, és a fejének csaptam az ajtót.
Az extra, hogy a férjem meg kamerázta, ahogy bemászik, szóval felvétel is van róla.
Szerencsére nem lett komoly baja, de aztán magyarázkodhattunk az ügyeletes orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!